Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melania_22

Kwasy owocowe na trądzik

Polecane posty

Gość Melania_22

Byłam wczoraj na pierwszym zabiegu u kosmetyczki. Robiła to kwasem glikolowym o stężeniu 35%, później jakaś fajna maseczka. Kosztowało to 80 zł, mam iść na serię zabiegów ok 6-10. Troche szczypało, jak wyszłam z gabinetu musiałam zaraz nałożyć moje wielgachne okulary przeciwsłoneczne bo wyglądałam jak ufo, cała twarz nabrzmiała i czerwona, moje małe dziurki potrądzikowe były jakoś strasznie widoczne. Jak wróciłam skóra zrobiła sie już normalna, bardzo ładnie napięta i co jest dla mnie ważne sucha w partii T. Dzisiaj się już zaczyna złuszczać. To jest dla mnie bardzo istotne, gdyż teraz już nie mam trądziku, ale twarz się przutłuszcza, jest nierówna i mam rozszerzone pory, zaczerwienienia. Teraz już nie robią mi sie pryszcze, mniej się przetłuszcza niż kiedyś,więc mam nadzieje, że kiedy złuszczy się ta warstwa po wieloletnim trądziku będe miała ładną buźke... U was to pomogło????

Gość pomogło pomogło
jakiś czas po zabiegach miałam stosunkowo ładną buzie (oczywiście blizny nie znikają po kwasach - zostałam o tym uprzedzona), no ale co z tego skoro trądzik powrócił i pare miesięcy później mam na twarzy to samo co wcześniej. Jeśli nie masz już trądziku to może to rzeczywiście pomóc, ale efekty są raczej średnie. Na błyszczenie i rozszerzone pory też nie działa (przynajmniej u mnie).