Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5534

Matura z historii sztuki

Polecane posty

Gość 5534

W jaki sposob mozna sie prygotowywac do matury z historii sztuki? Czy raczej z ksiazek i tylko czytac i czytac. czy moze korepetycje? jak tak to gdzie mozna znalesc nauczyciela do takiego przedmiotu ktorego niema nawet w szkolach? (kraków)

Moja koleżanka zdawała taką maturę. Duuużo się uczyła z różnych książek,oglądała filmy o artystach. Wszystko robiła sama. Poszukaj w bibliotece książek Historia sztuki\" taki chba mają tytuł, stare, czarna okładka. A i różne pisemka itp. Najlepiej zapytaj nauczyciela o materiały :/ Powodzenia!

Gość jest mnostwo ksiazek
albo poszuka jprzez ogloszenmie kogos po historii sztuki

Gość asddsdada
ja zdawałam. Przede wszystkim podręczniki sztuka i czas takie czarne podręczniki do liceów plastycznych, zarys historii sztuki, poza tym duzo albumów, słownik pojęc plastycznych do nauczenia się. miałam gdzieś kanon obrazów obowiązujących do matury tylko nie wiem czy gdzies znajde jeszcze

Gość 5534
"sztuka i czas" mam . to wqlasciwie jedyne co mam i z czego sie narazie ucze. Co jeszcze mozecie polecic?

bardzo dobra jest ksiazka Jansona , tylko nie jest ona juz dostepna w sprzedazy, musisz popytac w ibliotece

Gość jareek
Radziłbym skorzystać z serwisu http://www.sieoplaca.pl Możesz tam poprosić o korepetycje z historii sztuki, a z zamian zaoferować pomoc z czegoś, z czego jesteś dobra. Przykładowo z matematyki, angielskiego etc. Myślę, że to dobry sposób na wymianę umiejętności, a do tego możesz to zrobić bezpłatnie i nie musisz obciążać siebie lub rodziców kosztami... Pozdrawiam