Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedziebiona

Czym naturalnym leczyć grypę ? katar ? jak sie jest w ciąży ?

Polecane posty

Gość przedziebiona

hmmm... ja piłam dużo herbaty z cytryną-to na początku ciąży. Teraz jestem w 8 m-c i zaczynam już się \"smarkać\" więc żadnych leków też nie biorę. dużo witaminy C (tylko nie do przesady ) no i herbatkę z miodkiem... mleczko z miodkiem i czosnkiem. To wstrętne ale skutkuje. Pozdrawiam i wracaj do zdrówka;)

wlasnie przeszlam przeziebienie, katar mialam niesamowity! polecam goroca mocna herbate z cytryna slodzona miodem.. i mleko z miodem i odbrobinka masla ( balsam dla gardla)!!! pozatym staraj sie spac w skarpetkach!!

Gość Ratujcie
Sa takie rozgrzewajace maści dla dzieci....weż troche na łyzke i wrzuć do wrzatku....nachyl sie nad miską,przykryj głowe recznikiem i wdychaj opary.Na katar skuteczne i bezpieczne.

Gość przedziebiona
No Dzieki :) Ja jestem w drugim mies :) i mma tylko katar. Jem juz czosnek ale na chlebie :) Co do miodu to chyba troszke tez nie zaszkodzi :) i pije sok pomaranczowy :)

Gość przedziebiona
a własnie może wapno troszke osuszy sluzówkę ?? ?

Gość przedziebiona
Ja spię w ciepłej piżamce i skarpetkach bo jeszcze nie grzeja i strasznie zimno :)

Gość Ratujcie
Ale cytrusów to raczej w ciąży nie wolno więc i soku pomarańczowego mi lekarz zabronił.

Gość pytanko...412
dlaczego nie wolno cytrusow w ciazy? pierwszy raz o tym slysze, powaznie...

wlasnie dopadla mnie grypa, bo maz mial trzydniowke.wyslalam spac na kilka nocy do innego popkoju ale i tak sie zarazilam.zaczne kuracje czosnkowa dzisiaj , lykam tezparacetamol., lekarz powiedzial ze mozna.wycviskam cala cytryna do kubka i robie z sokiem i wrzatkiem.straszna po tym zgaga ale chyba dziala.poza tym jem kiwi i mandarynki. wapna w ciazy nie mozna pic-tak mi powiedzial lekarz, ale opinie sa rozne aaa do tego welniaane skarpetki i kamizelka-babcia zrobila

Gość Ratujcie
Obżerałam się jak głupia mandarynkami a mój gin złapał sie za głowe.Nie pozwolił i tyle,zresztą cytrusy uczulają więc nie można ich jeść karmiąć piersia.

przeziebiona, spróbuj herbatkę z lipy, mnie polecił ja gin jak byłam w 2 miesiącu. Fajnie robi sie ciepło po niej:)

jak to cytrusow nie mozna???????????????? mozna i trzeba-maja mnostwo zelaza, kwasu foliowego , witaminy c, a poza tym walcza z cellulitem.jem po dwa kilo dziennie i jakos wszystko w porzadku

Gość pytanko...412
no tak, w czasie karmienia to rozumiem, ale w ciazy? ja unikam tylko niepasteryzwanych produktow (typu sery) a reszte jem bez zmian... no i kawy mniej... zastanawiaja mnie te cytrusy. czy to nie jest juz jakas paranoja

a nie macie bolow zoladka po czosnku i zaparc ja kocham czosnek, gdyby tak nie smierdzial jak sie wydala cala skora to jadlabym na okraglo

Gość przedziebiona
No tak Lipa jest rozgrzewajaca i napotna szczególnie dobra jak sie ma gorączkę :) Co do zakazanych produktów to ogladałam przypadkiem program na TVN STYLE i wypowiadał sie lekarz i nie wolno serów pleśniowych , surowego mięsa np typu tatar , surowych jaj np kogel-mogel bo z tego typu potraw mozna sie zarazić toksoplazmozą - o czym tez usłyszałam pierwszy raz ( zawsze myslałam ze to mozna dostac od kota ) Ale nic nie mówili o cytrusach ???? Moze faktycznie tylko w trakcie karmienia piersia a nie w ciąży ???? :)

Gość pytanko...412
a to mnie mnie pocieszylas przeziebiona :) surowych jaj ani tatara nie jem tak czy siak, plesniakow nie ruszam bo mi smierdza strasznie, a przed ciaza sie zajadalam nimi ;) a poza tym nic nie wykluczylam. dzieki i wracaj do zdrowia. ps: probowalas nacierac sie vick vaporup (czy jakos tak) fajnie rozgrzewa i ulatwia oddychanie. poza tym inhalacja np. z olejkiem eukaliptusowym oczyszcza zapchany nos i troche zatoki

Gość Ratujcie
To chyba jadasz owoce ze swojego ogródka,bo chyba nie pryskane z rynku...

Gość złote piórka
idiotka, to czym ty chcesz zywic swoje dziecko?w tych czasach to wszedzie chemia.trzeba dziecko uodparniac