Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnamama

sprawa o alimenty i ustalenie ojcostwa

Polecane posty

Gość samotnamama

niedlugo mam sprawe w sadzie i bardzo sie jej boje, nie wiem czego moge sie spodziewac po ojcu dziecka, jest dla mnie przykry, zlosliwy i bardzo krzywdzacy. Obecnie przebywa za granica, nie wiem czy sie stawi w ogole co wtedy sie stanie? czego w ogole sie mam spodziewac, jakich pytan, jak sie w ogole przygotowac? jezeli ktos przez to przechodzil prosilabym o pomoc.

Gość ile z nim byłas
? wpadliscie?

Gość samotnamama
a to ma jakies znaczenie? bylismy ze soba 2 lata, bardzo sie cieszyl gdy okazalo sie ze bedzie dzidzius, ale po narodzeniu dziecka zostawil nas z dnia na dzien bo wolal zycie kawalerskie

Gość samotnamama
podnosze

Gość madziałka
jejku ja czytam te teksty z pytaniami"wpadliscie"?a co cie to obchodzi!!!!!!!!!!!!SAMOTNAMAMO spokojnie!!!!Sędzia spyta cię na pewno gdzie mieszkasz, czy pracujesz, czy pobierasz jakies swiadczenia typu MOPS,jakie są twoje zarobki jeśli pracujesz,przygotuj książeczki opłat za mieszkanie ksero ostatniej wpłaty za media.Jeśli nie pracujesz to może ci się przydać oświadczenie o byciu zarejestrowaną w PUP.Wiedz jedno zeznając na policji czy w sądzie twoje nerwy i nie przygotowanie wychodzą tak na prawdę na +.Nieobecność twego męża w niczym ci nie zaszkodzi bo sąd może wydać wyrok zaocznie.wtedy sprawa trafia do komornika.Jeśli"tatuś"nie przebywa za granicą pod wskazanym adresem bądź pracuje nielegalnie i komornik nie ma z czegu mu ściągnąć to zamyka sprawę.Wtedy ty udajesz się do najbliższego sądu okręgowego wraz z wyrokiem o przyznaniu alimentów i podajesz o alimenty jego najbliższą rodzinę,najczęściej są to jego rodzice.Sprawy sądowej nie musisz się bać!!!!jak będziesz chciała wiedzieć,jak tatusiowi odbiera się władzę rodzicielską to daj znać i głowa do góry!!;)

Gość do madziary
aleś ty mądra, po pierwsze wcale to nie jest dziwne jak ktoś się pyta czy wpadliście, po drugie to dziecko nie ma ustalonego ojcostwa to jak może podać jego rodzinę, a może niech poda ojca twojego nienarodzonego dziecka jak tak uważasz, że można podac kogo się chce, co za różnica jedno czy dwa dzidziusie do utrzymywania

Gość do madziary
to było do madziałki

Gość madziałka
och widze,że moja wszechstronna wiedza dobija cie:)Gdyby samotna matka chciała wiedzieć więcej napisałam,że ma się odezwać ZGREDZIE

Gość madziałka
Ps.dalej obstawiam,że nie ważne czy dziewczyna wpadła czy nie!to każdego indywidualna sprawa i jakby chciała o tym pisać to by napisała!!Zresztą wyraźnie dała do zrozumienia,że to nie istotne i nie chce o tym rozmawiać więc co cię to obchodzi??pilnuj swego tyłka:)

Gość oj kobietyy
ustalenie ojcostwa - to widocznie nie jeden tatuś pomagał, ładnie, krawczyk kilku podawała i dalej nie wiadomo kto ojcem,

Gość madziałka
EJ KOBIETY ty nią jesteś,że piszesz coś takiego??strasznie chamska jesteś!:(

Gość gość
jak się puszcza to się ma, a zresztą teraz grą większości facety winni robić badania DNA bo masę dzieci nei są ich

Gość paulinapa89
Dziwie się, że ludzie nie wykonują prywatnie badań na ojcostwo. W ten sposób można bowiem rozwiązać naprawdę wiele problemów. Tutaj https://zdrowegeny.pl/ustalenie-ojcostwa jest ciekawa propozycja na wykonanie anonimowych badań. Nie jest to wcale takie drogie jakby się mogło wydawać.