Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pillls

PIGUŁKI ANTYKONCEPCYJNE - PROSZĘ O ODPOWIEDŹ

Polecane posty

Gość pillls

dlaczego tak istotne jest, by brać je od pierwszego dnia miesiączki...jeśli baaardzo mi zależy (:P) by zacząć je brać jak najszybciej, a jest to środek cyklu...jakie będą konsekwencje ?

jeżeli nie weźniesz 1 dnia cyklu to nie zablokująone owulacji (a to ich podstawowe działanie). więc nie będąspełniały swej funkcji. lepiej poczekać do 1 dnia i wtedy zacząć.

Gość pillls
a jeśłi będę je brała tydzień...zaczną działaś...powinno być juz po owulacji, a dodatkowo tydzień to chyba wystarczający czas na rozruszanie organizmu przez pigułki ?

nie wiem, nigdy takich cudów nie robiłam. jeśli jest już po owulacji to wkrótce pojawi się okres. poczekaj,bo możesz nieźle sobie namieszać w organiźmie. hormony to nie zabawki! a gdzie ci się tak spieszy???

Gość jesli ma sie brc od 1 dnia
to tak ma byc. kazde inne wyjscie jest bezsensu.

Gość pillls
ekhm...na prawdę to wyjątkowo sytuacja inaczej bym tak nie wydziwiała...:)

Gość jeśli weźmiesz je teraz
to i tak dokońca cyklu musisz się zabezpieczać dodatkowo np. prezerwatywą i dodatkowo mieszasz w organizmie bierz je tak jak pisze w ulotce czyli od pierwszego dnia miesiączki zresztą twoje ryzyko twoja sprawa twoje dziecko tylko becikowe za moje

Gość pillls
jednak nie raz słyszałam o przesuwaniu okresu poprzez nierobienie przerwy, a branie nadal pigułek z kolejnego opakowania...więc chyba aż takiej krzywdy biednemu organizmowi się nie wyrządza :(

no tak, ale wtedy bierzesz je już cały czas, jak je bierzesz to nie masz okresu, tylko krwawienie z odstawienia, czyli z powodu braku hormonów w organiźmie. nie cuduj bo potem będziesz płakać i to nie koniecznie nad ciążą, ale nad wypadającymi włosami, syfami na twarzy, mdłościami, omdleniami i innymi takimi. pod warunkiem oczywiście że jakimś szczęśliwym trafem nie wpadniesz, a na to bym nie liczyła. więc dobrze się zastanów. ja bym poczekała :)

nie bedziesz zabezpieczona przez całe opakowanie dodatkowo mozliwe że dostaniesz jakichs plamien czy krwawien

Gość mysle ze ona powinna sie
co z tego, ze wezmiesz wczesniej jak nie bedzie dzialac prawdopodobnie nawet w nastepnym cyklu. a okres sie przesuwa jak bierze sie pigulki dobrze i regularnie. nie wiem dlaczego nie potrafisz tego zrozumiec.

Gość pillls
na wyjątkową okazję gumki...porażka : ] to już chyba wolałabym dzidzię ;)

Kotek, ale gumki przecież to coś normalnego :D ja pierdziulę. No chyba, że Ci się nie podobają to są jeszcze globulki ze środkiem plemnikobójczym.. a chcesz, żeby kończył w tobie? Bo to naprawdę ryzykowne.. chyba, że dzidzia to dla Ciebie nie problem ;)

no to sobie sama odpowiadasz,zacznij brać teraz to dzidzię będziesz miała :( ty7lko to może lepiej bez nich, po co małe faszerowaćod początku a co to jedna jedyna wyjątkowa okazja??? takich wyjątkowych będzie jeszcze cała masa więc się zastanów...