Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goodbye

schudłam 12kg ale...

Polecane posty

Nieważne ile ma lat, schudła!!!, prosi o radę.To normalne że ludzie mają cellulit. Po to jest kafe.... I po co te komentarze?

Gość goodbye
schudłam 12kg, zazdrościsz? ;) wiem co myślisz, oczywiście cięzko o motywacje u nastolatki, ale ja ważyłąm 65kg!!!! więc motywacja byłą co niemiara. a jak jeszcze wróciłam z kolonii gdzie były same chudzielce to juz kompletnie powiedziałm dość tego. w zasadzie schudłam w półtora miesiąca. zaczęłam 1sierpnia. a teraz do poprzedniczki. To dobrze ze nie wiesz, to znaczy że to cię nie dotyczy:)

rzeczywiście głupie pytanie :-D najlepiej wpisz sobie w google jedno i drugie i sprawdź :-)

ja nie dosc, ze mam rozstepy [bardzo szybko uroslam, potem b.szybko przytylam, a nastepnie jeszcze szybciej schudlam :D] to tez mam poczatki cellulitu. ale pamietaj, im drozszy krem to wcale nie oznacza,ze jest lepszy. no i przedewszystkim cwicz;)

Gość mam glupie pytanie
ale walsnie mnie dotyczy bo cos mi sie malego zrobilo z jednej strony obok kosci biodrowej takie 3 albo 4 przezroczyste paseczki i nie wiem czy to cellulit czy rozsetpy;/ a cchialbym sie za to wziasc;/ spytalam grzecznie i myslam ze ktos mi poradzi a wy mnei do google odsylacie;/ dzieki;/

Gość goodbye
ja mam rozstępy na plecach;/ w zasadzie tak tuż nad tyłkiem a teraz jak zaczęłam chodzić na solarium przed półmetkeim, to jeszcze gorzej to wygląda;/

Gość to są rozstępy
ale ciekawsze jest, to dlaczego Ci sie zrobiły....:(

Gość goodbye
to rozstępy!!! ;)

ja sie nie mordowalam. czy jednie slusznie dieta to kopenhaska albo 500 kcal? czy mam sie katowac miesiac na takiej diecie, miec wpierdalac jak swinia a za dwa miesiace znowu stosowac kopenhaska bo od ostatniej diety utylam 5 kilo wiecej niz stracilam? czy takie wazne jest ile czasu zajmuje odchudzanie? moze i moglabym schudnac te 20 kimo w trzy miesiace na jakiejs zajebistej diecie z joya czy claudii albo chuj wie czego innego. tak, takie diety stosowalam jak zaczynalam sie odchudzac maja 17 lat. wiecie ile wazylam? 62 kilo, mialam ladna i wysportowana sylwetke ale rodzina i znajomi wpedzili mnie w kompleksy. pierwsza dieta to bylo niejedzenie kolacji przez miesiac. oh jak pieknie schudlam 7 kilo. za pol roku wazylam juz 65 bo zaczelam jesc kolacje. porozmyslalam i wzielam sie z kolezankami za kopenhska. schudlam do 57 a nastepna diete, kilka tygodni przed studniowka zacznalam z wagi 70 kilo. i tak w wieku 23 lat dobilam do ponad 80. tak wlasnie jest dietami cud. teraz schudlam sobie powolutku 20 kilo, chociaz pierwsze 11 wajelo mi 2 miesiace. nie narzekam. diety cud wpedzily mnie w kompulsy i w tej chwili wazniejsze jest dla mnie panowac nad napadami. bardziej niz z utraty kilogramow ciesze sie z tego, ze jak mam problem to nie ide do sklepu kupic chipsow, paluszkow, zupek chinskich, ciastek, pizzy i innych tylko staram sie go rozwiazac. dla mnie sukcesm jestnie 20 kilo mniej ale to, ze bedac w sklepie moge nie kupic wielkiej torby chipsow, moge przejsc obok nich obojetnie. sukcesem jest tez to, ze nawet jak je kupie, to zjem gasc a reszte odloze bo nie jestel juz glodna. moglabym schudnac na szybkiej diecie ale to oznaczaloby powrot do kompulsow. co do herbatek - zielona i czerwona sa jak najbardziej ok. chociaz przyznam, ze w moc czerwnej herbaty nie wierze bo taka ze sklepu co kosztuje nawet i 20 zlotych to nie jest ta najlepsza spalajaca tluszcz. ta herbata lezakuje 60 lat najpierw, zanim nabierze odpowiednich wlasciwosci i kosztuje z 200 dolarow za 100 gram. a na problemy toaletowe polecam jesc na sniadanie platki owsiane zalane zimnym mlekiem. to wazne, bo zalewajac cieplym tworz sie papka, ktora jest szybka trawiona. na zimno platki nie sa trawione prawie wcale.

było od razu pytać konkretnie. nie obrażaj sie. tylko trochę to pracochłonne tak tłumaczyć wszystko po kolei, a w google sobie możesz jednym kliknięciem znaleźć. to raczej są rozstępy, tylko już chyba stare, może wcześniej ich nie widziałaś? rozstępy to takie blizenki, kreski na skórze. początkowo są raczej fioletowo-czerwone, a \"przezroczyste\" robią się z czasem. gdybyś z kolei zaobserwowała grudki , nierówności pod skórą, to cellulit

Gość mam glupie pytanie
w takim razie zaczynam walke z rozstepami:P wsumie to nie wygladaja one jeszcze tragicznie chyba:) nie wiem dlaczego sie zrobily;/ nie przytylam ani 1kg ani tez nie uroslam;/

mało elastyczna skóra - smaruj kremami teraz profilaktycznie, skoro masz tendencje do rozstępów. a tych , które już masz raczej się nie pozbędziesz :-(

Gość półmetkowa do lady
kochana, a jak się odchudzałaś?

najpierw dieta 1500 kcal, podzielona na piec posilkow dziennie. zero podjadanie pomiedzy. nie bylo to dieta w pelnym tego slowa znaczeniu bo jadlam wszytko ale staralam sie liczyc kalorie na oko, zeby nie przekroczyc 1700 kcal. pilam tez piwo. dlaczego? bylam na wakacjach z chlopakiem i nie chcialam zeby sie dowiedzial, ze cierpie na kompulsy. dlatego jadlam tak jak on. regularne trzy posilki dziennie i dwie przekaski typu jogurt czy owoc. do tego skaknka. tak zlecialo pierwsze 11 kilo. teraz chudne sobie kilo na miesiac. jem 1800-2000 kcal dziennie i cwicze. takze uwazam na to co jem i stosuje sie do zasad makrobiotyki. ogolnie im mniej przetworzone tym lepsze. oczywiscie pozwalam sobie na rozne przyjemnosci ale nie mam juz ochoty na jedzenie slodyczy na kilogramy albo na torbe chipsow taka wielka ze chce mi sie wmiotowac po jej oproznieniu.

Gość vitap891
Właśnie najgorzej było u mnie z tym podjadaniem między posiłkami ale opanowałam to dzięki suplementacji African Mango http://szczupla-kobieta.pl ten suplement zmniejszył mój apetyt a ja mogłam zająć się ćwiczeniami;)