Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZaPoMNaNa

Brak miesiączki. Nowy cykl?

Polecane posty

A wiec tak. Miesiaczke miałam dostac 3 wrzesnia i jej do dzisiaj nie dostałam. Kilka dni temu mialam na majtkach sluz taki biały i jak masło a teraz mam taki jak kurze białko i niewiem co tro moze oznaczac? Z tego co wiem, to taki sluz jest podczas owulacji i niewiem, czy moge miec kolejny cykl bez miesiaczki? Odczuwam takie cos jak przed okresem. Dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość spokojnieeeeeeeeee
ja nie wiem:(

A czego oczekujesz w 10 minut? To nie czat.Kurze białko jak nie obserwujesz cyklu może oznaczać tylko 2 rzeczy:- właśnie owulujesz (od tego momentu za 10-16 dni wystąpi okres)- właśnie zbliża się miesiączka (dziś lub jutro) i wzrasta poziom estrogenów.Jeśli to owulacja to nie jest to \"kolejny cykl bez miesiączki\" - ale jeden i ten sam cykl.

Aha. Czyli mogę sie albo spodziewac miesiaczki albo mam owulacje tak? Mam takie uczucie \"nacisku\" w okolicach nerek, jak przed miesiączką.

Gość Fonntanna
Akurat ngLka jest tutaj jednym z lepszych ekspertów jak nie najlepszym.

Dokładnie tak. Na dwoje babka wróżyła. Pocieszeniem w tym momencie może być dla Ciebie to, że jeśli okres nie wystąpi w najbliższych dniach - to wystąpi dopiero za minimum 10 dni do max 16.W każdym razie - nawet lejący i rozciągliwy śluz nie musi oznaczać owulacji mimo "terminu". Faz śluzowych w cyklu może być kilka a tylko ostatnia - udana. jak nie mierzysz temperatury to nigdy nie bedziesz miała pewności, że już po owulacji - a miesiączka nie nadejdzie.

a miesiączka nie nadejdzie, w ostatnim zdaniu miał być - AŻ miesiączka nie nadejdzie.

Niewiem czy to ma jakies znaczenie, ale dzien 3 dni przed terminem okresu kochałam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia. Robilam test 12 dni po tym i pokazał negatywny.Nie mam zadnych objawow, bym mogla byc w ciazy. Z tego co wiem, przy obfitym biuscie juz mialabym twarde piersi a są mieciutkie. Dostałam wysyp trądziku jak przewd miesiączką ale wszystko zeszło a okresu nie widac.

Po pierwsze co do objawów - są one indywidualne. jedne je mają, inne nie. Niektóre mają jeden objaw - brak miesiączki drugi objaw - poród :)Nie radzę bawić się w wyliczanki, bo z tego więcej ciąż niż można by się spodziewać.Jeśli już się upierasz na braku ingerencji to chcoiaż objawowo termiczną (NPR) stosuj, wtedy będziesz wiedziała czy miesiączka na pewno nadejdzie wtedy, kiedy się tego spodziewasz.Test nie musiał być wiarygodny, od stosunku do zapłodnienia może minąć nawet 7 dni a zarodek może się zagnieździć między 6 a 12 dniem po owulacji. Dlatego wziąć należy max, czyli 7 + 12 = 19 dni, do tego dodać e 2-3 dni, co da 21-22 dni od stosunku i wtedy wykonać ponownie test. To wypadałoby jakoś na aktualne dni, wykonaj test jutro rano z pierwszego moczu.

Jak nie obserwujesz cyklu to nie wiadomo.Teoretycznie może wystąpić nawet w ciąży, tego wykluczyć się nie da. aczkolwiek taki śluz w ciąy nadaje się do wizyty u ginekologa, bo może sugerować brak równowagi hormonalnej - co z kolei może prowadzić do komplikacji.

nie piszę tego, żeby Cię straszyć - ale test wykonać musisz. Taka kolejność rzeczy. Każdy niezabezpieczony stosunek może skończyć się ciążą, jeśli nie wiadomo w ktrejfazie cyklu się jest.

W sumie to musze jeszcze dodac ze nie dawno przeszłam zapalenie prawego jajnika. I mialam nawrot, bo mnie kłuło a ja nie skonczyłam brać antybiotyku, bo dostałam okres. Teraz tez znow jestem chora. Moze to miec jakis wpływ?

Jasne, że może mieć wpływ. To poważne schorzenie.Antybiotyki i stres również mogą mieć wpływ na cykl... Tyle mogę napisać, powinien Cię zbadać lekarz ale przed wizytą dla spokoju wykonaj test i do lekarza idź bez względu na wynik.

Jesli zrobie rano test, powinien wyjsc prawidłowy? Czy mam sie znow spodziewac złego wyniku?

będzie na 99,9% prawidłowy.coś się kafe krzaczy bo miałam ogromny problem z odpowiadaniem - a teraz znikam

będzie na 99,9% prawidłowy.coś się kafe krzaczy bo miałam ogromny problem z odpowiadaniem - a teraz znikam