Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plamka30

plamienie

Polecane posty

Gość plamka30

Mam pytanie. Staramy sie z m o dziecko.Za tydzień mam termin @. Zauważyłam dziś rano na bieliźnie, że po wieczornym seksie wystąpiło bardzo małe plamienie. Rano na bieliźnie zobaczyłam kilka słabo czerwno brunatnych plamek. Co to może oznaczać. Nie chcę sobie wpamwiać ciąży po staramy się już kilka miesiący i nic.

Gość plamka30
Nie wiecie co to może być?

Może to być plamienie implantacyjne, ale nie musi.Z mniej pozytywnych - niedomoga lutealna, nadżerka.

Równie dobrze może to być też owulacja (zakładając, że dni płodne założyłaś a nie zaobserwowałaś).

Gość plamka30
ngLka bardzo dziekuję za zainteresowanie. Wieć tak: nadżerka raczej nie bo byłam 3 miesiące temu u gin i wszystko u mnie dobrze, a miałam usg dopochwowe również. Cykle mam bardzo regularne28-29 dniowe, więc myślę że owulacja to też nie była. Mam jeszcze pytanie: słyszałam, że podnosi się temperetura ciała po zapłodniu. AlJa rano nigdy nie mierzyłam, ale teraz właśnie sobie mierzę tak z ciekawości i mam 37. Czy to może być jakiś znak?

Temperatura, żeby coś powiedziała - musi być mierzona codziennie przez cały cykl, zaraz po przebudzeniu i jeszcze przed wstaniem, przy styku z błonami - 1 z 3 miejsc: pochwa, odbyt, usta. W 1 miejscu cały cykl, 1 termometrem cały cykl.Temperatura wzrasta nie po zapłodnieniu, ale po owulacji - zawsze.nie liczy się wartość (36,5; 36,8; 37; 37;2) - ale różnica między najwyższą z 6 temperatur przed wzrostem, a po wzroście. w ciąży zazwyczaj temperatura jest nieco wyższa od najwyższej z szóstki przedwzrostowej - niż bez ciąży. Ale - żeby to zaobserwować - trzeba mieć przynajmniej kilka zanalizowanych cykli.

Gość plamka30
Dziękuję🌼