Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a mnie ciekawi

o ktorej kapiecie i kladziecie spac wasze niemowlaczki? czy budza sie w nocy?

Polecane posty

Gość a mnie ciekawi

MOj syn ma 3 miesiace, kapiel o 18.30, jedzenie i sen - zasypia ok 20.. budzi sie 2x na cyca jak jest u was?

Gość spełniona mężatka..
u mnie jest podobnie, tylko że nie chciał zasypiać ale teściowa podpowiedziała mi świetny sposób, daję mu kostkę cukru nasączoną wódką, on to sobie ssie (ma 6 miesięcy) i potem spokojnie zasypia a my z mężem mamy trochę czasu na igraszki, wiesz ;-)

Gość ta zwykła kobieta.....
Kąpiel ok.19.30 potem pije i zasypia budzi się też 2 razy czasem raz i rano ok. 7-ej jest już obudzony :) Za tydzień kończy 4 miesiące :)

spełniona mężatka ------ z tą kostką nasączoną wódką to żart????????????

Gość spełniona mężatka..
dlaczego żart???? to zanczy, wiesz ja też miałam opory bo to niby alkohol i tak dalej ale potem zdałam sobie sprawę, że ile tam jest tego alkoholu? może trzy kropelki więc to nie oto chodzi, tylko że to połączenie po prostu tak uspokaja dziecko tak zresztą robiono dawniej na wsiach i nikomu to nie prszszkadzało, więc już bez przesady :-o

może to, że dla dorosłego człowieka taka dawka nic nie znaczy, ale to jest malutkie dziecko, na wsi robią też wiele innych rzeczy (np. topienie zwierzaków itp.) i co, zawsze będziesz brać przykład? Alkohol to trucizna, może niektórzy nie zdają sobie z tego sprawy bo u nas w kraju picie wódki to codzienność... Ale niestety alkohol jest trucizną dla organizmu. Mam nadzieję, że przynajmniej nie robisz tego codziennie...

mam blizniaki 19:30 kapiiel , 20:15 mleczkoooo budza sie punkt 7 rano!!!! chłopcy maja 6,5 miesiacaa

Gość ajajaj
kapiel o 18.30,o 19.30 zasypia(po jedzonku) i spi do 6 rano bez pobudki;:)

Gość ajajaj
synek ma 3 miesiace

spełniona mężatka- głupszej baby nie spotkałam takim jak Ty powinno się dzieci odbierać - bez przesady :(

Gość ajajaj
z papierosem tez by mu sie pewnie lepiej zasypialo:)

Gość spełniona mężatka..
no już dobra, nie rzucaj się tak :-P dziecko może odbrać tylko sąd! ale dla świętego spokoju spytam lekaża, idziemy jutro na badanie i zpaytam jak tak Was denerwuje

spełniona mężatka - jasne zapytaj to najmądrzejsze co możesz zrobić - mam nadzieję, ze masz chociaż skończoną podstawówkę????????? Niestety żyjemy w czasach zacofania pod każdym względem :(:(:(

10,5 miesiaca. Kąpiel o 19.30, o 20.00 kolacja, o 20.30 sen. Śpi ciągiem do 6.30

3,5 miesiaca kapiel o 18.30 zasypia po butli ok 19. Budzi sie o 4 na butelke i dalej spi do ok 8

5 miesiecy- kapi o 18 a o 18.30 juz spi. budzi sie o 20 na herbatke i zasypia potem budzi sie o 1 i 4 na mleczko a o 6.30 definitywna pobudka :)

Gość mamam.
8 miesiecy, kapiel o 21, 21.20 kaszka, 22 idzie spac, budzi sie w nocy 2 - 3 razy na cyca, rano wstaje ok. 8

Gość ejo
a mój Oluś (6 miesięcy)-kąpiel ok.19, zasypia ok.20, a później budzi się co 2 godziny na cyca, ostatnio nawet co godzinę, no i każdej nocy ma 1-2 godzinną przerwę na "pogaduchy". Na dobre budzi się o 6 rano, dzisiaj zasnął mi o 8 i jeszcze śpi-odsypia nockę, ja, niestety, nie mogę, bo starszy synek jest na nogach od 8. padam. na przyszły tydzień umówiłam się z lekarzem, może coś mi doradzi, chociaż dokarmianie sinlaciem, czy nutramigenem nie pomaga-też budzi się co 2 godz.(wypija jednorazowo ok. 130ml).

Gość ASSSSSSSSSSSSSSZA
DO SPELNIONEJ MEZATKI" HEHH PIERWSZY RAZ TO SŁYSZE SPROBUJE TEZ RAZ TO ZROBIC JAK NAMACZASZ TA KOSTKE??? TZN ZWYKLA KOSTA CUKRU I 3 KROPLE ALKOHOLU???

Gość boze jedyny
czy was bóg opóścił? przeciez to miala byc prowokacja! nie dawjcie alkoholu dzieciom!!!! Boże co za ludzie!

Gość jeszczd takie pytanko
moja tesciowa twierdzi ze dziecku powinno sie podac od czasu do czasu troche piwa na palcu. to podobno na robaki :O wiecie cos o tym czy kolejna brednia ?

Gość bziczek
pocieszające te wasze wypowiedzi - wiekszosć maluchów ładnie śpi w nocy:) daj boziu zeby i moja córa ładnie spała..

My kąpiemy córcię ok.22.30 a ok.23.00 malutka już śpi. Odkąd skończyła 2 miesiące przesypia całą noc i wstaje ok.10.00-11.00 ... tylko ok.7.00-8.00 karmię małą na śpiąco :)

O 19 kapiel, o 19.30 mleczko i najpozniej o 20.30 spi. Budzi sie okolo 7 rano :) Ma 12 tygodni.

Gość a mój ma prawie 3 miesiące
19.30 kąpiel, potem pierś, Potem się budzi ok 1 w nocy, a potem co 2 godz. Chociaż..hmm tego nawet nie można nazwać obudzeniem. Poprostu zaczyna się wiercić to go karmię:D. Nigdy w nocy nie zapłakał, nawet oczu nie otwiera...Je maks 10 min, więc i ja specjalnie się nie wybudzam (śpi w łóżeczku)

Gość spełniona mężatka..
dobra, zwracam honor :-( wróciliśmy właśnie od lekaża, powoedziałam o tym cukrze dosyć mocno mnie opierdolił nawet, wynika z tego że macie racje powiedział że nawet taka ilość wódki symboliczna może zaszkodzić i że cukier na noc to pewna pruchnica zębów kurde, co za głupia teściowa poco mi to doradzała??? wygarnę jej że jest po prostu zacofana! musze jakoś inaczej teraz nauczyć dzecko spać :-o

Gość hula hopsi
no to kafeteria przynajmniej w tym wypadku pomogła 🌻

Gość do Kiary 22
A to dziecko o 23 to kładziesz spać dla własnej wygody, żeby pospać rano dłużej? To jest zdecydowanie za późno!