Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OPCIIA

Grzybica Return

Polecane posty

Gość OPCIIA

Chodzi o powracającą grzybicę. Miałam pół roku temu i to dobrych parę tygodni, najpierw nie wiedziałam co to? Myslalam że może jakieś uczulenie i samo mi przejdzie. Ale gdy zobaczyłam te pieniste upławy i spuchnięte okolice pochwy - poszłam do gina. Dowiedzialam się że mam grzybicę i rzęsistkowicę, dostałam antybiotyki, maść i globulki. Szybko przeszło. Od paru dni znów mnie swędzi, seks jest wręcz nieprzyjemny - szczypie i swędzi. Nawet gdy normalnie leżę oglądają film to kręcę się jak epileptyczka. Zostały mi globulki sprzed pół roku, używam ich teraz ale nic a nic nie pomaga. Z mężem postanowiliśmy powstrzymać się z seksem. Za 2 dni mam mieć okres, do gina pojdę dopiero po okresie. A teraz pytanie. Co powinnam robić lub czego nie robić by to cholerstwo już nie wracało? Nie wiem co robię źle. Prawidłowo się podcieram, dbam o higienę, myję się codziennie, używam płynów do higieny intymnej, żadnych mydeł, mój mąż z higieną jest raczej na bakier, nie mogę go tego oduczyć, kąpie się raz na 3 dni, ale zawsze przed seksem się jednak myje. Pytałam ginekologa od czego może być, powiedziała że nie wie. No super, ale skąd mam wiedzieć czego powinnam unikać?