Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale głupota

Ksiązeczka zdrowia-pytanie o badania

Polecane posty

Gość ale głupota

jakie badania oprócz badania kału trzeba zrobic aby otrzymać ksiązeczkę zdrowia czy jak kto woli ksiązeczkę sanepidowską? i teraz pytanie odnośnie tego gówienka,przepraszam ze tak z grubej ruru ale nie wiem ile trzeba tego gówienka na tym patyczku...:O wystarczy tylko tym patyczkiem troche czy nabrac tego tak porzadnie...nie wiem a nie chce potem powtarzac badania bo np.bedzie za mało "materiału" do badania :D głuipa sprawa ale ktos wie napeawno...:)

Gość ale głupota
proszę o pomoc!

Gość zielona dilmah
do ksiazeczki otrzymania ksiazeczki ptrzebne jest tylko badanie kalu. tego gowienka;) dla malo, tylko na sama lopateczke.wiesz, one naprawde nie maja pozniej co z tym gownem innego do roboty jak to wyrzucic;)

Gość zielona dilmah
a i wloz pzniej pojemnicek z kalem do podpisanej kopery p.s sorry za bledy w 1 poscie.

Gość jak ...
Wez więcej :D Niby wystarczy wymaz, ale koleżanka - laborantka - mówi, że lepiej nabierać więcej :P ma wtedy "łatwiejszą" pracę :P Gdy otrzymasz wyniki badań kału dostajesz książeczkę :P wtedy udjesz się do lekarza medycyny pracy - ten powinien Cie wysłać na liczne badania (niestety nie wiem jakie) ... W praktyce wygląda to tak, że płacisz mu 20-30 zł i podpisuje Ci książeczkę (badania masz wtedy z głowy, no chyba że je chcesz to Cie na nie skieruje) ...

Gość ale głupota
aha :) no w sumie to pieczatke w ksiazeczce mam ale jednak lekarz stwierdził ze musze sobie kupke zbadac:O czyli wziac tego troche wiecej a nie tylko zmazać patyczek ;) spoko,rozumiem :)

Gość ale głupota
a ja dostałam taką probówkę nie z łopatką tylko z takim długim patyczkiem z watą na końcu,cos jak patyczek do uszu tylko dłuzszy...i taką probówkę z zelem jakimś w srodku...