Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie rozumiem ..

Dlaczego uważacie że Bóg nie istnieje ?

Polecane posty

bombowiec --------> a jak ma reagować? ludzie śmieją mu się prosto w twarz łamiąc wszelkie przykazania i zasady moralne. Bóg reaguje tak jak ludzie sobie zasłużyli, a że uderza to w całe społeczeństwo to może nauczy to nas pokory

Jeśli Bóg istnieje, to dlaczego \"stworzył\" życie tylko na Ziemi??? Dlaczego stworzyła tyle pustych i nie zamieszkanych planet we Wszechświecie???? To oczywiste marnotrawstwo przestrzeni :-)

Meaaa - przykazania stworzyli ludzie wciskając, ze są one od \"Boga\". :-) Ja jestem niewierząca, inni wierzą. Różnorodność ludzka :-)

Gość gigigigi
- "Te nauki to wszystko rzecz umowna między ludźmi." - ooooooooooooszywiście... i jak ludzi nie ma to wszystko znika bądź popada w chaos, ba, jeśli ty śpisz, to też niczego nie ma bo masz zamknięte oczy i nieświadomyś hehehe, z Kononowiczem też nie prowadziłabym dyskursu filozoficznego ale pozdrawiam, adwersarzu, ba, nawet zazdroszczę, musisz bowiem być człowiekiem szczęśliwym 🖐️

--> Figazmakiem Biorąc pod uwagę możliwość nieskończoności wszechświata marnotrawstwo nie ma miejsca. --> gigigigi { i jak ludzi nie ma to wszystko znika bądź popada w chaos, } :> Nie zrozumieliśmy się ale nic to. 🖐️

ok ok, nikomu nic nie chce tłumaczyć ani nikogo przekonywać żyjcie sobie jak chcecie ja żyję tak, abym kiedyś mogła z czystym sumieniem stanąć przed Bogiem i czekać na sąd ostateczny bez strachu, pełna miłości i wiary w niego pozdrawiam wszystkich niedowiarków p.s. Bóg was też kocha, nawet jeśli w niego wątpicie

Gość Nie rozumiem ..
"Jeśli Bóg istnieje, to dlaczego "stworzył" życie tylko na Ziemi??? Dlaczego stworzyła tyle pustych i nie zamieszkanych planet we Wszechświecie???? To oczywiste marnotrawstwo przestrzeni " Wg mnie marnotrawstwem by było gdyby te planety zostały zamieszkane przez ludzi. Oni nawet nie potrafią zadbać o swoją planete Ziemie..

Gość gość

Miałem przyjemność rozmawiać nie z bogiem a z obcym nie z naszej planety powiedział on mi że gdyby bóg istniał nie byłoby czasu bo czas jest zegarem wszystko przemija więc bóg również musiałby ulegać czasowi, czas to wynik powstania wszechświata a nam wydaje sie że coś nieskończonego otóż czas sie kończy tak jak wszechświat powstał tak samo ulegnie zagładzie i samozniszczeniu po rozmowie z nim poznałem co jest najważniejsze w życiu "czas" otóż jako ludzie mamy go niewiele.

Gość Heh
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Miałem przyjemność rozmawiać nie z bogiem a z obcym nie z naszej planety powiedział on mi że gdyby bóg istniał nie byłoby czasu bo czas jest zegarem wszystko przemija więc bóg również musiałby ulegać czasowi, czas to wynik powstania wszechświata a nam wydaje sie że coś nieskończonego otóż czas sie kończy tak jak wszechświat powstał tak samo ulegnie zagładzie i samozniszczeniu po rozmowie z nim poznałem co jest najważniejsze w życiu "czas" otóż jako ludzie mamy go niewiele.

Dlaczego kosmita miałby ci mówić prawdę? 

Gość gość

Był szczery rozmawiałem i widziałem go na oczy, boga nie , pokazał mi jak ludzie operują czasem i pieniądzem na ziemi nauczył mnie bardzo dużo wiec mu wierzę.

Gość gość

Naprawdę trzeba być zacofanym żeby wierzyć w boga

Gość gość

Bóg jest wielki

Gość Fanatyk

Wszyscy macie natychmiast zacząć się modlić to jest nakaz Boga!!!

Gość Fanatyk

Wy szatanskie pomioty dlaczego jeszcze nie widzę tu modlitw 

To nakaz od Boga już szybko modlić się!!!!!!!!!!!!!!

Gość Fanatyk

Na co wy czekacie modlić się już natychmiast

Gość Fanatyk

...wa ile razy mam powtarzać że macie się modlić tego chce stwórca zaczynać już!!!!!!!!