Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lewka.

bialy ciagnacy sluz... jak nitki... CO TO??

Polecane posty

Gość lewka.

j.w.. biore tabletki.. ale nie wiem czy to ma z tym zwiazek.. czy ktos mi pomorze?

Gość Arenka
owulacja

Gość lewka.
przy braniu tabletek antykoncepcyjnych? raczej nie za bardzo

Gość lewka.
ja swiruje na temat ciazy:( wiem ze to nienormalne.. a moze to grzybica? byle nie ciaza:)

Gość serio to tak
tez mam a tabsów nie biore

Gość lewka.
serio to tak: chodzi Ci o ta grzybice?

Gość Arenka
a nie doczytalam, hnmmmmm trudno powiedziec ja mam tak na owu ale jak bierzesz tabsy???

Gość ta sto procent
to makaron

Gość serio to tak
nie nie o grzybice.... tez mam taki sluz ale tabsow nie biore, zdrowa jestem w ciazy tez nie ...

Gość lewka.
no walsnie.. kiedys juz wspominalam o tym mojej gin i zrobilam wymaz i chodowalam candide:) ale juz jej sie pozbylam. teraz bardziej... nitkowaty jakis ten sluz... nie wiem co o tym myslec

Gość lewka.
kurcze nie wiem.. mam nadzieje ze nie jestem w ciazy.. jaki wogole jest sluz w ciazy.. wiecie??

Czytałam stare wpisy od ginekolożki na forum, śluz podobny jak przy owulacji to częsty skutek uboczny tabsów. nie martw się;)

Gość lewka.
uf dzieki! przeprasza, ze pytam lady F czy zabezpieczasz se dodatkowo podczas brania tabletek?

Gość lewka.
a moze jeszcze ktos sie wypowie

Gość Kasiulka1003
hej, ja tez tak mam, zaczynam sie przejmowac,bo poraz pierwszy cos takiego zaobserwowalam-a tabletek nie biore-staramy sie o dziecko

Taki śluz, jeśli występuje przy tabletkach - najczęściej świadczy o źle dobranych hormonach. Przy tabletkach śluz powinien być zbity, gęsty i nieprzejrzysty (biały) a nie rozciągliwy i lejący. Bo to niejako zmniejsza ochronę. Śluz również spełnia swoją funkcję - biały i gęsty utrudnia plemnikom poruszanie się - a ciągnący wręcz przeciwnie.Kasiulka1003 - poczytaj trochę o kobiecej fizjologii - szczególnie, gdy starasz się o dziecko - wypadałoby co nieco o fazach cyklu wiedzieć, choćby po to, by wiedzieć - kiedy najlepiej się starać.Właśnie przy takim śluzie, jaki obserwujesz.

Gość leneczka...
czy jest tu ngLka??mam do niej pytanioe bo widze, ze zna sie na rzeczy;-)

Gość leneczka...
a wiec mam takie pytanie;-), otoz bralam tabletki anty, ale tylko przez poltora miesiaca, po pierwszym opakowaniu mialam okres, potem przerwalam brac w polowie drugiego opakowania, po 4 dniach dostalam okres, ale juz minelo od tego ze 33 dni, kiedy moge sie spodziewac okresu?czy to mozliwe ze mi sie spoznia przez te tbletki??

No to sobie namieszałaś w gospodarce hormonalnej. Najpierw zaczęłaś brać tabletki i wyręczyłaś organizm - potem przerwałaś w połowie i drastycznie skróciłaś cykl - organizm zgłupiał. Teraz musi \"znormalnieć\" na co daje się od pół roku do roku - jednak często normalizuje się w pierwszych trzech miesiącach i niestety - do tego czasu musisz czekać.Okresu możesz się spodziewać w każdej chwili - po takim numerze jest to nie do przewidzenia.

Gość leneczka...
ehhh dzieki bo ja juz troche przerazona:), bo ciaza jest wykluczona, ale zaraz hjakis glupkowate mysli chodza po glowie.;) czyli rozumiem, ze teraz nie wiem w ktorym moemncie moge dostac okresiku;(, czyli to spoznienieni e cos normalnego;(

Dokładnie. Rozregulowany cykl = czekamy na miesiączkę NA SPOKOJNIE :-)

Gość leneczka...
dzieki wielkie;) na serio mnie uspokoilas:), bo zawsze wszystko mialam jak w zegarku;). Sama sie dorobilam. I troszke glupio postapilam bo moglam wzaic je do konca i dopiero przerwac.;) jak sie naczytalam o jakis bialych sluzach i tym podbnych rzeczach, moj stoicki spokoj przerodzil sie w przerazenie o jakis ciazach i tym podobych rzeczach;). ale zobaczylam konkretnie sie wypowiadajaca osobe czyli ciebie ngLka. dzieki;)

Dzięki za miłe słowo :-)I racja - masz nauczkę na przyszłość - nie przerywać tabletek w połowie :)