Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasik30

Na jaki wzrost kupować kurtkę zimową dla 1,5 rocznego dziecka?

Polecane posty

Gość kasik30

Wiem że dzieci są różne dlatego pytam ...

Gość kasik30
chyba ktos sobie jaja robi bo mój syn miał 103 cm i skończył 4 lata...

Gość kup na
92 i tez bedzie troszke za duza . Na 1.5 roku rozmiar 86 jesli chodzi o bielizne i ubranka do ciala . A najlepiej sugerowac sie miara w cm .bo rozne firmy maja rozne rozmiary

Gość ojj
104 to dopiero na 4 letnie dziecko jest dobre :D albo i 5 letnie jeśli chodzi o rzeczy z HM np :) No chyba że chodzi o bazaorwe rzeczy, wiem ze te rozmiary są dziwne, córka dostała ostatnio piżamki od dziadka, na 122 bodajże\5 lat - są za małe a dziecko ma 3,5 roku i nosi ciuszki na 92\98 (brytyjskie). Najlepiej byłoby gdybyś mogła podpatrzeć jakie rzeczy i jakie rozmiary nosi ten maluch, moja córka nosiła w tym wieku 80-86. Pozdrawiam

Gość nie kupuj kurtki
niech się hartuje

Gość kasik30
Ona wzrostu już ma 77 cm a nosi rzeczy na 80 i 86 zależy jakiej firmy no i mam dylemat bo właśnie myślałam o r.86 bo już 92 takie mi się za długie rękawy wydają........

Gość ***=************
muisz wziasc pod uwage ze takie dziecko bardzo szybko rosnie a ja bedzie dlugo zimno z 5 miesbedzie musiala przechodzic w tej kurtce

Gość kup na
Wez pod uwage ze do grudnia jeszcze 2 miesiace a zima jest do marca . I to wcale nie przeszkadza ze rekaw dluzszy bo mozna zawina ale w tym rozmiarze jest troszke dluzsza za pupe .Ja kupuje na 92 na zime i moj synek ma tyle samo bo 76 cm .

Tak też ci radze kupic na 92 rękawki zawsze można troche podwinąc a bedzie dłuższa, a i nie wiadomo czy w tej na 86 przechodzi cała zime. Bo jak wiadomo u nas zimy to czasem do kwietnia trwają:)

Gość kasik30
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA RADY!!!!

Gość Zuzka0o
A mój Kuba, ma dokładnie 1,5 roku i kupuję mu ciuchy na 86-98 niezły rozrzut nie? takie te rozmiary są wszędzie. Spodnie na 86 HM, kurtka jesienna HM 92, tshirty 86-98 zależy w jakim sklepie.

Gość mamausiaaaaaaaaaaaaaa30
moja ma 15 miesiecy teraz i kupilam kurtke na zime rozm 86 i jak mierzylam to teraz esct ciut za duza weic na zime bedize w sam raz

mysle, ze tak "na oko" to nie dopasujesz, najlepiej wez dziecko do sklepu a jak nie chcesz, to kup kurtke, ktora Twoim zdaniem jest dobra, popros w sklepie czy w razie czego moglabys zwrocic/wymienic

Gość ainohia
no nie wiem Moja Córcia ma prawie 3 lata i kupuje jej już ciuszki na 104 z tego względu ze jest wysoka, wiec raczej bym się tabelami rozmiarów nie kierowała tylko wzrostem bo każde dziecko jest inne. Dla niektórych dzieciaczków które maja 1,5 będzie rozmiar 86 dobry lub za duży lub za mały, jak w przypadku mojej Córki niektóre rzeczy w tym rozmiarze były na nią za małe

Gość gość
kłócicie się a moja Córcia nie miała 3 lat jeszcze a ubrania kupowałam na 104 a spodnie na 110 bo jest wysoka teraz ma 3 latka i już ma rzeczy na 110. I co wy na to? Każde dziecko jest inne i rozwija się inaczej. moja Córcia jest wysoka i nie idzie równo po rozmiarówce które jest zalecana

Gość gość
My mamy na 86 ale mam niewysokie dziecko.

Gość gość
moja też drobna i ma rozmiar 80:P

Gość gość
no ja myślę, że to małe 86 bo niewiele większa od tej na 74

Gość gość
Zmierzyć dziecko i kupić na rozmiar trochę większy niż dziecko mierzy np. mierzy 100 cm kupujesz na 104 :) oczywiście najlepiej przymierzyć i kupić taką troszkę większą, ale troszkę, nie kilka rozmiarów z rękawami do kostek i zawijać jak patologia :o

Gość gość
synek ma 16 miesiecy.Kurtkę mam w tej chwili na 86 cm.Wzrostu mierzy 83 cm.Mam jeszcze 2 zimowe komplety również na 86 z tym ,że jeden to bardziej na 92 cm.Nie podoba mi się jak dziecko ma za dużą kurtkę.

Gość gość
mój w listopadzie skończył 18 m-cy i kurtę oraz kombinezon kupiłam jeszcze na 86 bo 92 za duże, dużo zależy od rozmiarówki firmy bo np h&m ma zawyżone rozmiary.