Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolenka89

co łatwiejsze wos czy bilogia?

Polecane posty

Gość lolenka89

jak w temacie

Gość WOS
Biologię musisz wykuć. WOS często jest na logikę.

Gość wos
szczególnie rozszerzony jest banalny,ale to dla tych co się trochę orientują,oglądają wiadomości itp :) Do jednej części wszystkie odpowiedzi są w tekście :) A biologię jednak trzeba wykuć........

ja zdawalam i wos i biologie na maturze(biol podst woz rozszerz) biologia prostsza byla duuuuuuuuuuużo

Gość Słodka Juleczka
No jasne, że WOS... później na najfajniejsze studia można iść tzn. na PRAWO!!!!

Gość laaala
jeśli chcesz na prawo to musisz dodatkowo zdawać historię.

Gość Słodka Juleczka
No tak, ale chyba najlepiej iść na prawo, bo nawet baz znajomości mozna znaleźć pracę... Nota bene nie mówię tutaj o prawie karnym lecz cywilnym. A jak ktoś juz chce na karne to później aplikacje radcowską można zrobić i tak samo dobrze. Wiec po co męczyć się z biologią, której nikt nie rozumie?? I tylko bez najmniejszego sensu trzeba się jakiś bzdur na pamięć uczyć, a historię, czy WOS trzeba rozumieć, a nie zaśmiecać mózg nauką na pamięć...

Gość kelopss
wosk jasne ze wsok :o

Gość jjhjhj
Moim zdaniem WOS, ja dwa lata temu zdałem go na 87% a nie uczyłem się nic więcej poza tym co wyniosłem z lekcji

nauczycielka nam pokazywala arkusz z wosu to jest proscizna... taka osoba z lapanki na przynajmniej 60% by napisala wystarczy ogladac telewizje, orientowac sie o co chodzi w polityce i czytac gazety - wielki problem...

Gość mumularka
A moze by tak pojsc na to co interesuje, a nie na to co latwiejsze ? Tak wlasnie powstaja grona dyplomowanych bezrobotnych !!!

Jeśli chodzi o maturę podstawowa to biologia jest łatwiejsza :) Ale rozszerzona biologia jest trudniejsza od wosu. Tak myślę. Wybierz to, co przyda Ci sie w przyszłości, na studia a nie to co jest łatwe.

Gość hilfffeee
Zalezy od predyspozycji. Ja jak czytam rozszerzona biologie, to mnie ogarnia wesolosc. Co prawda skonczylam juz studia, ale to jest wylacznie na myslenie. Z powodzeniem mozna ja zdac na 70%

Gość hilfffeee
Otoz to fistaszka. Wszystko zalezy, od tego co kto lubi. Humanista nigdy nie zrozumie przedmiotow scislych i na odwrot (choc w tym przypadku to jest latwiejsze)

Ja dawałam oba i lepiej poszła mi biologia, ale to może dlatego, że byłam w bio-chemie, 7 biologii w tygodniu ;)... WOS jest oceniany na podstawie Twoich poglądów politycznych itp. Tak przynajmniej było na maturze 2006r., ale wiele tam było podręcznikowej wiedzy z historii naszego kraju. Nie wiem, co jest dla Ciebie lepsze, sama decyduj. Pozdrawiam :)

Gość adsad
Zdecydowanie WOS. Ja w ogóle nie uczyłam się WOSu mało tego nawet nie śledziłam wiadomości zresztą chyba jak każda dziewczyna i na maturze WOS zdałam bez problemu!!! A biologia te tkanki i inne tam szczegóły szkoda gadać.Proponuję pisać WOS

Gość na szczęście
Wos

zdecydowanie wos to jest jedyny przedmiot jaki moze zdac tłuk który sie mało uczy u mnie najsłabsze osoby z klasy zdawały i zdały na 60-70% .... biologia w tym roku była bardzo prosta czyli wy bedzieci miec trudna bo to dziala tak na przemian