Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaola

krwawienie w czasie brania tabletek

Polecane posty

Gość malaola

Już drugi raz zdarza mi się, że po 4-5 opakowaniach tabletek , mam plamienia/lekkie krwawienia. Ginekolog pewnie znou zmieni mi tabletki, ale pytam z ciekawości, może ktos wie? O czym świadczy takie plamienie? O tym, że przyjmowanych hormonów jest za duzo czy za mało?

Gość malaola
nikt nie wie?

ja mialam po 6 opakowaniu krwawienie w czasie zazywania tabletek...wystraszylam sie bardzo i pognalam do gina..on oznajmil ze to moze byc wynikiem np zmiany klimatu braniem lekow czy oslabienia organizmu choroby itd..ale tez moze to oznaczac ze tabletki sa za slabe i nie trzymaja cyklu czy cos takiego mi powiedzial aczkolwiek antykoncepcja zostaje zachowana ja nie zmienialam tabletek wystarczy przeczekac byc moze przy nastepnym opakowaniu minie tak jak w moim przypadku aczkolwiek jesli nie trzeba sie wybrac do gina po inne tabsy...

Gość malaola
dzięki.czyli raczej są za słabe? jest jeszcze jedna wstydliwa sprawa, o której trochę krepuje sie powiedziec lekarzowi. Od kilku miesięcy mam problemy z wagą, tzn. na zmiane co 2 tygodnie obżeram sie i 2 tygodnie jestem na diecie 500 kal :( wahania wagi to około 7-8 kg w obie strony na miesiąc. zastanawiam się czy to może mieć wpływ, biorąc pod uwagę, że wiekszość czasu wszystko jest ok z okresem, tabletkami itd. czy takie wahania wagi moga miec wpływ na to jak przyjmuja się tabletki?

nie chyba nie ma to wplywu na tabletki jeszce zalezy co jesz w czasie prrzyjmowania tabletek czy popijasz je sokiem itd ale moim zdaniempowinnas porozmawiac o tym z lekarzem prawdopodobnie jest to skutek przyjmowania hormonow nie powiem bo ja tez mamm takie napady raz zjadlabym wszystko co sie rusza a innym razem moge nic caly dzien nie jesc...ale wydaje mi sie ze takie wahania wagi to cos jest nie hallo...niestety lekarzem nie jestem...

apropo wlasnie przeczytalama ze bralas 2 opakowania pod rzad to tym bardziej mozna sie spodziewac plamienia w czasie brania tabletek...

Gość malaola
objadanie się i głodowanie to nie objaw tabletek na pewno-mój chłopak przyjeżdża raz w miesiącu na parę dni a ja 2 tygodnie przed się "wylaszczam" , a potem po jego wyjeździe rzucam na jedzenie.:( Zastanawiam się czy to ma wlyw na wchlanianie tabletek.