Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OPEN-uppp

zmiana z YASMINELLE na YASMIN --- BO ZA MAŁO HORMONÓW...

Polecane posty

lekarz mówi, że trzeba będzie zmienić, bo dostaję wcześniej miesiączki... tzn po 2 tygodniach brania pigułek W tej tygodniowej przerwie nie miałam w ogóle krwawienia ani nawet plamień A w tym cyklu znowu plamienia Czy któraś z Was miała podobny problem i czy zmiana pigułek pomogła??

Gość Arh+
a jak dlugo bierzesz te slabsze? na poczatku do 3 miesiaca brania moze pojawic sie krwawiene pomiedzy miesiaczkami i to nie powod do zmiany

drugi miesiąc ale wiesz, nie chodzi o krwawienie tylko dostalam po prostu wczesniej miesiaczke, a tej właściwej w ogóle nie było...

Gość Agusia0187
właśnie biorę yasmin 9 dzień i u mnie krwawienie się jeszcze nie skończyło, zawsze miałam 6 dni a teraz juz 9 dni dalej sobie trochę krwawię i plamię. To moje pierwsze opakowanie, czy nie ma powodu do niepokoju ??? Bo w ulotce jst tylko napisane o krwawieniach międzymiesiączkowych a nie o tym, że jest już 9 czy 10 dzień a krwawienie nadal trwa, to straszny dyskomfort, innych bojawówa negatywnych nie mam.

przy pierwszym opakowaniu tak może być, gorzej jak masz krwawienia cały cykl albo pod koniec - jak jeszcze bierzesz tabletki

witam mam na sprzedanie opakowanie jasminelle za 30zl, odstawilam poniewaz zle sie po nich czulam, to jedno opakowanie szuka nabywcy, a szkoda wyrzucic do kosza. osoby zainteresowane prosze pisac na mail dotta84@gazeta.pl

Gość maryann
OPEN-UPPP--> mam ten sam problem, co Ty... Jeszcze 5 tabletek yasminelle do konca, a juz mam okres... Nie wiem, czy mam sie wybrac do gina, czy poczekac jeszcze miesiac i zobaczyc co sie bedzie dzialo... Bo biore dopiero drugie opakowanie.... A jak Twoje doswiadczenie z Yasmin? Lepiej jest? Fakt jest faktem, one zawieraja ciut wiecej estrogenow niz yasminelle.

POMOCY ! Biore Yasminelle , do końca zostały mi 4 tabletki , a ja przez caly czas plamiłam a dzisiaj dostałam miesiaczkę , a tu jeszcze 4 tabs. Co mam zrobić? Odstawić je już ? Czy brać do końca?

Gość pchlasachrajka
Yasmin to gowno, wyniszcza organizm, przestrzegam przed tymi tabletkami

Gość pchlasachrajka
fernanda - normalnie bierz je do konca, potem 7 dni przerwy i od nowa kolejne opakowanie - chyba ze yasminelle bierze sie inaczej niz inne tabletki antykoncepcyjne to wtedy nie wiem

Dzieki za odpowiedź. Byłam u lekarza i kazał mi przerwac yasminelle , pomimo , ze zostaly mi 4 tabs do końca , ale przyszła juz miesiaczka. Miałam obawy , bo wszyscy doradzali mi brac do końca. Posłuchałam lekarza. Na razie jest spokojnie , mam miesiaczkę. Ale zastanawiam sie jednak nad Yasmin. Po Yasminelle plamie . Ale troche jest zbyt duzo negatywnych opinii o yasmin . A przeciez to jest to samo co yasminelle , a duzo osób zachwala yasminelle. Te plamienia mnie denerwują. Kto juz ma dluzsze doswiadczenie z yasmin i jakie ma wrazenia?

Gość pchlasachrajka
Fernanda - yasmin naprawde jest beznadziejny dla organizmu, ja mialam starszne bole glowy, wymioty, lekarze nie wiedzieli najpierw co mi jest, potem sie zapytali czy nie biore czasem yasmin bo jest zle tolerowany przez wiele kobiet a co do plamienia, przez pierwsze 2 opakowania plamienie to normalna rzecz

No dobrze , moze i zniosłabym te plamienia , ale przecież dostałam normalne krwawienie po 17 dniach . Tak poza tym czułam sie bardzo dobrze. Wyglada na to , że jednak za mało hormonów. Nie jestem juz też nastolatką . O yasmin czytałam w specjalnej gazetce wydawanej dla lekarzy bardzo dużu pozytywnych rzeczy i wpływu na organizm . Ale wasze opinie troche mnie przeraziły. Nie wiem co zrobić. Poczekać jeszcze z yasminelle czy jednak yasmin.

Gość pchlasachrajka
a bralas cilest ? swego czasu mialo bardzo dobre opinie, ja dobrze je tolerowalam, nie polecam za to mikrogynon - to dopiero byla masakra moze zrob badanie poziomu hormonow i niech lekarz dokladnie dobierze tabletki dla Ciebie, moze nie mozesz miec tych jednofazowych tylko np dwu

Gość cappuccetto
Hej, tez bralam Yasminelle i okazalo sie, ze zawiera za malo hormonow jak dla mnie. Mam teraz 2 opakowania do odsprzedania po 30 zl. jakby ktoras byla zainteresowana, piszcie na maila. mozliwosc odbioru w Krakowie. pozdrawiam :)

Gość ana_katia
cześć dziewczyny.. to ja może troszkę postraszę z tymi tabletkami.. po 4 tabletce yasmin zamiast kończyć mi się okres to się wzmógł do krwotoku jak po porodzie -z dużymi skrzepami.. wylądowałam w nocy u lekarza, lekach przeciwkrwotocznych i duphastonie na obniżenie endometrium.. tabletki odstawiłam ostatecznie po 8 dniach a potem nie dostawałam okresu przez 6 tyg. - musiała brać znowu duphaston na wywołanie.. am iałam brać ten lek na wyregulowanie okresu... dodam że potem zrobiłam badania i hormony mam w normie!! no i jeszcze jedno.. przy dłuższym stosowaniu tego typu hormonów, po odstawieniu BARDZO wypadają włosy

Gość misia domisia
Hej! A ja powiem tak: po Yasmin czułam sie dobrze. Jednak libido siegało zera. Zastanawiam sie teraz nad zmianą na Yasminelle... Ciekawe czyl libido wróci.. pewnie nie .ale spróbować można...