Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

peri

lezaczek, mata, hustawka

Polecane posty

wiec tak: mata jest bardzo przydatna, ale rownie dobrze mozna ja zastapic kocykiem czy kolderka polozona na podlodze z porozrzucanymi dookola zabawkami lezaczek - jesli masz fotelik samochodowy (a pewnie tak) to z powodzeniem zastapisz nim lezaczek natomiast hustawka to fajna sprawa, sama chcialabym miec hustawke ;)

ja mialam mate i lezaczek i uwazam ze sprawdzily sie super.Mate kupilam gdy corcia miala miesiac,polozylam ja na lozku w sypialni i pozawieszalam na niej mnostwo pluszakow Corka kopala nogami i raczkami i one sie ruszaly.a w lezaczku spedzala wiekszosc chwil gdy nie spala:) Potem gdy miala 4 miesiace jadla nawet w nim kolacje:)

Tak sie wlasnie zastanawiam. Mata- dobra zabawa, lezaczek- udogodnienie dla mamy, a bujaczka pomaga usypiac:) Ciezka decyzja. Fakt, mam fotelik, ale wydaje mi sie , ze nie wygodnie w nim dziecku. W tym lezaczku jakos tak bardziej na plasko. A maty polecacie jakies konkrtne? Czy te drogie duzo roznia sie od tanich?? Jakoscia?

moja pediatra powiedziala mi ze nie musi byc jakas tam zbajerowana i najdrozsza mata Wrecz nie wskazane jest zbyt duzo kolorow.Z reszta sama mozesz ja udoskonalic .Ja kupilam w sklepie w ksztalcie biedronki trzy kolorowa i z 10 malych pluszaczkow I korzystalysmy z tego z 8 miesiecy a teraz obrabia ja juz 4 dziecko:)

huśtawki takiej malej nie mialam Kupilam troche wieksza i korzystam do dzis Fotelik mi sie nie sprawdzil bo byl za gleboki i nie chcialo ni sie go ciagle nosic z samochodu

Gość tak mi się wydaję
Trudno przewidzieć, co przypadnie do gustu Twojemu dziecko. Są dzieci, które tygodniami leżą w leżaczku, a są takie, które góra 2x dadzą się w nim posadzić. Huśtawka pewnie zawsze się przyda.:)

Czyli ta hustawke warto pozniej kupic, zeby na dluzej starczyla. No tak, ta jest tylko do 9kg, wiec to malo. Sama nie wiem, co zrobic. Zawsze moze wszystko zostac dla drugiego dzicka. Fakt, to duzo pieniedzy. Mysle sobie, ze w takiej hustawce latwiej bedzie uspokoic dziecko a nawet sprawic mu przyjemnosc z bujania. Ale to moje pierwsze dziecko, wiec doswiadczenia nie mam.

tak naprawde to nikt ci dobrze nie poradzi Kazde dziecko jest inne. to co dobre dla mijego dla twojego moze okazac sie zbedne.Nie kupuj nic.Poczekaj az je poznasz choc troszke.Po miesiacu juz bedziesz wiedziala czy cos ci sie przyda czy nie.A moze ktos ci cos kupi w prezencie?:))) :)))

Maz sie upiera, bo od kiedy wiedzielismy, ze chcemy miec dziecko, to odkladalismy pieniadze. No i teraz mamy pieniadze i on chce wszystko wydac, wszystko mu sie podoba. Ja sie boje, bo co bedzie jak dziecko sie urodzi chore i bedzie tych pieniedzy potem potrzebowalo? I sie zamartwiam. A na takie prezenty nie mamy niestety co liczyc. Jestesmy bardzo daleko od rodziny a poza tym dla meza jest to sprawa honoru, zeby zapewnic dzicku byt, ale kurcze, ten byt to nie tylko drogie rzeczy w nadmiarze.

Ja mam leżaczek fischera i jesteśmy z córą bardzo zadowolone,fotelik się nie sprawdzał,nosić go cały czas z auta to pomyłka zresztą leżaczek jest wygodniejszy.Co do maty to moja córka niestety niezbyt lubi ja a ma 5 miesięcy.Na temat huśtawki nie wypowiem sie,bo niestety jej niemam,ale pewnie też by się przydała chociaż do usypiania małej.

Gość najlepiej
ja polecam hustawke - mozna w niej dziecko posadzic bez bulania, bujac, pozawieszac zabawki ale... ...poszukaj moze czegos tanszego - ja kupilam teraz dla dziecka super hustawke - ladniejsze kolory, material, fajniejsze zabawki wiszace niz w fisher price poszperaj - napewno cos znajdziesz wg mnie przydatnosc po kolei: 1 hustawka 2 lezaczek 3 mata :)

Gość najlepiej
*bez bujania mialo byc hehe ;)

jesli masz ochote i pieniadze to kupuj:) Nie zostawiaj pieniedzy \"bo dziecko bedzie chore\" Nawet nie mysl w ten sposob.Tylko powiem ci ze dziecku bardziej przyda sie tata i mama niz te bajery.Lepiej niech maz wezmie ze 2 tygodnie urlopu niz kupi pare klamotow .Takie jest moje zdanie .Kazdy mysli po swojemu.Pewnie maz sie cieszy i w ten sposob chce to okazac.

no skoro maz sie upiera to mysle ze powinniscie cos kupic ;) wiem co to znaczy honor u faceta :) mysle ze lezaczek bylby dobry, tylko najlepiej kupcie taki z wibra, bo nigdy nic nie wiadomo, moze wasze dziecko bedzie lubilo wstrzasy :D mata w sumie jest tansza, wiec byc moze ktos podrzuci wam ja w prezencie. a ja i tak kupilabym hustawke :P zaluje ze nie zrobilam tego wczesniej... tak tylko, zeby sprawic radosc dziecku, maluszki uwielbiaja sie bujac :)

Gość najlepiej
peri - ja mieszkam w Anglii wiec nie wiem jaka jest dostepnosc tej firmy w Polsce ale ta hustawka jest z firmy - Petit star

Gość najlepiej
hehe ja tez kupilam hustawke z wygody pierwsza corcie bujalam w lezaczku-bujaczku noga :P wyrabialam sobie miesnie ;) teraz poszlam na latwizne - niech hustawka sama buja

Agi chyba niema dzieci.Pewnie,że mama i tata są najważniejsi,ale kto bedzie sie bujał z maluchem cały dzień,?po to są te \"bajery\" żeby nas(mamy) troche odciązyć,a nie wyobrażam sobie trzymać cały dzień dziecka na rękach lub co gorsze w łóżeczku. Jak dzidziuś jest starszy to więcej rzeczy go interesuje a z perspektywy podłogi mało widać.

Gość najlepiej
aha i jeszcze jedna rada kupujac hustawke - zwroc uwage na mozliwosc rozkladania oparcia ta moja moze byc rozkladana zupelnie plasko i mozna z niej zrobic rowniez wersje z oparciem do siedzenia wg mnie to dosc istotne bo w miare jak maluszek bedzie rosnac bedziesz mogla podnosic oparcie

mam dziecko i te bajery tez:) tylko kupilam je jak juz dzidzia byla :) A zycie mamy ulatwiaja bardzo

My mieszkamy w Holandii, rozejrze sie za ta hustawka a jak nie, to moze z Anglii jakos sciagne. Ciezki wybor. Pewnie, ze mozna wszystko kupic, ale boje sie, ze bedzie nipotrzebne. Na bujaczke napewno sie zdecyduje, bo wydaje mi sie, ze to rzeczywiscie odciazenie rodzicow. A urlop i tak tatus bedzie mial. On chyba zglupial ze szczescia. Dziekuje wszystkim za rady.

Gość najlepiej
Peri - siostra meza mieszka w Holandii i z tego co widzialam to tez jest tam niezly wybor takich duperelek dla maluszkow :) Naprawde mozna kupic duzo fajnych rzeczy taniej niz np z fisher price'a Mi sie naprawde udalo z ta hustaweczka bo normalnie kosztowala cos kolo 40 funtow a ja znalazlam w promocji za 23 :) Zawsze zanim cos kupisz posprawdzaj dokladnie w internecie. Aha - nie wiem jak jest u Was ale np tutaj ceny sklepowe moga sie roznic od cen internetowych. Ja np duzo zakupow robie przez internet ale ze sklepow do ktorych sobie mozna normalnie pojsc i obejrzec te przedmioty. Przykladowo - pampersy w sklepie XXX 8,5 F i z tego samego sklepu XXX przez internet - 7,2 F - a przy wiekszym zamowieniu dostawa gratis. Moze u Was tez tak jest - posprawdzaj sobie :) Pozdrawiam

dzieki wielkie. Wlasnie wczoraj bylam w jednym sklepie ogladac te hustawki i ta fishera kosztowala 180 euro. Wiec w Polsce i tak taniej. Dzieki za rady:)

hej :) ja mam wszystko prócz lezaczka. tzn mam taki zwykły z abdora i powiem Ci że polecam mate bo jest rewelacyjna- mala sie nia interesuje tak z 15 minut co 3 godziny wiec to i tak sporo pozatym wlasnie na macie ćwiczy sobie odwracanie sie z brzyszka na plecki i odwrotnie :) huśtawka byla fajna do chwili kiedy mała zaczela siadac. teraz nie moge jej zostawic samej w hustawce nawet na 5 minut bo tak sie wychyla ze uderza główka w te metalowe prety. Nie wypadnie coprawda bo pasy świetnie trzymaja ale jak mocno walnie głowa to potem bardzo placze lezaczek abdor to porażka. Moje dziecie nie chcialo w ni lezec nawet minuty. Kupilam i stoi i sie kurzy. Moja corka zdecydowanie woli \"siedziec\" w foteliku samochodowym.

Mamani, zostawilam Ci dzis pytanie na gg;) To bylam ja, jakbys miala watpliwosci:)

peri problem polega na tym ze moje gg jest ciagle właczone nawet jak mnie tu nie ma tylko siedzi np moj maz... no i zeby znalesc twoje pytanie musze przejzec archiwum podaj mi prosze 2 pierwsze cyfry twojego nr gg bedzi mi latwiej to odnaleść