Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karola80

NIEJADEK ??? ILE POWINIEN JEŚC???

Polecane posty

Moje dziecko ma teraz 4 dzień. Musze karmic go mlekiem modyfikowanym. Domaga się jedzenia co 1,5 - 2 godziny i zjada niewiele 20 do 60 ml (właściwie 60 zjadł tylko raz), a w nocy je 2-3 razy ok. 40 ml. Czytałam, że dziecko powinno jeśc co najmniej jednorazowo 80 ml. Bardzo sie obawiam czy wszystko z nim w porządku. Dodam, że po kilku łykach mały uspokaja się, i powoli zaczyna zasypiac i na nic się zdają próby obudzenia go. Więc zjada tylko tyle póki nie zaśnie. Co w związku z tym mogę zrobic aby jadł więcej ???? Ile powinien jeśc???? Dzięki za pomoc.

cześć :) miałam ten sam problem i lekarze kazali po prostu dawać tyle ile chce jeść i kontrolować przyrost masy ciała :) Twoje dziecko to noworodek, który ma maleńki żołądeczek i powinien byc karmiony na żądanie :) wartości podane na opakowaniach mleka są przybliżone, każde dziecko jest inne :) moja córcia ma 2 miesiące i do tej pory je raz 30ml raz 80ml, a na wadze przybiera prawdiłowo, więc może ma po prostu takie potrzeby :) ważymy ją co 10 dni, podtykam jest butelkę jak najczęściej, budzę na jedzenie jak śpi więcej niż 3 godziny.. dziecko powinno jeść średnio 160ml na kg masy ciała, więc łatwo sobie obliczyć ile Twoje dziecko powinno zjeść :)

Gość migda
hej , mój mały tez był niejadkiem przez pierwszy miesiac jadł po 20 ml kilka razy na dobe, kilkanascie, a teraz po miesiacu odkrył juz swoje potrzeby, czas i je normalnie, jak na opakowaniach zalecaja:):):) pozdr i zdrowia zycze