Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 17lat

Krem nawilżający na trądzik

Polecane posty

Gość 17lat

Znalazłam wspaniały sposób na trądzik - mydło siarkowe... :) jedyny minus jego - wysusza skóre... :( dlatego potrzebny jest mi krem który ją nawilży , ale nie taki zwykły krem Nivea , potrzebuje takiego kremu nawilżającego do cery trądzikowej... tani ale dobry :):) znacie moze jakis ? z góry dziękuje :)

Gość humakten
dobrze nawilża i nie zapycha, gdzieś przeczytałam, że zawiera 80% wody. Jedyny minus - trudno dostępny.

Gość chyba humektan
krem + trądzik to nie jest dobre połączenie, dotyczy to wszystkich kremów wysuszanie to nie jest dobra metoda na walkę z trądzikiem, no chyba że jesteśmy gotowi płacić ceną jaką jest zniszczenie skóry

Gość humakten
chyba tak:) Farmaceutka powinna wiedzieć o co chodzi.

Gość humakten
chyba tak:) Farmaceutka powinna wiedzieć o co chodzi.

ja polecam kremy nawulżającew z iwostinu albo ocerinu:)

Gość gdzie o tym
a mnie humektan kompletnie zasyfił twarz :) już lepiej poradzić się dermatologa albo farmaceutki :) ten z Rossmanna tu tak zachwalany tak samo :O ale ostatnio używam Skinorenu i wcale nie mam wysuszonej skóry :) a do mycia używam Lubexu z apteki, który działa też bakteriobójczo :) dermatolog za wybór tego żelu do mycia twarzy mnie pochwalił :D po nim też nie czuję że mam skórę wysuszoną :D

Gość mnie tak samo
po tym kremie od rossmana co niby taki naturalny i niezapychający to mi się robiły podskórne wrzody :o także dziękuję, a żelu za 40zł tez nie mam zamiaru kupować, najlepsza jest woda i tyle, wtedy skóra się aż tak nie wysusza i nie trzeba niczym smarować i tak jest najlepiej przy trądziku

Gość hermiona_1
Ja polecam krem nawilzajacao-kojacy firmy Dermedic z serii Acne Expert. Sa to kosmetyki wlasnie do cery tlustej, tradzikowej. Ten krem naprawde dobrze nawilza. Stosuje go juz od roku razem z mascami wysuszajacymi. Dodam ze mialam badany poziom nawilzenia skory i wyszlo ze jest bardzo dobrze nawilzona. Polecam

Gość kępa_trawy
Bleee.... Woda do mycia ?! Koszmar! Nie dość , że nie oczyszcza z sebum i tych wszystkich zanieczyszczeń, to jeszcze niemiłosiernie wysusza !

Gość malutkahihi
czesc wszytskim, ja pare miesiecy temu mialam starsznie wysuszoną skórę przez środki które przepisała mi dermatolog, że musiałam iść az do drugiego bo prawie poparzenia dostawałam na skórze i dostałam dwa kremy. pierwszy to cutivate pomogło bardzo ale ten lek jest chyba na recepte, a drugi to cutibaza i to jest krem pół tusty dostępne w aptece bez recepty niedrogi.

Gość stylowka
Żeby dobrze nawilżyć skórę , podrażnioną przez trądzik dobrze jest zastosować aloesowy żel marki Merino. Działa on kojąco dla tego typu cery i przyspiesza proces regenracji naskórka. Aloes, który główny składnikiem tego żelu przywraca naturalne pH skóry oraz nie niszczy jej naturalnego płaszcza antybakteryjnego.

Gość ixińska
ja jak brałam aknenormin na trądzik, a to trochę wysuszało skórę, to się smarowałam kremem nivea na dzień - takim w różowym słoiczku, a na noc też nivea tylko w granatowym słoiczku - oba pomagały na suchą skórę:)

Gość caty
znalazłam sposób na trądzik!!! To jest niesamowite, smaruje twarz na noc kremem hipoalergicznym nivea baby, po kilku dniach zero krost!!! Gorąco polecam

Gość fifi29
Na trądzik polecam serią Eva Natura for teens - seria stworzona specjalnie dla nastolatek.

Gość gość
zwykły krem nivea i mydełko bambino :)

Gość gość
19.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość zwykły krem nivea i mydełko bambino ============= Świetny przepis na masakrę na twarzy.

Gość gość
Szukam czegoś dobrze nawilżającego na noc. Ale jednocześnie nie zapychającego. A zwykle było tak,że jak coś nawilżało i natłuszczało skóre to jednoczesnie ją zapychało i miałam wysyp pryszczy. Orientujecie się czy jest taki kosmetyk????

Gość gość
Kup sobie serum Sevolium. Jest w formie delikatnego żeliku, ma fajną lekką konsystencję tak wiec na pewno Cię nie zapcha. Jednocześnie bardzo fajnie radzi sobie z nawilżeniem skóry (przynajmniej sama bylam bardzo zadowolona z jego działania) Jednocześnie jest bardzo dobre w składzie tak wiec na pewno Cię nie zapcha. Możesz używać zmaiast kremu równiez na dzień. O wiele bardziej lubię je niż mój dotychczasowy krem ponieważ nadaje się pod makijaż i nie roluje sie pod podkładem.

Gość gość
Najpierw skonsultuj to z lekarzem,. tak aby krem dodatkowo nie podrażnił Twojej cery a przecież trądzikowa jest bardzo wrażliwa. Ja polecam KOLAGEN QUANTUM SENSITIVE - zalecany dla cery trądzikowej, który działa również przeciwbakteryjne. Znajdziesz go na www.Piomarket.pl

Gość Rita1414
Hej, od tygodnia na twarzy mam "małą patologię" ... Co robić? Ciągle mi wyskakują nowe pryszcze. Jak to zatrzymać? Jaki krem mi możecie polecić? :( Będę wdzięczna za każdą sugestię.

Hej, moja pielęgnacja opiera się na kremie Sevolium (polecany również na medme) oraz na maści cynkowej. Maść nakładam punktowo, a krem na całą twarz. ;)

Gość gość
AWADERM EYES pomaga uzyskać idealną skórę wokół oczu w zaledwie kilka minut dziennie. Kiedyś miałam ciemne kręgi pod oczami od ciągłego zmęczenia i stresu, lecz teraz sytuacja się całkowicie odmieniła. Moja skóra wygładziła się, stała się dużo jaśniejsza, wygląda bardzo zdrowo i elastycznie.

Wydaje mi się, że jednak najpierw trzeba zadbać o odpowiednią ilość snu i w miarę możliwości o zmniejszenie stresu w życiu, a później o cerę. Jeśli chodzi natomiast o trądzik, Vera, to Sevolium gdzie można dostać? Chciałabym je przetestować. :)