Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nika_1

jak i gdzie w uk zbadac sie czy nie mam choroby wenerycznej??

Polecane posty

Gość Nika_1

witam nie mialam bogatego zycia seksualnego, ale moj poprzedni chlopak zdradzil mnie o czym dowiedzialam sie po kilku miesiacach od faktu. mam obawy gdyz nie uzywalismy prezerwatyw, wiec teoretycznie mogl mnie czyms zarazic. minelo kilka miesiecy i jestem z kims innym, chcemy rozpoczac zycie seksualne, takze bez prezerwatyw gdyz ja zamierzam uzywac pigulek antykoncepcyjnych. oboje chcemy miec pewnosc ze jestesmy "czysci" i nie zarazimy zadnym cholerstwem ukochanej osoby, stad moje pytanie - gdzie i jakie badania powinnismy wykonac? czy tylko krew? czy to bedzie kilka badan na rozne przypadlosci? czy to cos kosztuje? mieszkamy w wielkiej brytanii i nie bardzo sie orientuje, z gory dziekuje za rade. Nika_1

Gość skandynawska
Chyba najlepiej jak udasz sie do lekarza ginekologa i zapytasz go/poprosisz o wykonanie odpowiednich badać czy też wypisanie skierowań na nie.

Gość poszukaj family planing clinic
albo najblizszego walk-in centre - niektore robia tez takie badania (albo wrecz tylko takie) - poszukaj na stronie www.nhs.uk - tam sie wpisuje kod pocztowy w wyszukiwarke i masz podane najblizsze placowki. albo zapytaj u swojego GP - on na pewno bedzie wiedzial gdzie Cie poslac (moze tez robia takei badania przychodni? warto sprawdzic). skandynawska, Ty chyba nie mieszkasz w uk? ginekolog? jaki ginekolog, tutaj Cie do niego kieruja chyba tylko jak masz podejrzenie raka albo czegos podobnego... i wszystko jest za friko, przy okazji w family planning mozna tez np. dostac darmowe prezerwatywy i pigulki antykoncepcyjne (tez za darmo!)