Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Isaaabelll

Do mam karmiacych i dziewczyn w ciazy

Polecane posty

Gość Isaaabelll

Mam dwa pytanka do mam karmiacych minn jak karmicie to karmicie w jednym posilku na 2 piersi czy na jedna piers a druga w nast posilku? Jak to sie robi? Do dziewczyn w ciazy czy spanie tylko na lewym boku jest wskazane dla kobiet ciezarnych?? Na prawym to juz zle??

Gość Wyraże swoje zdanie
jęsli uda Ci się całą ciąże spac tylko na jednym boku to będę pełna podziwu:D

ja mialam zalecenie, zeby lezec na lewym boku, bo wtedy ponoc dziecko jest lepiej odzywiane - ale jesli lekarze nie podejrzewaja, ze cos jest nie tak, to sie nie zmuszaj, lez tak jak ci wygodnie co do karmienia - najczesciej je z obu piersi, w czasie rozklada sie to roznie

Ja karmię mniej więcej 15 minut z jednej piersi a 15 z drugiej, poprostu zmieniam.

Gość fglo
ja karmię z jednej piersi, kolejne karmienie z drugiej. Podczas karmienia najpierw wypływa dość rzadkie mleko, treściwszy pokarm nieco później, więc nie ma sensu karmić z obu piersi podczas jednego karmienia.

Ja musze w obu naraz bo mam dosłownie kran... Jak nie zmienie piersi to potem 1,5 godziny musze czekać na kolejne karmienie i mam wrażenie jkaby mi mialo pierś rozsadzić z nadmiaru mleka.

ja karmię z jednej piersi, ponieważ, jak pisała poprzedniczka, chcę, zeby dziecko ściągnęło wszystkie warstwy pokarmu, łącznie z tą ostatnią, najbardziej kaloryczną (najlepiej jak mała je około 15-20 minut). Jeśli zmienię to pierwszej piersi nie zdąży do końca ściągnąć, a następna pierś zacznie się znowu od tzw. "picia", czyli najchudszego mleczka. W takim trybie karmię już cztery miesiące i jest super - nie mam żadnych zastojów, mała dobrze brzybiera, jest najedzona, w dzień je co 2,5 -3 godziny, w nocy co 6-8 godzin, nie mam nawału pokarmu

ja karmilam rowniez raz z jednej piersi (10min. ) i za 3 h bylo karmienie z drugiej..robilam tak od samego poczatku...i wszystko bylo idealnie jak u osoby powyzej;) maly bardzo ladnie przybieral na wadze i nie mialam zastoju pokarmu...(4 doba po porodzie to byl koszmar) staram sie lezec na lewym boku ale z racji tego ze biodra odpadaja musze sie przekrecac i zmieniac pozycje;)

Gość olej rzepakowy
a karmię z jednej piersi, ponieważ, jak pisała poprzedniczka, chcę, zeby dziecko ściągnęło wszystkie warstwy pokarmu, łącznie z tą ostatnią, najbardziej kaloryczną (najlepiej jak mała je około 15-20 minut). Jeśli zmienię to pierwszej piersi nie zdąży do końca ściągnąć, a następna pierś zacznie się znowu od tzw. "picia", czyli najchudszego mleczka . W takim trybie karmię już cztery miesiące i jest super - nie mam żadnych zastojów, mała dobrze brzybiera, jest najedzona, w dzień je co 2,5 -3 godziny, w nocy co 6-8 godzin, nie mam nawału pokarmu u mnie dokładnie tak samo, tak jest prawidłowo