Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TWARDA

TWARDNIENIE BRZUSZKA

Polecane posty

Gość TWARDA

jak często twardnie wam brzuch? chodzi mi o ostatni trymestr.Bo mi bardzo często - tak z 15 razy dziennie, ale to nie boli. czy to groźne?

nie martw się kochana. Dzidziuś jest coraz większy a skóra przez to napięta i cieńsza to normalne. Nie ma sie czym martwić

Gość TWARDA
kiedy ja sie boję, że to może szkodzić dzidz albo, że zakończy sie to wcześniejszym porodem

nie martw się kochana. ja tez się tak bałam o dziecko, tym bardziej że starałam się 5 lat. mozesz jeszcze zapytać gina, ale mysle,że nie ma powodu do zmartwień :) A jak się czujesz ogólnie?

Gość TWARDA
no ogólnie to dobrze - dzięki...

Mi twardnieje ze 20 razy na dobę - ale szyjka sie nie skraca, a jak sie nie skraca, to sobie może twardnieć. tak mi lekarz powiedział - podobno macica tak sobie ćwiczy przed porodem. Nie zamartwiaj sie na zapas. Gorzej jeżeli to twardnienie ma wpływ na szyjkę macicy - wtedy faktycznie istnieje zagrożenie przedwczesnym porodem.

a mi sie troche skróciła szyjka macicy i lekarz kazał brac 3xdziennie no-spe na twardnienie brzucha i duzo lezeć

Ja zamiast brania nospy polecam jednak picie magnezu...mi zalecił to lekarz już wcześniej, jak miałam twardy brzuch...piję magnez w tabletkach musujących 2 x dziennie:) Chyba lepsze to niż nospa...no i nie zaszkodzi, bo nie ma przedawkowania magnezu (jak okreslił lekarz)... Pozdrawiam