Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapusta kiszona

USG w ciąży - czy może zaszkodzić?

Polecane posty

Gość kapusta kiszona

Czy USG może zaszkodzić? Czy powinno się nie przesadzać z częstotliwością wykonywania? Jestem w 12 tygodniu ciąży, musiałam mieć już 5 razy, za tydzień znów. to razem 6 w ciagu 13 tygodni! :(

Gość kapusta kiszona
proszę wypowiedzcie się

ja jestem w 8 tyg i jutro mam 5 usg. pierwsze miałam w poprzednią sobote, potem we wtorek i 2 w srode. pytałam gina czy nie zaszkodzi, ale stwierdził ze nie powinno, i jak trzeba zrobić to trzeba.

Gość kapusta kiszona
Jasne rozumiem że jak trzeba to trzeba. Ale to "nie powinno" brzmi dziwnie. Boję się o swoje dziecko.

Gość kapusta kiszona
Dlaczego miałaś aż tyle?

z powodu krwawienia. dopiero na 4 usg dopatrzyli sie ze jest obok pecherzyka mały krwiaczek. a jutro idze sprawdzic czy jest echo zarodka w koncu, bede wiedziała czy ciąża sie rozwija. a ty czemu tak czesto?

Gość kapusta kiszona
1 - bo podejrzewałam ciążę 2 - bo zaczęłam krwawić 3 - w szpitalu 4 - wizyta kontrolna u mojego lekarza po odleżeniu w domu 5 - wizyta u innego lekarza (chcę zrezygnować z pierwszego)

Gość kapusta kiszona
Czym to się może skończyć dla dziecka? :( minimonia - to faktycznie jak musisz to musisz i się tym nie przejmuj. Życzę powodzenia, głowa do góry.

kapusta, miałas krwiaczka? co sie okazało na wizycie kontrolnej? ja tez cały czas leze i modle sie zeby sie paskuda wchłonęła, bo jest w takim miejscu ze zagraza dziecku.

Gość kapusta kiszona
nie miałam krwiaka daj znać po USG co słychać ja już nie leżę, dużo chodzę, ba nawet mam wrócić do pracy, jednak bardzo się tego powrotu boję, żeby się nie okazało, że za wcześnie

Gość kapusta kiszona
Na wizycie kontrolnej okazało się, że wszystko jest w porządku. Czego i Tobie życzę, wiem że masz inny problem niż ja, ale wierz, że będzie dobrze.

Skoro sa wskazania do usg to trzeba zrobic. Nie patrzec czy moze zaszkodzic czy nie. Moze zaszkodzic niezrobienie usg gdy okaze sie ze maluch ma np. wade ktora moznaby wyleczyc jeszcze w lonie matki.

Gość bziczek
jeśli są wskazania to uważam, ze trzeba i już. Teraz sprzęt jest lepszy, myslę, ze nie ma możliwosci zaszkodzenia dziecku. Ja na początku też miałam dwa razy do 7 tyg. bo podejrzewali ciązę bliźniaczą. Później juz w tych zalecanych tygodniach, czyli ok.12, 22, 32 i teraz pójdę w 36. Być moze gdyby moja ginka miała usg w gabinecie to miałabym częsciej, a tak musiałam chodzic do innego lekarza.