Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maryśka107

ginekolog

Polecane posty

Gość maryśka107

Hej. wybieram sie właśnie na pierwszą swoją wizytę do ginekologa i trochę mam stracha, bo nie wiem jak to bedzie, o co zapytać może, może o co ja powinnam sie zapytać?? nie mam pojęcia więc proszę o radę. z góry dziękuję.

Gość ogórki
zapyta o to, kiedy miałas ostatnio miesiaczkę, kiedy miałaś pierwszą, jak długi jest cykl, czy miesiaczki są regularne, czy jestes aktywna seksualnie i czy sie zabezpieczasz, jak sie zabezpieczasz i to chyba mniej wiecej tyle no i z czym przyszłaś

Gość maryśka107
Dzięki, trochę sie uspokoiłam. Pozdrawiam.

Gość ogórki
a tak poza tym to najpierw sie z nim gada, w ubraniu, potem idzie się za parawan albo w jakies inne miejsce, które mają do rozbierania i stamtąd , z gołym tyłkiem, maszeruje sie na fotel; fotele są różne, ale na każdy wchodzi się z niewielkiego schodka ustawionego przed fotelem; sadzasz tyłek na brzegu fotela i kładziesz się na plecach, a nogi umieszczasz na podpórkach; u mojego lekarza są to wytapicerowane podpórki na uda w okolicach kolana, ale widziałam też fotele z podpórkami na stopy i inne wynalazki; ale dasz radę, raczej trudno sie nie zorientować, jak to funkcjonuje jak juz ci lekarz tam pogmyra (najpierw popatrzy z zewnątrz, potem wsadzi wziernik i obejrzy szyjkę macicy, potem pomyrda tam w środku szczoteczką, żeby zrobic wymaz, na koniec włoży 2 palce do środka a drugą reka pougniata brzuch, żeby sprawdzić grubość i konsystencje macicy i czy z jajnikami wszystko gra, być moze zamiast tego zrobi ci ugs dopochwowe, czyli wsadzi do srodka taką pałke ubraną w prezerwatywę), to lekarz ci powie, ze możesz juz sie ubrac na dole, a rozebrac na górze i wtedy jeszcze zbada cycki nic strasznego, całe badanie może 10 minut trwa

Gość la.la.la
A czy to prawda, ze w przypadku dziewicy badanie odbywa się przez odbyt?

tak. ginekolog pyta czy dziweczyna używa tamponów, jeżeli tak to możliwe że błona jest na tyle rozciągnięta, że zbada normalnie, ale jak nie to przez odbyt.

Gość la.la.la
No to rewelka... :/