dziewczyneczka 0 Napisano Wrzesień 23, 2007 Miałyście wymrażana nadzerkę? Boli to? jak długo trwa zabieg? Nie leczyłyscie się wczesniej farmakologicznie? najprawdopodobniej tez mnie to czeka i bardzo sie tego obawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosiasasasa 0 Napisano Wrzesień 23, 2007 Ja robiłam zamrażanie nadżerki czyli krioterapię pół roku temu. Mam 26 lat. Robiłam w prywatnym gabinecie, zabieg w ogóle nie bolał i kosztował 200 zł. Ginekolog wkłada Ci po prostu taki \\\"długopis\\\" podpięty kabelkiem do aparatury, z którego wydobywa się ciekły azot. Trzyma tak tyle czasu, ile trzeba, ale Ty nie odczuwasz żadnego pieczenia, czy mrożenia czy czegoś podobnego. Po zabiegu przez tydzień chodziłam z wkładkami, bo mi się taka woda wylewała. Aha no i przez dwa tygodnie po zabiegu zakaz seksu. My z narzeczonym poczekaliśmy 3 tygodnie dla pewności, no bo zdrowie najważniejsze. Po tych 3 tyg. poszłam na badania, lekarz obejrzał, powiedział, że wszystko się pięknie zrosło i nasze życie znów jest bajecznie \\\"seksowne\\\". Teraz jest wszystko w porządku! Chciałam też dodać, że zanim zdecydowałam się na krioterapię, to byłam u 4 lekarzy. 3 z nich poleciło krioterapię, a tylko 1 zaproponował wypalanie. Pozostali lekarze, jak usłyszeli, że jeden z ginekologów chciał \\\"wypalać\\\" kobietę, która nie rodziła, to się za głowę chwytali! Bo ja oczywiście jawnie mówiłam, że konsultowałam się u innych (nie podając oczywiście nazwisk). Lekarze od krioterapii w większości stwierdzili, że ten lekarz, który chciał nadżerkę wypalić, prawdopodobnie nie ma aparatu do krioterapii, bo to drogie urządzenie i nowoczesne. I nie chcąc tracić pacjentki, zaproponował starodawną i niszczącą metodę. Kobiety chodźcie do lekarzy, na badania, a nie leczcie się przez forum! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość blublable Napisano Wrzesień 24, 2007 miałam ten zabieg w zeszłym roku .Byłam w szpitalu 2 godzinki i wróciłam do domu.Zabieg nie boli i tak jak poprzedniczka pisała trzeba potem nosiś wkładki bo wycieka jakaś woda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhjh Napisano Wrzesień 24, 2007 http://s2.bitefight.onet.pl/c.php?uid=100605 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach