Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bershunia

Pryszcze i krostki bardzo głęboko pod skórą / jak się ich pozbyc?

Polecane posty

Gość Bershunia

Zawsze miałam w miare ładną cere, wiadomo czasem wyskoczył jakiś pryszcz zawsze było kilka wągrów albo zaskórników, ale od mniejwięcej roku robią mi sie bardzo bolące pryszcze ale bardzo głęboko pod skórą, przez mniejwiecej 2 tygodnie są tam a potem wychodzą na wierzch i z białą ropą... wtedy je zasuszam albo wyciskam ale one i tak sie ciągle pojawiają w nowych miejscach, szczególnie na zuchwie i policzkach brodzie. No i mam mnóstwo kaszaków, tez głęboko pod skórą. Nie wiem co powinnam stosowa, bo zasuszanie skory maściami typu benzacne nic nie daje, peelingi też nie bo to wszystko sie dzieje pod a nie na skórze :/

Gość szmaragdowa_irlandka
Hej;0 po pierwsze: idż do dermatologa. Po drugie: uwazaj na diete., powinnaś unikac słodyczy , tłuszczy i ostrych przypraw ..po 3 : pij herbate z bratka., łykaj drożdże w tabletkach po4 : kup w aptece!!!!!!! kosmetyki cery tradzikowej!!! nieżadne garniery , loreale itp....... ja bardzo polecam serie Purritin firmy Iwostin...jest w aptece do kupienia, kosmetyki do cery tradzikowej ale anty alericzne i nie podrażnaiją..... najwazneijszy deramtolog , może przepisac kuracje antybiotykową.. a jaknie pomoże- to do ginekologa i na badanie hormonów, on moz eprzepisac np diane 35 , po tym wszystko chyba zejdzie;0 nie zalamuj sie;)

Gość szmaragdowa_irlandka
moja przyjaciolka po diane nie maiał a zadnego hororro...poza przytyciem 4 kg, ale to zrzuciła w 2 tyg

Gość skończcie z tym szarym mydłem
to są średniowieczne metody! Skóry trądzikowej nie można przesuszać tylko nawilżać bo inaczej utoniesz w morzu własnego łoju :O

bardzo odradzam diane35. podczas jej brania skora sie pogorszyla nie tylko na twarzy... jak odstawilam jest tak jak przed

Gość Tez mam ten problemikkk
JA MAM TO SAMO!!!! Cera poprawila mi sie jak pojechalam nad morze na wakacje. Dieta? Jakis żart! Wcinalam codziennie jedno jablko, na sniadanie platki z mlekiem, a tak to pizze, makarony, pilam litry piwa i obowiazkowo zupke chinska super ostra bo uwielbiam.I sie cera poprawila. No ale wrocilam do zimnego kraju i znowu mi wyskoczylo jedno bolace ktore rozdziubalam. Siedze i sie zastanawiam czy to nie hormony mi wariuja. No i stres napewno.

Gość konstanz
Mam 26 lat i zespól PCO a co za tym idzie także i trądzik. Na takie podskórne guzki to nie ma nic bardziej skutecznego niż maśc ichtiolowa. Do kupienia w każdej aptece i niedroga. Wiem co piszę, bo z trądzikiem walcze od 14-tego roku życia i przetestowałam na sobie bardzo wiele maści,kremów,maseczek,toników itp. Polecam na dzień kremy matujące i przeciwbakteryjne ale bez zawartości alkoholu. Myj twarz żelem przeznaczonym do twojego typu skóry lub szarym mydłem. Nie używaj do mycia mleczka i zwykłego mydła. Kup sobie też podkład matujący a na noc żel lub krem do tego przeznaczony. Ja osobiście używam kosmetyków z serii Czysta Skóra firmy Garnier ale każdy ma swój typ.

Niestety to co opisujesz wskazuje na zmiany hormonalne. Ja zawsze miałam ładną cerę, potem łykałam piguły anty i wszystko było super, niestety po odstawieniu pojawiły się te wredne krosty, właśnie w okolicach brody, żuchwy - reszta twarzy super. Lekarze, których się radziłam (dermatolog + ginekolog) zalecał powrót do hormonów albo czekanie na moment kiedy to wszystko się w końcu unormuje, ale kiedy to będzie - ehhh :/ Do hormonów nie wrócę na pewno - pozostaje czekanie. W każdym razie żadna dieta ani bratki nie pomogą.

Gość Bershunia
hmmmmm to mowicie ze nie ma na to rady?? masci ichtioloej probowalam ale to dziala niby na te pryszcze co juz powstaly wyciaga je na zewnatrz a potem trzeba je dopiero zasuszyc albo wycisnac ale szukam rozwiazania zeby znalesc przyczyne ich powstawania ija wyeliminowac

Też bym chciała je wyeliminować, czuję to ciągle pod skórą, nawet jeżeli nie jest wielkie i nie boli, to wciąż jest to pod skórą, mam dość! A najgorszy jest ten ból przy dotknięciu.

Gość chce się dowiedzieć
skąd ja to znam :/ Diane odradzam... przytyłam i o czarnych włosach WSZĘDZIE nie wspomnę nawet, wiec lepiej nie używać. Lepiej już coś droższego a lepszego niż Diane. A ta masc ichtilowa to ile kosztuje? mozna ją kupić bez recepty?

Gość sibi
ja słyszałam że krostki w okolicy rzuchwy,policzkach są na tle hormonalnym

Gość pani_guzikowa
kurcze ja tez mam ten sam problem, probowalam wszelkich kosmetykow i lekow... chodzilam do kosmetyczki na "suche oczyszczanie" (przebijanie igla podskornych grudek i wyciskanie/ ich) to pomagalo ale musialam chodzic co 2 tyg bo ciagle tworzyly sie nowe... teraz biore diane 35 i czekam na rezultaty.Narazie biore 3 miesiac i mam niezly wysyp w okolicach policzkow i brody

Gość kliklkik
Idz do kosmetyczki na kwasy,mi wszystko wyszło a nawet zeszły przebarwienia.Po lecie znów coś się pokazało więc czekam na kolejny zabieg,ale po pierwszym zabiegu grudki wyszły na wierzch ,dosłownie ręcznikiem przecierając wychodziły,a po drugim zabiegu,wszystko znikneło.Kwas glikolowy.

Gość Mam_i_Ja
Widzisz.. ja jestem chłopakiem i mam tak samo. Podskórne "coś" w okolicy żuchwy i brody. I chyba jedynym wyjściem jest dermatolog. Próbowałem kuracji na własną rękę, lecz nie pomogło. Czasami uda mi się wycisnąć lecz to jak walka z wiatrakami. Mam 20 lat więc chyba problem z hormonami mam za sobą :)

Gość Slossloss
Problemy z hormonami można mieć długo po wieku dojrzewania, więc to warto zawsze sprawdzić. Jak wszystko ok, to nie ma co brac tabletek anty, już prędzej bym polecała Aknenormin, bo to retinoidach małe szanse na powrót tradziku a po odstawieniu hormonów, praktycznie jest to nieudniknione.

Gość athina14
witam.Dziewczyny , branie tabletek antykoncepcyjnych bez uprzedniego zbadania poziomu hormonów wiąże się właśnie z takimi konsekwencjami jak właśnie trądzik itp.Krosty w okolicy żuchwy mogą być spowodowane przez nadmiar prolaktyny i androgenów.Wiem że Diane podaje się gdy jest nadmiar androgenów nie wiem jak dokładnie działa,ale zawiera estradiol a ten w nadmiarze powoduje wzrost prolaktyny i stąd krosty na żuchwie.Tabletki anty powinny być dobrane na podstawie poziomu hormonów,a nie stanu skóry.

Gość gość
polecam sterydy ! 2 lata kuracji i nie mam żadnych problemow ze skorą

Gość paulama
mialam dziesiatki pryszczy na twarzy , stosowałam differin , acnemycin , epiduo , ,3 miesiące tetralysal , pół roku walki maściami -antybiotykami itd. w końcu , ktoś mi powiedzial szare mydło , po dwóch uzyciach przestały wychodzic nowe pryszcze ., po dwóch tygodniach byłam zagojona na zero . minęło pół roku dalej myję się szarym mydlem i goję blizny. przedpotopowe - nigdy , najlepsze lekarstwo na swiecie.