Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość absolwentka gg

jak nei zatracici kontaktu z jezykiem obcym?

Polecane posty

Gość absolwentka gg

przez 12 lat zycia uczylams ie angielskiego a teraz od roku nei mialm z tym jezykiem zadngo kontaktu i nic nie pamietam co zrobic by nie zatracici kontaktu z tym jezykiem i ei zapomniec tego wszytskiego co kiedys sie nauczylam?

Gość zzzzzzzzzzzzzz
mam podobnie tylko ze z niemieckim:( mysle ze trzeba codziennie cos poczytac w tym jezyku i moze jakis program obejrzec w tv zagraniczny

Gość używać po prostuu
wejdż na taką kafeterię ale po angielsku... problem z głowy

Gość mi sie wydaje
ja tez tak mam ... przez 8 miesiecy nie uzywalam angielskiego i kurde ... prostych slow typu: pilka, dziewczyna, chlopak itp. nie pamietam :(

idź do empiku, wydaj co miesiąć 15zł na brytyjskiego glamura, któy jest bez porównania lepszy od polskeigo irzeczywiście czyta się go w miesiąc a nie 15 minut w tramwaju. Polecam, działa.

szkoda kasy na infantylne babskie gazety ja robię tak: albo czytam angielskie wydanie nationale geographic albo biorę jakąś książkę wydaną po angielsku i cztam. 15, 20 minut dziennie i jest ok. filmy też tylko po angielsku.

nie samymi wzniosłymi rzeczami człowiek żyje, wiele osób prędziej przebrnie przez angielskie Cosmo niż coś powazniejszego. Szkoda się zniechęcać, przynajmniej na początku. Zreszta trzeba czytać zgodnie z własnymi zainteresowaniami, cokolwiek.

jak najwiecej czytac, ogladac i sluchac. Dobrą metoda jest tez poznanie obcokrajowców mówiacych w tym języku ;)