Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sam_antha

Czy są tu dziewczyny które nie chcą urodzić dziecka???

Polecane posty

Gość sam_antha

Jeśli tak to dlaczego???

Gość anty dziecko
Ja nie chce bo nie lubie dzieci...

Gość september8
ja niechce bo nie jestem na to gotowa, a jestem w ciązy

Gość Laliitaa
ja nie chce z kilku powodow: 1. nie stac mnie na to w polsce i raczej n iegdy nie bedzie mnie stac aby miec dziecko(dzieci) i zyc na pozimie itd.... 2. mimo ze skonczylam juz dobre dwadziescia kilka lat, czuje sie za mloda na dzieci 3. tak srednio lubie zajmowac sie dziecmi (ale dzieci mnie lubia:) heheh dziwi to wielu ludzi) i nie wyobrazam sobie caly moj czas poswiecac dziecia, nie wysypiac sie w nocy itd. 4. przeraza mnie sam porod i polskie warunki w szpitalach i traktownie kobiet w ciazy:(

Gość ja juz jestem pewna ze nie
zaliczylam wpadke i niie obudzil sie we mnie instynk macierzynski. podczas ciazy wyladowalam w szpitalu z powodu krwawien, polezalam swoje (kobiety z sali mialy mnie za potwora, nienawidze dzieci :o), wyszlam (leki, przestrzeganie zalecen) i i tak poronilam...w sumie nie zalalam sie...nawet ucieszylam, bo nie potrafilabym zdecydowac sie na aborcje, nie mialam w sobie tyle odwagi by decydowac o cudzym zyciu...a tak problem rozwiazal sie sam,

Gość AntyMatka
Mam 24 lata nie chę ponieważ: 1)Jestem egoistką i nie chce dzielić sie moim mężem z nikim 2)Czuje że nie dojrzeje do roli matki nigdy! 3)Boje się że moje dziecko bedzie miało jakąs chorobe genetyczna np. zespół Downa 4)Nie chce psuć sobe figury, mieć rozstepy i obwisły brzuch 5)Nie chce poswięcac się poprzez wczesne wstawanie, pranie, gotowanie, przecieranie zupek, obcieranie pupy itp. Dodam że bardzo lubie dzieci ale cudze:Pnp. kolezanek ale jak patrze kiedy one się męczą to naprawde nie mam ochoty na dziecko:)

Wow, z tą figurą to chyba przesadziłaś, jest wiele kobiet, które po ciąży mają świetną sylwetkę. Ja chyba chcę, ale nie jestem jeszcze pewna.

Gość Laliitaa
AntyMatka swietnie cie rozumie, niedosc ze kobieta musi chodzic 9 miesiecy w ciazy podczas ktorych czesto slyszy o sobie "ciezarowka" itd. to potem ciezko jest wrocic do figury, aten porod jest straszny

Gość Laliitaa
jest wiele kobiet co po ciazy nie wrocilo do swojej figury a szczegolnie w biodrach i jeszcze jedno poptem jest problem z seksem bo ma sie zajebiscie rozepchana pochwe:(

Na pewno macie rację - sama strasznie boję się bólu związanego z porodem. Ale wydaje mi się, że macierzyństwo to jest jedna z nielicznych rzeczy, która nadaje życiu sens.

Gość hej wyzwolone
bez sensu mówicie każda z was by chciała mieć dziecko najwidoczniej niema kto wam go zrobić

Gość frecklesx
Ja nie chce, bo po prostu nie mam ochoty poswiecac swojego zycia dla dziecka, nie odczuwam takiej potrzeby.

Gość AntyMatka
wredne to jakieś. --------->Czemu wredne???Ty chcesz a my nie?Ja cie nie neguje ze Ty chcesz urodzić.Więc w czym masz problem? hej wyzwolone -------->Mam męża i bardzo się kochamy dlaczego w Polsce jeśli kobieta nie chce dziecka to jest napiętnowana? Jestem kobieta ,która skonczyła studia mój mąż jest z wykształcenia architektem.Zwiedziliśmy kawał swiata i mamy mnóstwo planów na przyszłość.Nie chce byc grubą, znerwicowana matką, która gania pomiedzy wywiadówkami i ni wie czy kupić sobie kozaki na zime czy podręczniki do szkoły dla dziecka. Czemu jesli ktoś chce zyc inaczej jest z góry zły?Nie oceniam matek które maja dzieci w sposób negatywny ale ja chce czegoś więcej od zycia niż być matka?Czy to zbrodnia?Lepiej urodzić niechciane dziecko i wyrzucić na śmietnik lub poddac sie abrocji?Nie rozumie niektórych ludzi:o

Gość frecklesx
Ja mam 23, ale majac 16 juz wiedzialam, ze nie chce miec dzieci, takze wiem, ze zdania nie zmienie.

Gość
cieszcie się, że wasze matki nie myślały w ten sposób :classic_cool:

Gość frecklesx
Antymatka, niestety Polska to porabany kraj , w ktorym kazda kobieta powinna byc matka-polka. Najgorsze jest to, ze kobieta, ktora nie chce miec dzieci musi sie wszystkim tlumaczyc, bo kiedy skonczy 25 lat bedzie notorycznie zasypywana pytaniami:" a kiedy dziecko?". Ja na szczescie mieszkam za granica i tutaj jest wiecej takich kobiet jak my.

Gość hej wyzwolone
AntyMatka jeżeli zwiedziłaś kawał świata :D to będzie cie stać i na książki dla dziecka i na kozaki

Gość
a tam, moja matka w Polsce, tak tak, urodziła pierwsze dziecko w wieku 35 lat, a było to 25 lat temu :P i nigdy nie stała się matką-polką a wręcz przeciwnie :P tak piszecie, jakby były tylko dwie drogi: matka polka i kobieta bezdzietna :/

Gość AntyMatka
Ja przyznaje się do tego otwarcie w moim towarzystwie ludzie zawsze mówią "a zmienisz zdanie".Wątpliwe. W naszym społeczeństwie matka to matka jest traktowana jak bohater narodowy.Cóż więc nalezy im stawiać pomniki matkom, które poświęcaja się, matkom, które oddaja siebie za dziecko. Kuraiko ------------>Cóż wtedy by mnie było.Tyle!!!

Gość AntyMatka
hej wyzwolone ------------>Mówie na przykładzie moich koleżanek.Powychodziły za mąż w wieku 18 lat maja po 3 dzieci i ciułaja co miesiąc czy mieszkanie zapłacić czy dziecku kurtke kupić. A ja jestem wolna od tego.

Gość frecklesx
Kuraiko, na pewno sa matki, ktore mimo posiadania dzieci nie rezygnuja z siebie, ale zrozum, ze sa kobiety, ktore po prostu nie chca miec dzieci i nie ulegaja presji rodziny, otoczenia, ktore jest ogromne.

Gość
AntyMatka -----> bo to głupie bezmyślne małolaty :/ ja mam 23 lata, w związku jestem od 3 lat i kiedyś mam zamiar wyjść za mąż, a dziecko mieć jakiś czas potem, dopiero jak będziemy mieć ustabilizowaną sytuację finansową, ale powiedzmy że przez następne 5 lat nie mam zamiaru o tym myśleć :P a poza tym to chcę mieć czworo dzieci XD

Gość AntyMatka
Kuraiko -------->A co zrobisz jak np. "wpadniesz"?

Gość
frecklesx -------> no oczywiście że są :P ale moja matka w wieku 20-kilku lat też w ogóle nie chciała dzieci ani męża :P takie myślenie może się zmienić, jakoś nie ufam takim osobom, że są pewne na 100%, a to dlatego że sama znam dziewczyny co zaprzysięgały się że nie chcą ślubu (ze względu na np rozwód rodziców), faceta, dzieci, itp a potem zmieniały nagle zdanie... a co do presji otoczenia, to racja że to chamskie :/ mnie cały czas pytają o ślub :( helpppp!!!!!! ja mam dopiero 23 lata, po co mi ślub? :/

Gość
AntyMatka --------> urodzę :/ ale robię wszystko, żeby nie wpaść :P

Gość hej wyzwolone
AntyMatka w wieku 18-tu lat to się nie próbuje robić dziecka, trzeba uważać :) ale wiek 30 i więcej jak najbardziej odpowiedni

Gość frecklesx
Na pewno sa osoby, ktore twierdza, ze nie beda mialy dzieci, a potem je maja, ale uwierz mi, ze istnieja kobiety, ktore nie wypowiadaja takich oswiadczen tak sobie. Jesli chodzi o ten temat, to jestem przyslowia krowa, ktora zdania nie zmieni;)

Gość
frecklesx -------> to gratuluję :) mnie oczywiście chodziło nie o laski, które wpadły, ale o podejmujące świadomą decyzję o macierzyństwie. i powiem szczerze, że rzygam matkami-polkami, wiecie siedzę na portalu niania.pl bo swego czasu byłam nianią i są tam masakryczne kobiety, które uważają się za lepsze od reszty świata bo są Matkami i świata nie widzą poza swoim Skarbem, a ja dobrze wiem że duża część tych Skarbów to wredne rozwydrzone bachory którym by się przydało porządne lanie, ale ich mamusie tego nie dostrzegają :/