Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszechpolka

Najnowszy plakat wyborczy Platformy Obywatelskiej

Polecane posty

Obawiam się że właśnie PiS wygra. Opozycja jest tak cieńka i różnorodna że na tle monolitu jakim jest PiS wypada blado. Poza tym PiS żeruje na najnizszych i najpodlejszych instynktach ludzkich - vide Wszechpolka i \"jej\" plakat. Kaczyńscy żerują na małostkowości, zawiści, ksenofobii i zazdrości. Sami zresztą nie będąc od tych przywar wolni. Wspomnicie moje słowa - oni wygrają i z ulgą rzucą grudę na mogiłę naszych marzeń. Oświeconych jest za mało a ciemniactwa dostatek... niestety...

Gość
Powinniscie sie co niektorzy raczej obawiac,gdyby PiS przegral,poniewaz PiS zaczal porzadkowac Polske.Oczywiscie komuchy z SLD/PO jazgocza i jecza.Pokonczyly im sie rozne uklady ,ukladziki,pozamykano bandytow z Pruszkowa i Wolomina,podobnie zreszta jak z prawie wszystkich wiekszych miast.Te bandy pozakladane przez towarzyszy partyjnych i przez nich chronione przez 16 lat,tez dawaly im niezle dochody extra.To wszystko ich boli.Cala reszta ulokowana m.in.w bankach,mediach,zarzadach roznych spolek i firm panstwowych oraz niepanstwowych,spoldzielniach mieszkaniowych itd.po prostu boi sie stracic swoje wplywy a tym samym naprawde gigantyczne dochody.PiS chce,by Polska stala sie wreszcie krajem wszystkich Polakow.PiS chce zebysmy wszyscy czuli sie dobrze we wlasnej Ojczyznie i wspolnie ja budowali.Komuchy z SLD/LiD/PO--oczywscie traktuja Polske nie jak ojczyzne,ale jak prywatny folwark.Zapowiadany np.przez komuchow z PO podatek liniowy--jest prostym i szybkim srodkiem do przywlaszczenia sobie polski...wlasnie dla tej garstki,pragnacej uczynic z siebie nowa magnaterie,kaste posiadaczy.My,czyli cala reszta,czyli 95% Polakow mamy byc biedni,ale to wlasnie my mamy na nich pracowac,tworzyc ich dobrobyt..Oplacani tymi glodowymi pensjami jakie pamietamy wciaz z tych minionych 18 lat,mamy tworzyc ich bogactwo.Pomoga w tym Tuskowi jego kumpelki i kumple z Niemiec.On da im w zamian np.nasze domy, gospodarstwa,mieszkania-szczegolnie te z tzw.ziem odzyskanych...Tak to sobie wszystko obmyslili. PiS musi wygrac te wybory dla dobra nas wszystkich,dla dobra Polski.Musimy zrozumiec te wszystkie zaleznosci o ktorych tu pisze.Przeciez dzis,z perspektywy czasu widac je zupelnie wyraznie.Pozwolmy dokonczyc PiS owi odbudowe zniszczonego,rozkradzionego Kraju-naszej Ojczyzny,-Polski.Bedzie to jednak mozliwe jedynie wtedy,gdy pozwolimy im rzadzic samodzielnie.Glosujmy zatem wszyscy na PiS.Prosze Was wszystkich-drogich moich rodakow o to.

Gość właśnie włąsnie

Gość do szlaonej grety
oj kobito naprawde mało jest juz ciemniactwa co zaglosuje na PIS-na partie która wprowadza ciemnogród w naszym kraju, na partie która nic ie robi tylko dba o własne kieszenie. Pis PRZEGRA!

Gość DO YAGON
a co pis zrobił w sprawie uporządkowania ksiag wieczystych przez te 2 lata -NIC!!!!NIC!!!!!NIC!!!!NIC!!!!!NIC!!!!NIC!!!!! dOPIERO JAK JUZ ROZWIAZYWALI SEJM,jak palił im sie grunt pod ogami,jak chcieli pomachac kiełbasa przedwyborcza to cos tam sie wzieli za to. O nie nie tak powinna rzadzi partia mktórej zaufaja Polacy.Pis -dosc. koniec mydlenia oczu.

Jesteś optymistą. PiS obiecuje chleb (podwyżki) i igrzyska ( rozprawę z urojonymi \"oligarchami\") a te od czasów starożytnych zawsze rajcowały tłumy. Dla ciemnej tłuszczy nie ma nic bardziej podniecajacego jak strącanie z piedestału tych którzy rzekomo nabijali sobie kabzę kosztem tzw \"zwykłych ludzi\". Wróg się zawsze znajdzie - to, jak już widzieliśmy, mogą być lekarze (któż nie miał z nimi kontaktu), byli ministrowie (któż ich nie widział w TV) czy teraz przedsiębiorcy (któż im nie zazdrościł powodzenia w interesach) albo Niemcy ( każdy oglądał Klossa i 4 pancernych) Najgorsze jest to że po tych harcach PiSu zostanie tu sama ciemna tłuszcza ( może o to chodzi ?) Lekarze wyjadą leczyć Francuzów, przedsiębiorcy przeniosą firmy tam gdzie mozna normalnie pracować i tam będą płacić swe spore podatki, a Niemcy przestaną z nami handlować co odbierze nam prawie 50% naszego eksportu i przyniesie załamamie gospodarcze na miarę kryzysu w Argentynie. Do tego Unia zaliczy nas do państw czlonków II kategorii i być może na równi albo gorzej niż Rumunia i Bułgaria będziemy korzystać z 1/3 przywilejów jakie mają inni. Jak napisał jakiś dureń wcześniej - głosujcie na PiS! - to najlepsza droga do stoczenia Polski na poziom republiki bananowej...

Gość shift222
Szlona Greta twoje ulubione słowo to ciemna tłuszcza, twój jezyk jest przepełniony nienawiścią , jesteś typowym przykładem jak elektorat PO jest zakłmany. Zarzucacie innym to czym sami jesteście przepojeni - ciemnogród, nietolerancja dla odmiennych poglądów, nienawiść do inaczej myslących POmysleńcy tak o was mówią to taki synonim moherowych beretów :)

Gość szalona greta ma rację
PiS znowu wygra. Oni wiedzą, co robią. Ludziska chcą zobaczyć rozliczanie, karanie, odbieranie bogatym (bo dlaczego mają mieć, jak lud nie ma). A że lud nie jest na tyle kumaty, żeby zobaczyć, że to są wszystko działania pozoranckie, a on sam nie będzie miał z tego NIC, to już jego strata. Zal mi wyborców PiSu, gdy sobie pomyślę, jak kaczory śmieją się z nich w kułak. Oni żerują na debilizmie ludzkim i wiedzą o tym. Wystarczy popatrzeć na ich spoty wyborcze. Dla kogo one są? Dla debili. Dla ludzi, którym można wcisnąć każdą chałę. I żeby było jasne - nie jestem żadnym "platformersem". W tym roku po raz pierwszy w życiu nie pójdę na wybory. Zawsze uważałam, że to mój obowiązek, a teraz się po prostu wypisuję. W tym kraju nie zmieni się nigdy nic, bez względu na to, jaka klika będzie nim rządzić. Ja go spisałam na straty. Przykro mi tylko, że na tym śmietniku żyję. Drugie info jest jeszcze lepsze - przy zeszłych wyborach głosowałam na PiS. Choć wiedziałam, jakimi ludzmi są kaczory, szczególnie Jarosław - żądnymi władzy, mściwymi, ograniczonymi, konserwatywnymi do zerzygania. Ale uznałam, że będą mniejszym złem. Że może rzeczywiście nie skupią się tylko na tych, co mają wszystko (jak platforma), ale także na tych, co nie mają wiele. Że może... Pomyliłam się i rumienię się, jak pomyślę, że na nich głosowałam. Drugi raz tego nie zrobię nigdy, bo jak Pan Bóg rozum rozdawał, to stałam grzecznie w kolejce. Inni głosujący na nich niestety nie stali... Także greta ma rację - oni znów wygrają. Miłych igrzysk i chleba, rodacy :) To pierwsze będziecie mieć na pewno, z tym drugim już gorzej.

Nienawiść powiadasz... Nie jestem socjologiem i może nie umiem tego zjawiska społecznego odpowiednio nazwać - w każdym społeczeństwie są ludzie, powiedzmy, niewyrobieni. To oni są widownią telewizyjnych seriali, to oni gdy np TIR rozjedzie autobus pełny pasażerów, lecą popatrzeć na krew i zniszczenia, to oni naiwnie wierzą że pracą to dorobić się nie mozna tylko a bogaci zyją kosztem innych czyli przeważnie ich. I to oni oczekują po władzy że ona wreszcie zrobi z tym porzadek. To oni rzadko wyjeżdżają za granicę, a jeżeli nawet im się to zdarzy, nie znając języków czują się tam obco i z ulgą wracają do siebie. Wreszcie to oni wykupują nakłady tabloidów i pism plotkarskich co pozwala im żyć w mniemaniu że wiedzą wszystko o otaczającym ich świecie. Powtarzam - tacy ludzie są wszędzie. Niemniej w naszym kraju wskutek 50 lat komuny i raptem niecałych 20 lat zycia w jako takiej normalnosci takim ludziom łatwiej wcisnąć kit typu \"3 mln mieszkań\" czy też \"ten pan nikogo już nie zabije\" niż np społeczeństwu Francji czy Holandii. Takimi ludźmi których ja nazywam tłuszczą łatwo manipulować i łatwo ich oszukać. O głosy tych ludzi teraz toczy się batalia. Dlatego uważam że wygra PiS bo dla nich słowa oznaczajace prawo, sprawiedliwość, uczciwość czy przyzwiotość to tylko puste frazesy które ma łyknać \"ciemny lud\" - jak to zdradził przypadkiem pan Kurski

O, przepraszam, ja też oglądam seriale ;) A tak poważnie - celnie mówisz, dokładnie o to chodzi.

A ja nie poddam się bez walki. Choć wiem ze przegram - taka ironia polskiego losu. Poprzez Okopy Świętej Trójcy, Redutę Ordona czy Powstanie\'44. Zagłosuję na PO choć bez przekonania jak poprzednim razem. W zasadzie zgodnie z rozumem powinnam oddać głos na LiD ale mam przyrodzoną pogardę do komunistów i czułabym do siebie obrzydzenie do końca zycia. W każdym razie niepójscie na wybory to walkower - a ja dobrowolnie nie oddaję tego do czego mam (jeszcze) prawo. BTW - nie wszyscy, jak widać, co ogladają seriale są tłuszczą :)

Gdybym poszła, też bym głosowała na PO, choć tak skrajnie bez przekonania, że właśnie nie idę. Nie zagłosuję na lewicę, bo też nie poprę byłych komuchów nigdy w życiu. Więc co mi pozostało? Ech...

Gość po - racha
Wygrana Kaczyńskiego to recydywa komuny, czyli najgorszy ze scenariuszy. Nawet dziś bez ogródek ogłosił że ew przegrana w wyborach oznacza stan wojenny. Swoją drogą to interesujace że facet mimo licznych lapsusów, wypowiedzianych o kilka zdań za duzo - chocby tych o ZOMO czy odzyskiwaniu kolejnych ministerstw ma wciąż niezłe samopoczucie a wyborcom nie zapalają się czerwone ostrzegawcze lampki. Polacy utracili instynkt samozachowawczy a może zdegenerowali na tyle by dać się prowadzić szalonemu przewodnikowi jak owce w kierunku przepaści ?