Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goose21

Mydło Alep

Polecane posty

Ja używałam - zasadniczo właśnie skończyłam tą kostkę ze zdjęcia. napisz czego oczekujesz od tego mydła to ci powiem czy się zawiedziesz czy nie :) Ja ze swojej strony ( a używałam już wielu rodzajów Alep) najbardziej polecam to: http://www.biolander.com/index.php?main_page=product_info&cPath=134&products_id=621 Jest to absolutnie nie tylko najlepszy Alep wśród Alepów, ale też jedno z najlepszych mydeł wogóle jakich używałam. Szczególnie do twarzy.

Gość goose21
chodzi mi o to zeby mi nie podrazialo cery....bo wlasnie od mydel mam atopowe zapalenie skory ( od wszelakich kolorowych mydel) Juz nawet stosowalem "Physiogel'a" ale tez mi nie sluzy bo jest w nim za duzo chemi. Czy te mydlo ma jakis zapach?

Mydło ma zapach, ale naturalny taki nieokreslony - najbardziej zbliżonyt chyba do liści laurowych ze względu zapewne na zawartość oleju laurowego. O ilość chemii nie musisz się martwić, bo to mydła prawdziwie naturalne - czy mogą podrażnić? Nie wiem, bo sama mam cerę suchą, ale bez skłonności do podrażnień i jestem z Alepu bardzo zadowolona. Serce Alep jest dobre, ale w porównaniu z reszą plasuje się jak dla mnie gdzieś po środku. Jak pisałam wcześniej - najbardziej lubię Alep Premium, ale też te duże kostki Alep np 25 % i te mydła bym Ci poleciła :)

Gość goose21
Dziekuje....jednak sa na tym forum porzadni ludzie :)

Gość goose21
i jeszcze jedno....bo nie mogelm znaleźc na stronie biolander'a...w ile dni dochodzi paczka? sorry za takie glupkowate pytanie :)

A różnie - zależy czy mają zamawiamy przedmiot na magazynie czy muszą sprowadzać. Jak mają to szybko (3-4 dni? jeśli dobrze pamiętam), jesli nie mają to dłużej, ale najlepiej zapytaj w naszym małym naturalnym grajdołku o to sprzedawcę, pani o nicku elizabeth1, która pisuje z nami na forum w tym temacie: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1666818&start=18330 no i w ogóle zapraszamy do naturalnego grona :)

Gość goose21
no to jednak skusze sie na te mydlo "serce Alep" ...tylko mam problem z zamowieniem....obrazek ponizej ...jaki mam wybrac sposob zaplaty? Chce zeby mi to normalnie listonosz przyniosl....

Masz konto bankowe?:) jak tak to wybierasz przelew (opcja 2 z tego co widzę, a widać na tym obrazku trochę słabo:) ), wpłacasz kaskę na podany nr konta, po zaksięgowaniu jej przez sprzedawcę ten wsadza mydło w paczkę i wysyla do Ciebie. Do drzwi ci puka listonosz i wręcza przesyłkę, ty mu się podpisujesz, że odebrałaś i po sprawie...:) Nie ma się czego bać, bo sklep sprawdzony przez wiele osób i nikt jeszcze nie narzekał. Mi za pierwszym razem (ponad rok temu), zapomnieli wsadzić jeden produkt do przesyłki, napisałam maila i 3 dni później miałam w domu zapomniany przedmiot i prezent w ramach przeprosin - więc obsługa bardzo miła.:)

Gość cery - czyli chcesz myć nim tw
twarzy nie myje się mydłem, tylko wodą.

Nie zgodzę się z powyższym postem z tego prostego powodu, że sama woda nie ma właściwości wiążących tłuszcz/sebum wymieszane z brudem, więc mycie SAMA wodą mija się trochę z celem, bo tylko mażemy ten brudny osad po twarzy nie zmywając go. Można myć się żelem, mleczkiem, płynem micerallnym, mydłem - czym tam kto woli - ale mycie buzi samą wodą jest bez sensu, zwłaszcza jeśli używamy kolorówki :)

Gość czy autor jest facetem
jeżeli nie to sorry, ale wydaje mi sie ze autor jest facetem. Kobiety byc moze faktycznie musza stosowac detergenty do zmywania tapet. u faceta nie ma takiej potrzeby, twarz się płucze wodą a skóra dba sama o siebie, co wychodzi jej na dobre :)🖐️

najwyraźniej jest choć nie wiem czy to ma jakieś znaczenie... A ty cała/y się tak myjesz tylko tą wodą? Sorry ale nie jestem sobie w stanie wyobrazić mycia tylko wodą...Czasem z rana używam wody termalnej do przetarcia twarzy wacikiem i jak widzę potem co jest na tym waciku to naprwdę wydaje mi się to co proponujesz bardzo słabym pomysłem. :O

Gość czy autor jest facetem
mowa jest oczywiście o twarzy. Ja nie myję twarzy niczym oprócz zimnej wody od ponad roku i moja skóra wygląda lepiej niż kiedykolwiek przez ostatnie 10 lat. Brudzi się zawsze tak samo. Bywało że po umyciu jakimś żrącym specyfikiem typu Protex już po godzinie na waciku był taki sam syf jak przed umyciem. Skóra w założeniu nie jest sterylna. Teraz nie przemywam i nie oglądam, bo do niczego to nie prowadzi :)

ok rozumiem, każdemu według uznania :) Jednym pasuje to innym tamto - tyle, że nie ma co porównywać Protexu do Alepu czy też jakiegokolwiek mydła naturalnego, gdzie jedyną \"chemią\" jest zasada sodowa, a reszta to oleje i to oleje których składniki odżywcze zostały zachowane, bo te mydła robi się metodą na zimno. Nie ma w tych mydłach barwników, utwardzaczy, ulepszaczy, śrdoków zapachowych - tylko zasada i oleje... pozdrawiam :) Może się kiedyś skuszę na eksperyment tylko z samą wodą :)

Gość goose21
przyznam sie ze od kilku dni tez myje twarz zwykła przegotowaną wodą i wydaje mi sie ze mam lepszą cere:) ale odczuwam pewien dyskomfort i jednak umyl bym ją jakims specyfikiem...i na alepa sie skusze;) a co sadzicie o myciu twarzy wodą mineralną? :>

No jest to zdecydowanie lepsza opcja niż karnówa;) ale poza tym to jak wyżej - nie będę się powtarzać :) Ja mam cerę skłonną do zanieczyszczeń więc nie wyobrażam sobie nie zmyć wieczorem paszczy czymś dodatkowym poza wodą. Rano natomiast lubię tonik, albo wodę termalną w szczególności Avenkę. Się zamykam już i zobaczymy co inni ci podpowiedzą :) pozdrawiam :)

Mydlo z Aleppo jest genialne, stosuje je juz od kilku lat. Poczytaj sobie, tu jest bardzo fajnie opisane: http://kalistabloguje.blogspot.com/2014/01/naturalne-mydo-aleppo-20-oleju.html Ja polubilam sie najbardziej z mydlem aleppo z czerwoną gliną beloun: http://kalistabloguje.blogspot.com/2014/02/mydo-aleppo-z-czerwona-glinka-beloun-le.html Lubię również Aleppo z czarnuszką i innymi dodatkami. Polecam Ci również wypróbować czarne mydło savon noir : http://kalistabloguje.blogspot.com/2013/11/sarl-biopur-naturalne-czarne-mydo-savon.html Tylko one trchę nie za ładnie pachnie, ale właściwości wynagradzają średni zapach! Jesi przeszkadzają Ci takie zapachy mozez uzyć różanego savon noir http://kalistabloguje.blogspot.com/2014/05/mydo-savon-noir-rozane-z-olejkiem.html Jesli lubisz naturalne produkty polecam Ci bloga Kalist, poniewaz fajnie i rzeczowo opisuje i mozna trafic na fajne produkty o których wczesniej sie nie słyszało, albo za mało słyszało :)

Gość Martynaxx
Czarne mydło posiada wiele cennych substancji,które odpowiedzialne są za prawidłową pielęgnację skóry. Nie od dziś wiadomo,że cenione jest za swój minimalizm i skład oparty o naturalne składniki. Jako posiadaczka cery wrażliwej szukałam czegoś delikatnego do oczyszczania swojej twarzy. Przed zakupem kolejnego żelu trafiłam zupełnie przypadkiem na wpis pewnej blogerki http://www.agigo.pl/zalety-czarnego-mydla/ ,który totalnie zmienił moje podejście do pielęgnacji :)

Gość gość
Mydło 7 ziół od HB - fajne, naturalne, robiące różnicę. Kawał solidnego kosmetyku, który daje efekty. Ale zazwyczaj z dopasowaniem takich tematów nie jest łatwo. Każdemu może pasować inne mydło, ale z tego korzystają wszyscy nasi domownicy i jest OK.

Gość ekozarrecona
Proszę was szukajmy dobrych POLSKICH mydeł naturalnych bo polski jest dobre a nawet lepsze,to tak jak zachłystujemy się oliwą z oliwek a nic nie wiecie o dobroci oleju rzepakowego czy słonecznikowego naszego poczytajcie ????. Ja przetestowałam ostatnio kilka mydeł ale zachwycona jest mydłami i nie tylko od wytwórcy www.kosmetykinaturalnejustine.pl polecam