Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na pewno mam rację

Do niezdecydowanych! Powiem wam na kogo głosować

Polecane posty

Gość na pewno mam rację

Nie powiem oczywiście na jaką partię, bo to nie jest ważne. Ważne jest, abyście poszli na wybory! Po co? Po to żeby nie narzekać znowu, że wstyd przyznawać się do bycia Polakiem. Chcecie wiedzieć na kogo głosować? Powiem wam! Jeśli nie wiecie na kogo to zróbcie po prostu jakąś wyliczankę i zdajcie się na los. Tylko nie róbcie czegoś takiego, że jak wyjdzie wam partia, której nie lubicie to liczycie od nowa. Nie! Zdajcie się po prostu na los. Tak będzie zdecydowanie lepiej niż wtedy, gdybyście nie poszli na wybory!

Gość demokrata
Możesz wyjaśnić czemu głosowanie na losowo wybraną partię jest lepsze nie wzięcie udziału w wyborach?

Gość na pewno mam rację
Oczywiście, że mogę! Jeśli nie weźmiesz udziału w wyborach, to tak jakbyś poparł partię, która w nich zwycięży (dlatego m.in ostatnie wybory wygrał PiS), a jeśli zagłosujesz na losowo wybraną partię (i reszta niezdecydowanych postąpi podobnie), to głosy rozłożą się równomiernie. Kłania się rachunek prawdopodobieństwa :-)

Gość demokrata
Bredzisz.

Gość na pewno mam rację
Bredzę? Masz kostkę do gry? Rzuć nią np. 50 razy. Każdą z cyfr powinieneś otrzymać ok. 8 razy. Podobna analogia ma zastosowanie w wyborach.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
A jak mi wyjdzie Samoobrona z tej wyliczanki. No sorry Winnetou, ale wolałabym sie powiesić, niż pójśc na wybory.

Gość na pewno mam rację
No, trudno się mówi :-) Osobiście też bym nie głosował na Samoobronę, ale jak los to los :-) Zauważ, że tobie może wyjdzie Samoobrona z wyliczanki, ale komuś innemu wcale nie musi i to jest właśnie powód, dla którego głosy rozłożą się równomiernie. A co jeśli nie pójdziesz do wyborów i wygra PiS? To tak jakby wszyscy Ci, co nie poszli do wyborów głosowali na PiS! I później znowu będzie jęczenie na forum! :-O

Gość na pewno mam rację
Mówię całkiem poważnie!

Gość na pewno mam rację
No dobra. Niech wam będzie. Można troszkę zmodyfikować ten system. Na początek odrzućcie partie, na które nie chcecie głosować i wyliczajcie tylko z pozostałych, ale tu już naprawdę co wyjdzie - to musi być. Zauważcie jeszcze, że pewnie oprócz partii, które mają swoje spoty w telewizji będą jeszcze jakieś partie tzw. regionalne i je też weźcie pod uwagę w swojej wyliczance.

Gość na pewno mam rację
Tylko proszę was. Błagam! Idźcie na wybory!

Gość a co to
lepper na prezydenta :P

Gość xdjviodjfmodmdkonv
Tak jest! Niech żyje Prezydent RP doktor Andrzej Lepper i my razem z Nim!

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
hej, ty z racją. Zrobię jak mówisz, wywalę te najkoszmarniejsze a z reszty zrobię wyliczankę. Doskonały pomysł, ja w to wchodzę. A co mi tam!

Tak naprawdę to w tej chwili nie jest jeszcze znana liczba partii, która do wyborów przystąpi, podobno SLD bardzo się śpieszy aby zdąrzyć do wyborów, czyżby L. Miller ma być czarnym koniem w Samoobronie ? A komu wypadnie AS z rękawa, czyżby stara gwardia SLD teraz ma rządzić Samoobroną ? A może czas na gole kobiety nadszedł i LIGA KOBIET będzie rządzić ? Pani Małysz już zdobywa poparcie za plecami męża , żona Marii Rokity już jest znana , która Dama jeszcze ma ochotę porządzić ? W najbliższych wyborach postawię na Kaczora Donalda, ufam jemu, nigdy mnie nie oszukał :)

Gość xdjviodjfmodmdkonv
Rząd gołych kobiet byłby wspaniały ;)

Gość elej
facet taki se --> zacutuję Cię znajomym, pozwalasz? ;) Świetny tekst i święta prawda.