Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapominalska

spóznona reakcja o 19h

Polecane posty

Gość zapominalska

Witam Wszystkich, pisze poniewaz mam pewien problem, a mianowicie zapomniałam wziac tabletke antykoncepcyjna Harmonet o 19 godzin dodam iz była to 11 tabletka z opakowania.kolejna tabletke oczywiscie wziełam o poprawnej porze. posiałam gdzis ulotke gdzie mogłabym sprawdzic co z tym fantem zrobic. w zwiazku z tym prosze Was o pomoc. moje pytania brzmią nastepujaco: jak długo powinnam zabezpieczac sie dodatkowo? czy wystarczy pare dni czy do konca opakowania? z góry dziekuje za wszelka pomoc.

Google prawdę Ci powie :-)http://www.antykoncepcja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=46\"Jeśli minęło więcej niż 12 godzin od chwili kiedy powinnaś przyjąć kolejna tabletkę (czyli więcej niż 36 godzin od chwili przyjęcia poprzedniej) to: 1. zażyj natychmiast ostatnią z pominiętych tabletek 2. resztę pominiętych tabletek wyrzuć 3. przez najbliższe 7 dni stosuj dodatkowe zabezpieczenia (środki mechaniczne, chemiczne) 4. policz ile tabletek zostało do końca opakowania i jeśli:Do końca opakowania pozostało więcej niż 7 tabletek to: 1. po zakończeniu opakowania zrób zwykłą 7 dniową przerwę przed rozpoczęciem następnego opakowania 2. przez najbliższe 7 dni stosuj dodatkowe zabezpieczenia (środki mechaniczne, chemiczne) 3. zabezpieczenie nie jest pewne Jeśli pominęłaś jedną z tabletek znajdującą się w \"środku\" opakowania, czyli pomiędzy 8 a 14, nie przejmuj się tak bardzo. Duże zagrożenie powoduje dopiero pominięcie kilku tabletek z \"końca\" lub \"początku\" opakowania. Jednak nie lekceważ niczego i stosuj dodatkowe zabezpieczenia. Następnym razem pamiętaj o swoich tabletkach. \"

Gość zapominalska
dzieki ngLKa...tego było mi trzeba ..szczególnie tej dobrej wiessci ze z gumkami przywitam sie tylko na tydzien:) buza

Gość wystarczyło przeczytać ulotke

Gość nie zgodze sie z tymi 7 dniami
bralam harmonet 3 lata, i w ulotce jest napisane ze do konca cyklu trzeba sie dodatkowo zabezpieczac 7 dni to na przyklad przy cilescie