Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chyba_Zakochany

Poszukuje wyjątkowego tomiku wierszy dla wyjątkowej osoby

Polecane posty

Gość Chyba_Zakochany

Niedługo zbliżają się jej urodziny, a my już tak dawno się do siebie nie odzywaliśmy mimo że niegdyś byliśmy dobrymi przyjaciółmi- chce jej ofiarować prezent na znak że o niej nie zapomniałem Ale to musi być coś wyjątkowego, najlepszy wydał mi sie tomik poezji, tylko co wybrać? Przyznam się bez bicia że jestem dzieckiem kultury kiczu i zupełnie się na tym nie znam Wiem że poezja to bardzo delikatna sprawa (tym bardziej jeśli służy jako środek do przekazywania uczuć) i boje się że jeśli sam wybiorę tytuł to sprezentuje jej jakąś tandetę Szukam czegoś o zabarwieniu egzystencjalnym- KONIECZNIE OPTYMISTYCZNYM, dodającym skrzydeł w trudach życia + dobra byłaby tematyka przyjaźni... wykluczam poezje miłosną (mimo iż wbrew pozorom była by najbardziej adekwatna do sytuacji) to uważam ją za zbyt, hmmm nachalną? Pomóżcie mi dokonać właściwego wyboru :-)

Gość poszukaj tomiki poezji
Marii Pawlikowskiej Jasnorzewskiej, polecam :)

Gość zakkochana
Twardowski Poświatowska, Pawlikowska-jasnorzewska to moje typy tomików co niemiara i kazdy dobry, piekny:)

Gość przykre to co napisze
moze nie bede oryginalna, ostatnio kupiłam sobie"Księge tesknoty"Leonarda Cohena, jest o zyciu(może bardziej autora)ale bardzo mi sie spodobała, teksty nie sa banalne

Gość zakkochana
Cohen ma fajne teksty, podobnie jak niegdys Depeche mode o zyciu.. piekne nawet bez muzyki- chodzi o tekst

Gość przykre to co napisze
to nie sa teksty piosenek ktore śpiewa, Cohen jest tez poetą, ."Ksiega tesknoty"powstala w dużej mierze za czasow kiedy byl mnichem, ale to juz trzeba poczytać w biografii

Gość zakkochana
wiem, mowiłam o depeche mode;) o tekstach. One bez muzyki są piekne.

Gość Chyba_Zakochany
Podnosze

Gość szymborska....

Gość Podnosze_to

Gość może płytę
polecam myslowitz