Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niskowęglowodanowa

Co do jedzenia w pracy przy diecie bezwęglowodanowej?

Polecane posty

Gość Niskowęglowodanowa

dziewczyny, co jecie w pracy, stosując dietę niskowęglowodanową? Nie mam kompletnie koncepcji, zawsze brałam jogurty i owoce do pracy, na tym niestety nie schudłam, staram się ograniczać teraz węgle, ale brak mi pomysłu na jedzenie w pracy. Nie wezmę przecież kiełbasy ani jaja na twardo;)Macie jakieś pomysły?

Gość złamany tips
mięsko drobiowe szynka gotowana kabanosy sery zółte

Gość złamany tips
danie zawrtość węglowodanów w 100g Baranina, łopatka 0 Baranina, udziec 0 Cielęcina, łopatka 0 Cielęcina, sznyclówka 0 Cielęcina, udziec 0 Dorsz œwieży 0 Dorsz œwieży, filety bez skóry 0 Dorsz wędzony 0 Flaki 0 Flšdra œwieża 0 Gęœ, tuszka 0 Halibut biały œwieży 0 Herbata bez cukru 0 Indyk, mięso z piersi bez skóry 0 Indyk, mięso z podudzia ze skórš 0 Indyk, mięso z udœca ze skórš 0 Indyk, skrzydło 0 Kabanosy 0 Kaczka, tuszka 0 Karp œwieży 0 Kiełbasa krakowska sucha 0 Kiełbasa mortadela 0 Kiełbasa myœliwska sucha 0 Kiełbasa parówkowa 0 Kiełbasa podsuszana z kurczaka 0 Kiełbasa szynkowa z kurczaka 0 Kiełbasa œlšska 0 Kiełbasa toruńska 0 Kiełbasa zwyczajna 0 Kiełbasa żywiecka 0 Królik, tuszka 0 Kura, tuszka 0 Kurczak, mięso z piersi bez skóry 0 Kurczak, mięso z uda ze skórš 0 Kurczak, skrzydło 0 Kurczak, tuszka 0 Łosoœ œwieży 0 Łosoœ wędzony 0 Makrela œwieża 0 Makrela wędzona 0 Margaryna Bona 0 Margaryna Flora 0 Margaryna Kama 0 Margaryna Tina 0 Masło roœlinne Nova 0 Mintaj œwieży 0 Morszczuk œwieży 0 Nerki wieprzowe 0 Nogi wieprzowe 0 Olej kukurydziany 0 Olej rzepakowo-sojowy 0 Olej rzepakowy 0 Olej słonecznikowy 0 Olej sojowy 0 Ozór wieprzowy 0 Parówki 0 Pikling 0 Planta 0 Płastuga œwieża 0 Polędwica z piersi kurczaka 0 Pstršg strumieniowy œwieży 0 Pstršg tęczowy œwieży 0 Salceson włoski 0 Sandacz œwieży 0 Sardyna œwieża 0 Sardyna w oleju 0 Serca wieprzowe 0 Słonina 0 Smalec 0 Szczupak œwieży 0 Szynka delikatesowa z kurczaka 0 Szynka z udœca kurczaka 0 ŒledŸ solony 0 ŒledŸ œwieży 0 ŒledŸ w oleju 0 Tuńczyk w oleju 0 Tuńczyk w wodzie 0 Węgorz wędzony 0 Wieprzowina, boczek bez koœci 0 Wieprzowina, golonka ze skórš 0 Wieprzowina, karkówka 0 Wieprzowina, łopatka 0 Wieprzowina, podgardle 0 Wieprzowina, schab surowy z koœciš 0 Wieprzowina, szynka surowa 0 Wieprzowina, żeberka 0 Wołowina, pieczeń 0 Wołowina, polędwica 0 Wołowina, rostbef 0 Wołowina, rozbratel 0 Wołowina, szponder 0 Baton szynkowy z indyka 0,1 Baton z kurczaka 0,1 Kabanosy z kurczaka 0,1 Kiełbasa jałowcowa z kurczaka 0,1 Kiełbasa mazurska z indyka 0,1 Kiełbasa podlaska z kurczaka 0,1 Kurczak pieczony 0,1 Polędwica z indyka 0,1 Ser Cheddar pełnotłusty 0,1 Ser Edamski tłusty 0,1 Ser Ementaler pełnotłusty 0,1 Ser Gouda tłusty 0,1 Ser Myœliwski pełnotłusty 0,1 Ser Parmezan 0,1 Ser Rokpol pełnotłusty 0,1 Ser Salami pełnotłusty 0,1 Ser Tylżycki pełnotłusty 0,1 Ser Tylżycki tłusty 0,1 Szynka z indyka 0,1 Kiełbasa szynkowa z indyka 0,2 Oliwa z oliwek 0,2 Ser Brie pełnotłusty 0,2 Ser Camembert pełnotłusty 0,2 Szynka z piersi kurczaka 0,2 Kawa bez cukru 0,3 Żółtko jaja kurzego 0,3 Margaryna mleczna 0,4 Margaryna Palma 0,4 Margaryna Rama 0,4 Margaryna Słoneczna 0,4 Margaryna zwykła 0,4 Masło roœlinne zwykłe 0,4 Jaja gotowane 0,5 Jajecznica 0,5 Salceson czarny 0,5 Wędzonka wołowa gotowana 0,5 Dorsz z rusztu 0,6 Jaja kurze całe 0,6 Jaja sadzone 0,6 Kurczak, wštroba 0,6 Kurczak, żołšdek 0,6 Łosoœ z rusztu 0,6 Białko jaja kurzego 0,7 Masło ekstra 0,7 Schab pieczony 0,7 Galaretka z nóżek wieprzowych 0,8 Baleron gotowany 0,9 Kiełbasa podwawelska 0,9 Polędwica sopocka 0,9 Szynka wiejska 0,9 Ser Feta 1 Szynka wieprzowa gotowana 1 Masło œmietankowe 1,1 Szynka wołowa gotowana 1,1 Kura w galarecie 1,2 Ser topiony edamski 1,2 Wieprzowina duszona 1,2 Zupa grzybowa zabielana 1,3 Bryzol wołowy z polędwicy 1,4 Salami popularne 1,4 Sardyna w pomidorach 1,4 Szynkówka wieprzowa 1,4 Stek wieprzowy 1,5 Befsztyk bity wiejski 1,6 Kapuœniak z kapusty kwaszonej 1,6 Pieczeń cielęca duszona 1,7 Ogórek kwaszony 1,9 Zupa pomidorowa zabielana 1,9 Karp z wody 2 Pieczeń wołowa duszona 2 Karp w galarecie z warzywami 2,1 Zupa pomidorowa 2,1 Żeberka wieprzowe duszone 2,2 Bitki wołowe 2,4 Serek Fromage naturalny 2,4 Barszcz z boćwinš 2,5 Bitki wieprzowe 2,6 Gulasz wołowy 2,6 Majonez z olejem rzepakowym 2,6 Majonez z olejem słonecznikowym 2,6 Pieczarka œwieża 2,6 Polędwica wołowa pieczona 2,6 Sok pomidorowy 2,6 Wštroba wieprzowa 2,6 Szpinak mrożony 2,7 Kurczak faszerowany pieczony 2,8 Mizeria ze œmietanš 2,8 Ogórek 2,9 Sałata 2,9 Zupa szczawiowa 2,9

Gość krystynka z gazowni
serek wiejski + pomidor , ogórek jakieś plasterki szynki z indyka albo rób sobie takie zawijasy sałata , szynka , dodatki

Gość Niskowęglowodanowa
dzięki wielkie:)ja mniej-wiecej wiem, co ma małą zawartość węgli, ale nie mam pomysłu, jak to przyrządzić, żeby było szybko, smacznie i żeby nie przeszkadzało innym(nie wezmę np flaczków, śledzi czy kiełbasy;) )Do tej pory jak pisałam, jadłam owoce i jogurty, czasem jakąś kanapkę, ale na tym ani grama nie schudłam, działa na mnie jedynie brak węglowodanów:) A brakuje mi pomysłów na takie jedzenie do pracy...

Gość Niskowęglowodanowa
ooo, kompletnie zapomniałam o serku wiejskim!~Dzięki:) Z jogurtami i owocami było bardzo prosto i smacznie-no i szybko;) I w pracy też łatwo to wchłonąc, skubnąć winogrona, czy banana, czy jabłko, wypić wielki jogurt:)...A teraz schodki;)

Gość możesz sobie
zrobić "niby kanapki" ser żółty w plastrach na to sałata na to szynka na to pomidor lub ogórek, zawinąć w ruloniki i przewiązać np szczypiorkiem i....smacznego :P

Gość Niskowęglowodanowa
smacznego , ciociu Grażynko, my niestety nie mamy w pracy piekarnika, wiec nie mogę skorzystać, strasznie żałuję:(

serki wiejskie, sałatka jakaś np. (ulubione warzywa+ kurczak wędzony albo kawałki piersi+ ser feta) mniami:)

ja jak byłam na diecie zawsze to biore.... choć serki wiejskie mi troszke zbrzydły już:) ALe zawsze mnie chwalono za te sałatki-bo każdy sie zapychał kanapkami a ja nie;)

chciałąm tylko dodac cosik od siebie;) też się odchudzam ale z tego co wiem, nie mozna wykkluczać weglowodanów... tzn można, ale nie o to chodzić by byc non stop sfrustrowanym podczas diety, bo wówczas trudniej nam sie chudnie jeżeli jestes narażona w pracy na stres to bedziesz na niego bardziej podatna dlatego można sobie pozwolić na 3tabliczki gorzkiej czekolady:)

Gość Niskowęglowodanowa
3 tabliczki czekolady dziennie?? O_O Piekna dieta:D Ja się bardzo dobrze czuje na dietach bezwęglowych, wcale mi to nie przeszkadza:) Samopoczucie też mam zawsze super:)No i kilogramy lecą w dół jak szalone;)

Gość cotka_siostrzenicy
Kilogramy lecą jak szalone??? Hurrrra..........!!!!!!! :D:D To ja od jutra zaczynam!!!!!!! DZIĘKI ZA PODPOWIEDŹ!!!!!!!!!!!!! 👄

nie 3tabliczki dziennie;) tylko od czasu do czasu;) dla wyrównania poziomu glukozy we krwi... właśnie jutro mam z tego klasówkę z bioli;/

to świetna dieta ale na krotko, bo potem człowiek może sie rzucic na węglowodany. Ja zawsze robięsobie5 dniowe akcje odchudzajace, podczas których \"leci\" 2-3kg

Gość abu abdi
tą dietę już stosuje 6 rok z powodzeniem im mniej węglowodanów jesz tym mniej chce cisię je pożerac

o kurcze to sprobuje sie przemoc i wytrzymac dluzej niz kilka dni. A co do nazwy to chyba chodzi o niskowęglowodanoa a nie bezweg. bo w jogurtach jest akurat pełno węglowodanów. Polecam kefir lub maślankę.

Gość Niskowęglowodanowa
no właśnie chodzi mi o to, że do tej pory pożerałam po 2 jogurty w pracy(czasem z muesli), i do tego owoce, warzywa,a w domu jakis niewielki obiad(np drugie danie, z łyżką ziemniaków...). Dieta była zdrowa, ale niestety-nie schudłam ani kilograma! Na mnie działa jedynie ograniczenie węgli, i taki mam plan, ale przekładam z dnia na dzień:o Ważę 58 kg/165cm wzrostu. Chciałabym z pieć kilo zrzucić...

Gość Niskowęglowodanowa
no chetnie bym zaczęła, ale jakoś do pracy cięzko mi ten jadłospis wymyślić:( w sobote idziemy na wesele, i też pewnie niebardzo:o Może od poniedziałku...?

Gość Niskowęglowodanowa
To ja zaczynam dziś;) Na śniadanie jajecznica na masełku(węgle w śladowej ilości, a śniadanie-ulubione;) ), a do pracy serek wiejski, i (o zgrozo!) kiść winogron...Ich sobie nie odmówie;)

Gość DNW
na DNW od maja 2007, to dieta na całe życie i nie mam zamiaru nigdy z niej rezygnować, za dobrze mi jest :P www.dobradieta.pl http://szczesliwastrona.rew.pl/forum/ to są strony niskowęglowodanowców, a jak wpiszecie dieta optymalna to będzie tych stron jeszcze więcej pozdro

Gość rrrrrrrrrrrrrrr
co tu taka cisza