Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga c

komisja w zus

Polecane posty

Gość aga c
rafetka a w ktorym jestes tyg?

Refetko jeszcze jedno jesli masz L-4 i zbiliża się magiczna liczba dni na zwolnieniu - to idzie sie do pracy na 2 dni i znwu na L-4 - i masz problem z głowy :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D a wtedy to juz wogóle nic nie mogą - bo brak ciągłosci :P a poza tym można się przeciez na to samo rozchorowac jeszcze raz :P a w ciąży to chyba nie dziwota :P

Gość aga c
jesli nie ma chyba 30dni lub wiecej-(nie pamietam) odstepu miedzy l4 to niestety sie sumuja dni

Gość Refetka
Teraz jestem w 26 tygodniu, wiec moglby mi dac juz do konca ciazy, nie przekroczylabym tej magicznej liczby 182:( Do pracy niby moge wrocic na dwa dni, ale wydaje mi sie, ze to bedzie bardziej podejrzane niz jakbym byla ciagiem do konca ciazy na zwolnieniu. Po prostu nie chce w pracy od kogos uslyszec, ze symuluje itp....Poza tym mecza mnie te ciagle telefony do pracy z informowaniem , ze ide na zwolnienie, albo ze wracam do pracy..Te niekonczace sie pytania jak sie czuje, co mi jest itp...Wkurza mnie to!

Gość cotka_siostrzenicy
Dziwne perypetie z Waszymi zwolnieniami... Moja siostrzenica w 4 miesiącu leżała 10 dni w na OCP i od tej pory jest na ciągłym zwolnieniu lekarskim. Rodzi niedługo i jeszcze nigdy nie wzywali jej na komisję ZUS-owską. Zwolnienia wystawia ginekolog pracujący w przyszpitalnej poradni. Pozdrawiam serdecznie i przesyłam same serdeczności Wam i Waszym Maluszkom! ❤️❤️❤️ Trzymajcie się ciepło...!!! 👄👄👄

Gość aga c
ja tez tak mialam, od razu powiedzialam ze juz nie wroce. mialam o tyle dobrze ze moja kierowniczka to dziewczyna w moim wieku i dobrze zylysmy ze soba

aga- no janse że sumują - ale jesli masz to od różnych lekarzy to nie wzywają na komijsę ;) poza tym nie można przekroczyć pół roku na l-4 jesli chce sie uniknąc komisji . A poza tym te komisje wcale nei są takie straszne - poważnie :) Przecież orzecznik zusowski nie uzdrowi zagrożonej ciąży :P co innego w przypadku np chorób gastrologicznych itp - to wysyłają do senatorium :D:D:D:D:D:D a poźniej uzdrawiaja ludzi :D:D:D:D:D ale w przypadku ciązy zagrożonej - nie słyszałam o takim śmiałku :P

Gość aga c
nie rozumiem jak piszecie ze trzeba isc na 2dni do pracy czy cos takiego? ja jestem ciagle na zwolnieniu i nikt mnie nie nekal, dopiero teraz kiedy minelo 182dni

aga - to zalezy pod jaki zus podlegasz :( ale wzywanie na komisję ciężarnej uważam za przegięcie na maxa :O no bo która ciężarna z wygody na l-4 siedzi od początku ciąży?

Gość aga c
wiesz u mnie to nie jest takie proste, moja lekarka bala sie o mnie bo strasznie mialam stresujaca prace, a ze stralismy sie z mezem dlugo to chciala zeby ta ciaza utrzymala sie, ale tak to mnie nic nie dolegalo, nie krwawilam, nie bylam w szpitalu itp

Gość Refetka
Wiecie co, dostalam od kolezanki numer do jej lekarza. Powiedziala, ze za kazdym razem jej daje l4 i nie robi zadnych problemow, a ona w szpitalu wcale nie lezala i generalnie z jej ciaza jest lepiej niz z moja...Chyba pojde do niej pod koniec wrzesnia, przed koncem l4 i moze mi da kolejne...

Gość aga c
nawet nie bralam zadnych lekow przez cala ciaze, tylko witaminy i kwas foliowy

Gość aga c
ja pracowalam w hipermarkecie jako za-sa kierownika, duzo pracy przy kompie, ciagle pretensje ze nie ma pravcownikow, pracowalam w dziale kas, a kto chce pracowac na kasie? dyro ciagle mial pretensje-normalnie to wytrzymywalam ale jak zaszlam wciaze to nerwy mialam podwojne, poza tym bieganina po lini kas i zbieranie koszy, lub zamiana na przewy dizewczyn ciagly ruch, noi dlatego wolalam nie ryzykowac, mialam nadzieje ze zapropnuja spokojne warunki pracy na okres ciazy ale sie nie doczekalam