Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okawanga

Jestem w ciazy...co dalej?

Polecane posty

Gość Okawanga

Okazalo sie ze jestem w ciazy. Szok bo faktycznie nie uwazalismy ale zeby tak za pierwszym razem? ja studiuje, przede mna trzeci rok. na szczescie juz mieszkamy razem. dac rade to sobie na pewno damy ale nie wiem co robic. Nie wiem co z lekarzem, nie wiem w ktorym tygodniu ciazy jestem, co powinnam jesc, jak sie zachowywac, czego nie robic a co robic. mam nadzieje ze znajdzie sie tu ktos i udzieli mi paru rad. I moze odpowie na pytanie do jakiego lekarza mam isc, prywatnego czy panstwowego. czy do panstwowego bedac w ciazy czeka sie rowniez miesiac? I co z tym ze pilam alkohol na poczatku na wakacjach? Normalnie nie wiem co robic....

Gość jaaaaaaaaaaaaa789
lenistwo ludzi nie zna granic... liczysz na gotowe porady,wiesz ile tego jest? poczytaj sobie poszczegolne topiki i sie dowiesz

Gość aga c
na poczatku idz do lekarza, nie martw sie, nie panikuj, lekarz wszystko ci wytlumaczy, radze kupic jakas dobra ksiazke o tematyce ciazy, powodzenia

Gość Okawanga
Widze ze zrozumienie to podstawa na tym forum. Wyobrazam sobie ile jest tych wiadomosci dlatego chcialabym sie dowiedziec najwazniejszych zeby nie zrobic bledow na poczatku zanim sie nie przebije przez opasle tomiska wiedzy na temat ciazy

Gość Okawanga
A czy moge isc do prywatnego lekarza a pozniej kontynuowac u panstwowego? Jak czesto chodzi sie na wizyty kontrolne?

Gość aga c
wg mnie dobry lekarz to podstawa, musisz podejsc do tego z lekkim dystansem, nie warto brac sobie wszystkiego do serca-kazda ciaza jest inna, ja na poczatku panikowalam, jak czytalam jakie niektore dziewczyny maja problemy to sama sie ich u siebie doszukiwalam, niepotrzebnie, bo bylo i jest wszystko ok

Gość aga c
ja chodze prywatnie, to twoj wybor. na poczatku co 3-4tyg( mnie nic nie dolegalo) teraz jestem w 9mies. to co 2tyg

Gość Okawanga
A moze ktos by mi polecil dobrego lekarza prywatnego albo panstwowego z warszawy, najlepiej bemowo i wola. ja zawsze mialam swojego stalego ale przeszedl na emeryture i ostatnio bylam u prywatnego ale tylko raz i nie wiem czy jest dobry

Gość aga c
ja jestem z krakowa:(

okawanga, na ul. wrocławskiej jest świetna klinika, lekarze bardzo mili, zwłaszcza pan Grzybowski, czy Grzybowinski- nie pamietam dokładnie. zaraz poszukam namiarów.

Gość Okawanga
a co sadzicie o dr, Andzej Micula chyba pojde do niego bo pracuje tez na szaserow a tam prawdopodobnie bede rodzic hehe Ale chetnie pomysle nad innymi bo moze sie okazac ze mi nie odpowiada

Gość Okawanga
dziekuje bardzo

Okawanga - ja też jestem z Warszawy W ciąży chodziłam do przychodni przy szpitalu św. Zofii na Żelaznej - moją ciążę prowadziła Ewa Jagiełło - młoda, miła i kompetentna lekarka. Nigdy nie miałam problemu z wizytą, z badaniami czy usg (byłam w szoku, jak kazała mi zrobić usg następnego dnia po wizycie i bez problemu mnie zapisali, podczas, gdy w przychodni powiedziano mi, że zapiszą mnie wtedy, kiedy będzie termin, a nie wtedy kiedy trzeba)... Ja korzystałam w ramach programu Zdrowie Mama i Ja - mój małżonek o 4 nad ranem w styczniu stanął w kolejce, żeby mnie zapisać :) .