Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie rozumiem ..

Dlaczego uważacie że Bóg nie istnieje ?

Polecane posty

Gość Nie rozumiem ..

Przecież my sami jesteśmy dowodem na istnieje Kogoś Wyższego. Nasze ciała i umysły nie mogły się przecież wziąć znikąd. Nicość nie potrafiłaby stworzyć żadnej istoty, ani żadnego przedmiotu. Wszyscy tak żyją jakby mieli żyć wiecznie, a przecież czas tak szybko biegnie. Wszystko tu jest tylko na krótką chwilę. Miłość. To szczęście o które tak walczymy też jest przecież ulotne i też przeminie. Wszystko przeminie, a my w końcu umrzemy. Dlaczego nikt o tym nie pamięta. Media gloryfikują ludzi młodych a Ci którzy się starzeją są tak oceniani jakby to była ich wina że się zestarzeli. Śmierć to w ogóle jest pomijana milczeniem. Niedawno leżałam w szpitalu na ciężkim oddziale. Tam prawie codziennie ktoś umierał. W takich chwilach dopiero do człowieka dociera że jego przecież też to czeka. I jest to coś oczywistego.

Gość soubirous
Bóg istnieje... widzę Go wyraźniej niż klawiaturę, na której piszę... Warto żyć dla Niego... On jest miłością, jest wszystkim, On oszalał z miłości do nas, jak Go nie kochać?... Sławić go przez całą wieczność to moje marzenie...

Gość przeanalizuj słowo wiara
wiara nie polega na dowodach albo sie wierzy albo nie

Gość przeanalizuj słowo wiara
wiara nie polega na dowodach albo sie wierzy albo nie

a dlaczego mam uważać że istnieje? Kiedyś ludzie uważali że istnieje Zeus i Atena i okazało się że żyli w błędzie. Skąd mogę wiedzieć że tym razem bedzie inaczej. Nie pierwszy i nie ostatni to bóg w którego wierza ludzie na tej Ziemii.

[ Kiedyś ludzie uważali że istnieje Zeus i Atena i okazało się że żyli w błędzie. ] tak naprawdę, to nie wiemy czy żyli w błędzie. Być moze oni istnieją..

{ Kiedyś ludzie uważali że istnieje Zeus i Atena i okazało się że żyli w błędzie. } Kto ci takich bzdur naopowiadał.. a w szkole mówią że to mity. Np. Taka Troja okazała się być jak najbardziej nie mityczna.

Gość sasasasasasasaaa
kazdy wierzy w to co chce, jest tyle bogow?? wątpie....

--> Kudłata* ;) { kazdy wierzy w to co chce, jest tyle bogow? } Może to byli np aniołowie ? ;) (taka sobie dywagacja) Nie wiem.

Gość gigigigi
Dlaczego uważam tak? Bo bóg jest elementem układanki który nijak nie pasuje do całej reszty i owa cała reszta obywa się bez boga zatem jako niepotrzebny i ponadprogramowy nie musi istnieć a ponieważ we wszechświecie jest tak że co nie jest potrzebne, tego nie ma więc boga nie ma. Ale chciałabym żeby był i mam nadzieję że może jakimś cudem...

Gość narkoman z pułtuska
zeus to nie wiem ale na pewno istnieje hera

--> gigigigi Skąd pomysł że świat(czy jak to nazwać) musi pasować do jakiejś układanki ? :D

Gość wawa.............
ty jebany narkomanie zajebalkbym cie w łeb

Gość jezeli juz Bog istnieje
to nie jest ani sprawiedliwy ani milosierny

Gość nie lubieeeee
a dlaczego uważacie ze istnieje? nie ma dowodów ;)

Gość kokosm
jesli by byl Bog to by nie umierali na swiecie niewinni ludzie! dzieci i tyle

Gość gigigigi
Myrevin: z uniwersalnych zasad fizyki i innych nauk przyrodniczych, jak i humanistycznych jak na przykład... logika.

Myrevin, Dokładnie, każdy w co chce:P Każdy ma swoje wyobrażenie, własne odczucia i doświadczenia. Jeśli założymy, że jednak wierzę - choć tak nie jest - to mój bóg będzie się różnił od Twojego:P

{ z uniwersalnych zasad fizyki i innych nauk przyrodniczych, jak i humanistycznych jak na przykład... logika. } Nie rozśmieszaj mnie. Te nauki to wszystko rzecz umowna między ludźmi. I do uniwersalności im daleko. Sprawdzają się tylko w określonych warunkach.

\"a dlaczego uważacie ze istnieje? nie ma dowodów \" aby wierzyć nie potrzeba dowodów. gdyby były dowody to nie nazywało by się to wiarą w Boga ja wierzę, nie wstydzę się mojej wiary kocham Boga

Gość antekkk
nauka nie potrafi wyjaśnić podstawowych rzeczy na tym świecie. Np. skąd sie wział człowiek, skąd sie wziąl wielki wybuch, skąd sie wział czas, czy wszechświat jest skończony a jesli tak co jest za nim? ITd. Jeśli zaś chodzi o kwestie związane z wiarą chrześcijańska nauka tez jest często bezradna. np. cud w Fatimie (gdy ukazała się Matka Boska) obserwowały dziesiątki tysięcy ludzi. Oczywiście można powiedzieć, że ulegli złudzeniu albo to było coś innego. Ale co? Nauka nie wie.

Gość bombowiec
taaa, on istnieje, a zwazywszy na to, co wyprawia sie na tej planecie - to ten bog jest zajety...piciem piwa chyba, bo jakos reagowac mu sie nie chce... ;)