Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli boli boli

Kłucie w żołądku/jelitach ???

Polecane posty

Gość boli boli boli

Od czasu do czasu dziwnie boli mnie brzuch- jak głębiej oddycham, boli, a właściwie kłuje- od żołądka po dół brzucha. Zazwyczaj trwa to ok godziny ale dziś pól dnia tak kluje i chyba coraz bardziej. co to może być i do jakiego lekarza ?

Gość vdfsdf
to może być wyrostek. masz mdłości, gorączkę? jak przycisniesz z prawej strony to boli? jak tak to jedz na pogotowie.

Gość boli boli boli
dziś też kłuje, przy oddychaniu, w żoładku :( to chbya nie wyrostek, jak w żołądku?

Gość ja tez mam czesto jakies jazdy
w brzuchu chyba w jelitach raz z lewej strony raz z prawej9 wtedy schizuje ze to wyrostek) czsami mnie pobolewa czasami kluje i rozpiera po wydaleniu gazow czuje taka ulge i za chwile to samo. takie cos mialam w zeszlym tygodniu mialam wtedy male zaparcie . jestem dosc nerwowa osoba wiec chyba moze to byc ten zespol jelita drazliwego tylko wszedzie pisza ze wtedy to daje znac o sobie tylko lewa strona a u mnie jednak czesciej prawa

Gość grfgef
przy wyrostku z tego co czytałam to jest ponoć tak, że najpierw boli w okolicach pempka, potem z lewej strony , a na końcu z prawej. Do teo mogą być mdłości, wymioty, gorączka. I jak sie uciśnie z prawej mocno to bardzo boli. Ja też mam jakieś akcje w brzuchu często, z jelitami problemy i jeszcze z jajnikiem i często nie wiem któraz tych rzeczy aktualnie powoduje ból :/ Do tego też mam jazdy że to wyrostek właśnie :/ ehhh

Gość Rosaa..
mozliwe ze to wrzody. zrob gastroskopie.

Gość grfgef
ale jeśli boli Cię zołądek to mogą to być też wrzody. Albo ta bakteria helicobakter czy jakoś tak. Jest bardzo popularna i podobno wszyscy ją mają ,ale nie każdemu daje objawy. Najlepiej idź do lekarza.

Proponuję wybrać się do gastrologa. Nie warto czekać i męczyć się z tym bólem. Powodzenia :)

Gość boli boli boli
ale ja mam 19 lat, w tym wieku moga być juz wrzody? pójdę do lekarza ale dopiero w sobotę. a do tego czasu będę jeść tylko ciepłe gotowane i surowe, zero chemii. chyba nie wyrostek, bo pępek nie boli, mdlosci nie mam, apetyt jest, jak zwykle... ale ja mam paranoje jak tylko zaboli coś po prawej stronie, boje się że wyrostek sie rozleje :| ale przy wyrostku chyba ból sie nasila aż w końcu pęka a nie przechodzi po jakimś czasie albo np nagle sie rozlewa?

Gość ja tez mam czesto jakies jazdy
no wlasnie a w ktorym miejscu odczuwa sie jajnik i jaki jest ten bol?

Gość boli boli boli
też chętnie sie dowiem, jaki ból oznacza problemy z jajnikami.

Gość grfgef
ból od wyrostka raczej nie przechodzi, tylko się nasila. a jeżeli chodzi o jajnik, to taki kłujący ból po lewej lub prawej stronie w dole brzucha. On raczej nie jest ciągły, choć ja czasem taki mam i wiem, że to od jajnika. Ale lekarze mówią, że od jajnika to taki przerywany kłujący, co chwila kłuje i puszcza.

jak Ci sie wyrostek rozleje, to mozesz umrzec zanim pogotowie dojedzie.... ale to jest ciagly ból nie do wytrzymania... Wrzody mozesz miec, jak najbardziej, wiek nie ma znaczenia:) ale ja bym typowała jakies nerwobóle, wez cos rozkurczowego, jesli nie chcesz faszerowac sie chemia, sprobuj cos homeopatycznego, np. Spascupreel

Gość paula01
po antybiotykach to może byc grzybica jelit,

Gość boli boli boli
antybiotyków nie brałam parę lat nie chcę brać leków póki ból nie jest jakiś tragiczny juz jest lepiej, poleczę sie zdrowym jedzeniem a jak nie przejdzie to wtedy. do lekarza i tak pójdę. dzięki:)

Gość boli boli boli
przeszło na chwilę i znowu :( a może ktoś wie- wczoraj po południu zjadłam surowy ząbek czosnku i po jakichs 2 godzinach zaczęło kłuć- potem zjadłam jeszcze wieczorem. wyczytałam na stronie oczyszczania naturalnymi metodami, żeby przez 2 tyg jeść wieczorem jeden ząbek czosnku- a pieczenie w żołądku chwilę po zjedzeniu jest normalne. Czy możliwe że to od tego czosnku...? czy się zbiegło w czasie przypadkiem...

Gość boli boli boli
a brzuch wzdęty... dziś zjadlam ryż brązowy z jabłkiem, zupkę z buraków i soczewicy x 2 , jabłko, banana i troszkę orzeszków.

ja amam też problemy z brzuchem ;/ostatnio boli mnie lewea strona,jest to taki rozciąglimy ból,o dołu do góry boli kilka minut a pózniej znó wraca ,nie wiem co robić ...

Gość Onnnnaaa
Mnie od pewnego czasu kłuje w brzuchu ten bół jest silny bo nie moge chodzić. i ten ból mi promieniuje do serca co to może być?? Może to jest spowodowane ze sie denerwuje?? Ten bół trwa około min do h... Co to moze być???

Gość ból brzuchaaa
ja mam dokładnie to samo od 3 dni:( takze promieniuje mi w okolicach serca.miałam problem z zapaleniem jelita dstalam diete ale przeszlo i pozwoliłam sobie na jedzenie.i od nowa tylko ze teraz czuje ból calego brzucha jest to meczace krople tabletki,dziurawiec nic nie pomaga...

Gość ból brzuchaaa
ja mam dokładnie to samo od 3 dni takze promieniuje mi w okolicach serca.miałam problem z zapaleniem jelita dstalam diete ale przeszlo i pozwoliłam sobie na jedzenie.i od nowa tylko ze teraz czuje ból calego brzucha jest to meczace krople tabletki,dziurawiec nic nie pomaga...

Mam 12 lat.Dzisiaj już od paru godzin zaczyna kłuć mnie brzuch na początku kuł do góry gdzie klatka piersiowa i na dole brzuch.Jak lerze i siedze to jest lepiej ale jak wstane to juz nie wyczymuje z bólu.Jak nacisne na prawa i lewa strone to mnie okropnie boli.Kiedys tez to mialam.Chce mi sie wymiotowac.Czekam na odpowiedz.Dziękuje

Gość michaśka9
Nie chce Was niepokoić ,ale czasami tego typu dolegliwości sa spowodowane wrzodami żoładka. A czy moze bierzecie jakies leki? Mnie przy takich mniejszych dolegliwościach pomaga ranigast max.

Gość pomocy pomocy bol brzuchaa
Skoro juz jest podobny temat to ja tez zadam pytanie. Boli mnie brzuch caly od jakich 3 miesiecy. Jest to bol calego brzucha. Nasila sie przy glebokim oddechu. Co to moze byc?

Gość Niepokojaca sie
Witam mam 18lat i mam wieli problem wczoraj dostalam strasznych boli brzucha do tego mocne uklucia w dole brzucha i nizej po chwili wymiotowalam . a jak dzis rano sie obudzilam to nie moglam oddychac gdy sie poruszylam i wszystko mnie bolalo nie wiecie co mi jest?

Gość terawita31
Pamiętam ten okropny bul brzucha kucie, ucisk tylko można wykonywać płytkie wdechy cały mokry, bul zazwyczaj przestawał po wygięciu się mocno do tyłu lub skuleniu się siedząc, ale to było jak miałem lat naście. Okazało się ze to wrzody zasrane wrzody tym bardziej że mam grupę krwi 0 więc ponoć jestem bardziej na wżodziska narażony RANIGAST MAX jest teraz moim kolegą nigdzie bez niego się nie rozstaje . dobry jest też controlok control.OCZYWIŚCIE BEZ BADAŃ SIĘ NIE OBEJDZIE I KONTROLI LEKAŻA .................

Gość hgfghjklkjhgfv
a moze helicobacter pylori

Gość Brzuch
Mam 16 lat. I dzisiaj strasznie mnie kulo w brzuchu. Akurat jechalam na rowerza ledwo co dojechalam... Nie moglam sie wyprostowac... Jak sie polozylam to bylo mi lepiej... Nie kiedy tez tak mi bylo.. Pojawia sie czasem... Ale ten bol jest niedozniesienie..nie wiem co to moze byc. ;/

Gość gość
Ja mam 14 i juz mam wrzody i tez boli strasznie ;/

Gość gość
Mnie również kłuje z prawej strony.