Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfd

--ARCHITEKCI ---- ???

Polecane posty

Gość fdfd

witam . proszę o pomoc . mam powazny problem dotyczy mieszkania . moi współlokatorzy robiąc remont domu bez zezwolenia zburzyli ścianę nośną podtrzymująca dom . w wyniku czego moje podłogi sie wykrzywiły ,,hustają się ,, sufit pęka i sciany tak samo , nie wiem gdzie udać sie z tym o pomoc do jakis architektów wiecie moze kto zajmuje się takimi sprawami z góry dziękuje ... to powazna sprawa bo cały remont poszedł na marne :(

Gość fdfd
nikt nie wie?

Gość pani na budowie
no to masz babo placek. po to są pozwolenia, żeby nie bawić się w takie samowolki... ludzieeeeeeeeeee, załamujecie mnie :o:o

Gość bobthebuilder
jak rozumiem jest pani wlascicielka domu? jesli tak radze wynajac dobra powtarzam dobra ekipe i na miejscu zburzonej sciany nosnej wykonac podciag lub ja postawic na nowo. w razie wypadku (zawalenia sie calosci lub czesci) bedzie przeprowadzane dochodzenie przez inspekcje nadzoru budowlanego, dodatkowo jezeli ktos ucierpi wlaczy sie prokurator, do odpowiedzialnosci zastana pociagnieci wlasciciele oraz ludzie wykonujacy roboty (jest to zmiana konstrukcji budynku do której wymagane jest pozwolenie wraz z projektem) jezeli nie jest pani wlascicielem redze niezwlocznie powiadomic inspekcje nadzoru budowlango gdzyz mieszkani w tym budynku zagraza zdrowiu i zyciu