Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taktakiiuaiu

juz nigdy nie zajde w ciaze...

Polecane posty

Gość taktakiiuaiu

kobiety w coazy mowia ze to piekny okres w zyciu , ja uwazam inaczej...ciaza to chyba najgorsze 9 miesciecy w zyciu kobiety , od poczatku zle sie czulam nie moglam jesc i tak dalej , chudlam , zmmeczenie itd gdy sie dwoiedzialam cieszylam sie ze to nie zadna powazana choroba, wierzylam ze bedzie lepiej...no i aczely sie wymioty tragedia do 15 tyg wygladalam juz jak trup:( pozniej poprawa jestem w 20 tyg i caly czas martwie sie czy wszytsko oki bo nie czuje ruchow dziecka , zamartwiam sie kazdym bolem brzucha itd musze ciagle uwazac na diete, zero alkoholu zero innych szkodliwych rzeczy , trzeba wyrzeakac sie wielu przykjemnosci imprezy , tance itd chyba nie dojrzalam do roli matki ale nawet jak juz bede dojrzala nie chce przezywac tego samego!!!! a jeszce czeka mnie najgorsze-porod!!! co dopeiro po nim powie...rozumiem dziecko jest szczesciem ale te 9 miesciecy...dlaczego musi byc takie bolesne , :( powiedzialam sobie ze juz nigdy nie chce zajsc w ciaze , wystarczy mi jedno dziecko...wiem jedynaki sa nie do zniesienia ale ja juz nie chce byc w ciazy i przzywacv to samo:(

Ale jeszcze nie wiesz, jaka bedzie druga połowa ciązy-akurat przed Tobą bardzo fajny okres, zaczną się ruchy, może bedziesz miala poród wart wspomnień (mój taki był), więc nie przesądzaj sprawy z góry:)

skad ja znam te powiedzonka typu ciaza pierwsz i ostatnia ehhh... ja narzekac niemoge bo czuje sie w miare jakos troche juz ociezala...ale to dopiero 20 tydzien wiec jeszcze drugie tyle o jejku jak ja sie boje tego wszystkiego jak to bedzie i wogole...pozdrawiam dziewczynki

Jestem w szoku!!!!!!!!! Przeczytalam ten pierwszy wpis i jedno co mi sie nasuwa na jezyk to naprawde nie doroslas do roli matki. Stracilam trojke dzieci. Jestem terazw 17 tygodniu ciazy i tez nie czuje jeszcze ruchow. PRzed dwa pierwsze miesiace musialam lezec plackiem ze wzgledu na poronienia wczesniejsze. Lezalam tez, bo do konca 3 miesiaca mialam potworne wymioty. Na okraglo wymiotowalam i spalam. Nie bylam w stanie nic jesc. Schudlam 6 kilo i rowniez wygladam jak trup. Ale ciesze sie i zniose wszystko by tylko miec to Malenstwo. Myslisz, ze mnie nic nie boli?! Ja z kazdym bolem latam do szpitala, bo boje sie o Dzidziusia. Lepiej sie ocknij kobieto, bo to co napisalas to takie nie dojrzale jakby to pisala dziewczynka 17-letnia. Z calego serca zycze Ci abys nigdy nie przezyla tego co ja.

\"Schudlam 6 kilo i rowniez wygladam jak trup. Ale ciesze sie i zniose wszystko by tylko miec to Malenstwo\" Ty nie jesteś bardziej dojrzała, tylko bardziej masochistyczna. Sobie bądź, skoro lubisz, ale nie narzucaj tego innym.

Gość do pszczoły
pszczoła, Tobek jest BOSKI :D:D:D

do pszczoły-a to fakt;) Ale nieaktualny od roku, bo nie mogę się zebrac, zeby wkleić świeże zdjęcie:D Meggi, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia..JA tez straciłam swoje dziewuszki, a ciążę z nimi znosiłam bardzo źle, narzekalam i czekalam końca...Teraz myślę, ze gdyby mogły żyć, dalabym sie pokroić, znosiłabym wszytsko dzielnie...ale to jest już po fakcie. JAk ktoś się źle czuje, to mu źle i tyle. Nikt nie będzie myślał tak jak Ty, jeśli nie doświadczył tego samego. Cała filozofia. Nie ma co się gorszyć.

Gość do pszczoły
Domyslilam sie, ze juz nieaktualne, bo jeszcze zabkow nie ma ;) Ale uroczy chlopczyk :) Pozdrawiam

Gość naprawde nie dorosłaś
do roli matki :( dobrze że się pod tym podpisujesz....Są ważniejsze sprawy niż dolowanie się że nie wezme do ust alkoholu czy też nie pójde na tance...

Gość taktakiiuaiu
napisalam przeciez ze jestem jeszce nidojrzala na role matki poza tym mam dopeiro 21 lat, wiem ze to za szybko na ciaze , o wiele za szybko! gdybym mogla cofnac czas zminialam bym wszytsko! ale nie moge juz...:( rozumiem stracilas 3 dzieci , przykro mi! to nie moje wina ze zycie jest niesprwiedloiwe:( ktos kto chce miec dzieci nie moze ich miec , a takiej osobie jak ja co nawet nie mysala o dzieciach zdarzylo sie to!ja doskonale wiem ze jak sie urodzi dziecko to bede dziekowac Bogu ze jest ono i bede je kochac najmocniej na swiecie! tylkko ja juz nie chce zniw przezywac tego samego!!! moze jestem egoistyczna ale nic nie poradze! wiem ze pozniej nie bedzie lepeij bo zawsze jest cos co sie doczepi, np teraz bylo oki ale od tygodnia zacvzelo mnie serce bolec:( po 2 mam problem z pecherzem , niestey tylko antybiotyki dzialaja mam dosc tego wszytskiego!

Gość do taktakiiuaiu
rozumiem ciebie, nie załamuj się, człowiek jest taką istostą, że zniesie dużo więcej. Jak już jesteś w ciązy to niestety musisz się kontrolować z używkami, taka jest prawda, ze względu na dziecko, a napewno będziesz dobrą matką.To twoje załamanie jest chwilowe. Nie patrz na tych co tutaj umieją ładnie pisać jakie to one cacy mamy, bo matka która całe zycie naskakuje dziecku, robi za niego, to wcale nie jest dobrą matką. Wychowuje kalekę życiową. Nie każda matka umie cały dzień siedzieć przy dziecku i robić tiu...tiu...tiu... a zapomnieć o daniu jeść czy umyciu dziecka. Normalne zycie bez tiukania to nie znaczy, że matka nie kocha. Dla mnie takie osoby, ktore robią slodkie minki na każdym kroku to są osoby fałszywe. Także ty przynajmniej napisalaś co myślisz, ale teraz musisz się otrząsnąć i znosić tą ciążę, nie szkodzi, że czasami sobie z nerwów zaklniesz, ale uważaj na ten swój brzuszek. Życzę powodzenia.

Gość czekajaca na szczescie
Ale wy jestescie durne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To, ze ktores mowia o ciazy w mily sposob nie znaczy ze sa falszywe. A Ty dziecko moglas sie zabezpieczyc. Zyjemy w takich czasach, ze antykoncepcja jest na kazdym kroku.

Gość taktakiiuaiu
dzieki za slowa otuchy:):* a z tymi cacy mamusiami to czeste na tym forum

Gość do taktakiiuaiu
tu tylko takie piszą, albo udają, że są takie szczęśliwe. Bo tutaj są najbogatsze i najszczęśliwsze, bez żadnych wpadek. Ja tylko jednego nie rozumiem skąd się biorą rodziny wielodzietne mające po kilkoro dzieci (w tym 1-2 wpadki), bo jak mają 3-5 dzieci i trudno żeby te dzieci były planowane i i żyjące z jednej skromnej męża pensji np. 1500 zł. Znam niejedną taka rodzinę. Czasami się zastanawiam, czy to nie sen co tutaj czytam. Także nie przejmuj się, dbaj o siebie, to ty teraz jesteś "2 w jednym".

Gość jhvkvjkgxhju
a ja nie chce miec bachora:( !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To by byla najgorsza rzecz w moim zyciu!!!!!!!!!!!!!!!! :O

Gość do jhvkvjkgxhju
w twoim może i tak. To nie znaczy, ze jak ty uwielbiasz za przeproszeniem "trzymać palec w tylku" to każdy tak ma robić.

Gość doooooooo jhvkvjkgxhju
I bardzo dobrze że nie zamierzasz mieć ,,bachora" sama jesteś nim :P