Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EWA82

DUZO MADRYCH OSOB TU POMAGA, POMOZECIE I MNIE??

Polecane posty

Gość EWA82

Siedze od 4 lat w malej miescinie w sKANDYNAWII. czuje ze to nie oje miejsce, miewam czeste depresje, czuje ze nie zyje pelnia zycia plusy pozostania tu gdzie jestem: - dobra praca - mam znajomosci, przez co mam duzo pracy nie tylko dla siebie ale i dla chlopaka, brata itp - poruszam sie bezblednie, znam miejsce na wylot, wiem co i gdzie i jak minusy: - nie mamy znajomych - wieczory spedzamy sami w domu - czuje ze sie tu wypalam, idealizuje Polske moich znajomych nie wiem czy wracac do kraju czy po prostu zamieszkac w duzym miescie??

Gość croo
jesli zle sie tam czujesz to argumenty na rozsądek nic nie pomogą. zrób to co Ci mówi serce. to ze teraz masz tam wyrobione znajomosci i kontakty związane z pracą, to nie znaczy ze w innym miejscu nie moze byc podobnie. a jesli 82 to Twoj rocznik to tym bardziej nie zmuszaj sie do bycia w miejscu w którym zle sie czujesz. jestes młodą osobą, szkoda życia. trochę odwagi! pozdrawiam

Gość EWA82
Zapomniałam dodać, że zapomniałam coś dodać :)

dlaczego nie masz znajomych?Spróbuj moze od tego zacząc.Znajdzcie kogoś z kim od czasu do czasu będziecie spędzać czas.Możesz tez pogadać z kimś przez internet. Nie zalamuj się, tu narazie nie ma do czego wracać.

Gość ten temat już był
jeżeli autorka to ta sama osoba - to odpowiedzi juz ma. Jeżeli nowa-niech poszuka starego tematu.

Gość EWA82
Nie pamietam czy jestem nową autorką czy starą. Staram się nie staczać i wieczorami upijam się tylko w domu :)

4 lata to sporo czasu, teoretycznie powinnaś już czuć się tam zadomowiona, jeśli mimo wszystko tak nie jest, może powinnaś spróbować szczęścia jednak w Polsce? np. wykorzystać zaoszczędzone pieniądze na rozwinięcie swojego biznesu? sama będziesz wiedziała, co najbardziej Ci się podoba

Gość EWA82
MYSLE SIE PRZENIESC , ALE CZY NIE BEDZIE TO UCIECZKA????

Gość EWA82
PODSZYWIE WREDNY

Gość acha
a w jakim kraju mieszkasz? bo ja tez mieszkam w jednym ze skandynawskich krajow.. tyle, ze w duzym miescie... ale mimo wszystko tez tesknie za Polska..

Gość EWA82
mieszkam w najpiekniejszym skandynawskim kraju - w Paragwaju!:) ganiaja mnie po wiosce tubylcy wywijajac przy tym rozkosznie swoimi dlugimi smaglymi pytongami i chlaszczac mnie nimi po plecach. a gdy sie zmecza - razem z przyjemdnymi nigeryjskimi studentami jada mnie na 4 baty nie ma jak przyjaciele;)

Gość EWA82
TY GŁUPI PODSZYWACZU! NIE W PARAGWAJU TYLKO OCZYWIŚCIE W URUGWAJU :p I NIE NA 4 BATY TYLKO 8 TY GUMPKU :p

Gość EWA82
CHODZI O TO ZE ZRAZILAM SIE POLAKOW MIALAM PRZYJACIOLKE TU, KTORA WYCAGNELA ODE MNIE KUPE KASY I ZWIALA

Gość EWA82
BEZ SENSU CIAGLE PODSZYWY I TEN CHOLERNE 3DWHITE

Gość TEN CHOLERNE 3DWHITE
już wam nie podam linka, bo was nie lubiem

Gość frk-0999
Przemyśl całą sprawę od początku. Może potrzebujesz wakacji a może wolisz mieszkać w dużym mieście? Cokolwiek zerobisz musisz wiedzieć, na co Cię stać (finansowo, czy powrót do Polski nie będzie nazbyt szybki, czy przeprowadzka do innego miasta nie sprawi, ze zbyt wiele stracisz?) i czego pragniesz. MOże warto posiedzieć jeszcze tam gdzie jestes, zaplanować przeprowadzkę za jakiś czas, a potem to zrealizować. Albo wrócę do tego co napisałem na początku. Zrób sobie wolne. Pojedź gdzieś, może do Polski? Odpocznij, wtedy łatwiej będzie Ci podjąć decyzję.

Gość EWA82
MYSLE PRZEPROWADZIC SIE ZA 8 IESIECY CZY uwazacie ze to za szybko?? bylam ostatnio w duzym miescie i poczulam ze zyje ale moze to dlatego ze siedzialam na piwku, zwiedzalam i relaksowalam sie....

Gość frk-0999
Za szybko w stosunku do czego? Do kwoty jaką chciałaś zaoszczędzić? Do Twojego potrzeby zmian? Jeślu uznasz, ze 8 miesięcy to dobry termin, to będzie to dobry termin... Nit za samą Ciebie, nie odpowie na takie pytania...

hej - gdzie dokladnie mieszkasz ?, bo ja w norwegii\'kolo oslo p.s.zaczernij sobie nick