Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123456789123141413444544

trzy zdania z niemieckiego na polski PROSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

1. Bescheinigung E101 von ser ZUS oder Negativbescheinigung 2. Fragebogen zur Feststellung der Versicherungspflicht oder Versicherungsfreiheit Polnischer Saisonarbeiter ( Ausgefullt von entsprechender Behorde mit Stempel u. Unterschrift) Mit Freundlichen Gruben Proszę to jest ważne była w pracy w niemczech i przysłano mi po 2miesiącach takie pismo a nie znam języka niemieckiego

Gość ++++++++++++++++
1. zaswiadczenie E101 z ZUS (co to ser ma oznaczan nie wiem?, dobrze przepisalas?) albo zaswiadczenie negatywne 2. Kwestionariusz z pytaniami do stwierdzenia czy polski pracownik sezonowy musi placic skladki ubezpieczeniowe, czy jest od nich zwolniony. Wypelniony przez odpowiedni urzad, z pieczatka i podpisem)

dziękuje bardzo , tam miało być der co do drugiego punktu to nie mam pojęcia o co tam chodzi

Gość ++++++++++++++++
czyli to zaswiadczeni (pkt. 1) ma byc z ZUS-u jesli chodzi o 2. punkt to pewno do pisma byl dolaczony jakis kwestrionariusz. musisz z tym isc do urzedu (penwno biuro ubezpieczeniowe czyli ZUS) i oni maja ten kwestionariusz wypelnic i podpisac. Chodzi o stwierdzenie czy za czas pobytu i pracy w niemczech musialas/musisz zaplacic skladki ubezpieczeniowe