Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taklalalkaka

kora z dębu ..na ciemniejsza karnacje?Slyszalyscie??

Polecane posty

Gość taklalalkaka

jak to dziala???

Gość vddvdd
kora debu nie jest na karnacje tylko na przyciemnienie wlosow... kupujesz w zielarskim i robisz sobie plukanke... tzn plukasz wlosy po kazdym umyciu... a po jakims czasie wlosy niby troche zmieniaja kolor... jednak teraz tyle szamponow jest itp wiec nie wiem czy jets sens takie rzrczy robic

Gość vddvdd
a jelsi chcesz miec ladniejsza karnacje to pij codziennie kubusia marchewkowego... szczegolnie przed latem bardzo pomaga jezeli masz delikatna skore i czesto sie poparzylas na sloncu.. miesiac przed latem pije kubusia a potem moge sie opalac i jest super

Gość jak widzeze ktos poleca
Kubusia to brak mi slow. Masa chemii w nim jest, jak juz to lepiej marchew zjesc.

Gość hehehhe
a w marchwi to nie moze być chemii? Chyba, ze taką ze wsi, ale jeśli rośnie przy drodze to też niezdrowa :P

nie tylko na wlosy. ja kiedys czytalam zeby kore debu wrzucic do wanny, ponoc przyciemnie troche skore. ale nie wiem czy to dziala bo nigdy nie robilam

Gość anka26
witam i rowniez polecam soczek z marchwi.sa takie soczki "jednodniowe" w sklepach.i naprawde maja smak jakby przed chwila wycisniete a nie jak ta chemia z kartonikow.ja pilam jednodniowki w ciazy,a moja mama jadla w ciazy marchewke kilogramami i brat po urodzeniu dostal jeden punkt w skali apgar mniej bo mial za ciemna karnacje :) nadal ma i super sie opala.

ja znam taki przepis: *ŚNIADA CERA BEZ SOLARIUM Mieszanka ziołowa jest polecana wszystkim, którzy chcą mieć przez okrągły rok ciemniejszą karnację. Kąpiel stosować przynajmniej raz w tygodniu. Składniki: 200 g kory dębu 20 g liści orzecha włoskiego 50 g rumianku 100 g lawendy 50 g kwiatu lipy Wykonanie: Zioła wymieszać i gotować w kilku litrach wody przez około 20 – 30 minut, na małym ogniu. Odcedzić i wlać do wanny z ciepłą wodą. Kąpiel powinna trwać ok. 20 minut. co do tych soczków - to jest indywidualna sprawa oczywiście, ale w większości przypadków to albo będziecie pomarańczowe albo nic nie będzie widać po was - czytałam opinię jakiegoś sportowego lekarza (na forum o kulturystyce) bo ktoś zapytał jak to z tą marchewką jest - w sensie jak wpływa na samoistne brązowienie skóry. powiedział, że żeby była jakaś reakcja skóry to minimum 2 litry takiego soku trzeba by pić dziennie, co grozi z kolei \"pomarańczowieniem\" - więc ogólnie to gra nie warta świeczki moim zdaniem..

Gość green tree
a co myślicie o łykaniu tabletek z karotenem?

Gość anka26
ja lyalam karoten...i nic .zero brazowiena,a wyprobowalam kilka firm,ale to jest chyba dla osob z opalenizna aby podtrzymac opalenizne,a ja to sobie bralam w zime myslac ze bede brazowa :D wiem,smieszne.

Gość carmen 33
jak ktoś ma jasną karnacje to ani kora z dębu , ani marchew nie pomoże....picie soku popieram chciaż po kilku miesiącach picia dopiero mogą zacząć pomarańczowieć ręce od wewnatrz a po roku dopiero całe ciało może nabrać lekkiego złotego odcienia. Tabletki z beta karotenem nic nie dają na karnacje ale też pewnie nie zaszkodzą. Jeżeli chcecie być lekko śniadzi - proponuje troche warzyw z beta karotenem (marchew,pomidor,czerwona papryka) troche soku moze być Kubuś, 2 razy w miesiacu solarium i lekki balsam samoopalający - po jakimś czasie skóra zacznie brązowieć ale na efekty jednak trzeba trochę poczekać nie ma nic od razu..i jednak trzeba w to włozyć dużo zaangażowania wiec nie wiem czy warto