Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shhauhdasdasda

Żel lub wosk do kręconych włosów - jak uzywać?

Polecane posty

Gość shhauhdasdasda

Jak to robicie? Na mokre wlosy czy na suche? W jakich ilosciach? Na kazdy loczek? Jak??

Gość cccccccc
nikt?

Gość kalifonia
najlepsza jest guma do wlosow nakladasz na wilgotne wlosy i sa piken fale

Gość cccccccc
duzo tej gumy? jakiej firmy polecasz?

Gość uppppppppppppp

Ja używam żelu do włosów (wosk jak dla mnie za bardzo przetłuszcza), niewielką ilość rozprowadzam na dłoniach i delikatnie wcieram we włosy na całej długości. Te u nasady stają się dzięki temu gładsze, reszta zaś ładnie lśni i podkreślony zostaje skręt loków. Najbardziej polecam żele Joanny: serię Styling Effect i Rzepa.

Gość cccccccc
Nakładasz na mokre czy na suche wlosy?

Gość cccccccc
A nie sklejaja Ci sie wtedy w brzydkie strąki? Wiesz - jak nalozysz nierowbnomiernie to nie powstaje taka niechlujna fryzura?:)

Przy żelu Joanny nie. Przy innych raczej tak. Musisz po prostu znaleźć \"swój\" żel. Dla mnie Joanna rządzi - nie skleja i nie obciąża.

Gość cccccccc
Dzieki!!:)

Nie ma sprawy. Grunt to umiar w nakładaniu no i dobry żel. Polecam własnie powyższe, bo dają naturalny efekt, odradzam wszelkie Tafty i tego typu rzeczy, a także Joannę z serii Professional - półlitrowy żel z dozownikiem w przystępnej cenie, ale jest beznadziejny. Moje dwa ulubione to te: http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=2447 http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=12407

Gość cccccccc
Super!:)

Gość ia22tk21
Ja natomiast uzywam z Joanny zelu z woskiem ale w takim pudeleczku jak od kremu.Przypadl mi do gustu bo uzywam go juz od paru lat ale jedno mnie wkurza,ze na drugi dzien loczki mam nie posklejane ale takie powyginane.Czy wy tez tak macie?Marza mi sie loczki od samej nasady,a mam od polowy,co zrobic aby choc troszkie zaczely sie krecic?Zawsze chcialam miec proste no ale jezeli juz mam takie to fajnie jakby od gory sie krecily :-/

Tego żelu Joanny z woskiem też używałam i jest bardzo dobry, bo daje naturalny efekt i przy tym nabłyszcza. Mi nie skręcał włosów jakoś bardzo, poza tym zazwyczaj wieczorem wyczesuję żel grzebieniem i włosy powracają do swojego naturalnego kształtu. Wydaje mi się, że gdy wyczesuję żel przed zaśnięciem to włosy wolniej się przetłuszczają.