Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergiczka straszna

***STRASZNY NAPAD ALERGII***

Polecane posty

Gość alergiczka straszna

Jestem alergiczką. Biore leki Zyrtec oraz wdechowe. Dzis robilam porządki w domu - odkurzanie pod łózkiem, kurze itp. Wszystko kilka godzin. Nie moge teraz wytrzymac - dusze sie, swędzi mnie skóra, kicham, leci z nosa. Co robić? Błagam pomożcie. Leki wzięłam. Błagam o pomoc

Gość alergiczka straszna
h-e-l-p!!!

Gość alergiczka82
wywietrz porządnie mieszkanie, idź na długi spacer aby sie dotlenić i przewietrzyć płuca. Zrób sobie dietę oczyszczającą warzywno-owocową 3-7 dni. Jedz dużo grapefruitów, zacznij rano naczczo 1 godz. przed śniadaniem. Dzięki tej diecie objawy alergii powinny się zmniejszyć.

Gość dziekiiiiii a jaka jest ta die
ta

Gość alergiczka82
Ja na alergię leczę się już od 7 lat w poradni p/alergicznej, ale zaczęłam szukać jeszcze innych metod, ponieważ w ubr. dostałam astmę i nie mogłam pogodzić się z braniem leków do końca życia. W kwietniu miałam zapalenie płuc i skierowanie do szpitala lecz nie zgodziłam się. Po skończeniu leczenia antybiotykami przeprowadziłam 2-tyg. dietę oczyszczającą warzywno-owocową wg książki dr med. Ewy Dąbrowskiej pt. "Ciało i ducha ratować żywieniem". Już na 4 dzień diety ustąpiły mi duszności astmatyczne, a po 2-ch tyg. zapomniałam, że miałam astmę i alergię. Mija 5 miesiąc a ja czuję się dobrze. Cyt. z książki dr E. Dąbrowskiej "Przywracać zdrowie żywieniem" - "Organizm człowieka stanowi najwspanialszy, samoregulujący się układ, który dąży do utrzymania stanu równowagi czyli zdrowia. Ta zdolność organizmu do samoleczenia znana była w dawnych wiekach jako VIS MEDIATRIX NATURAE, zaś leczeniem było stwarzanie dogodnych warunków do jej działania. - Współczesny, cywilizowany człowiek odszedł daleko od praw Natury. "ULEPSZYŁ" pokarm przez m.in. rafinację, denaturację i dodatki chemiczne, pozbawiając go wartości biologicznej. Z tej przyczyny nagromadziły się w tkankach liczne złogi, gdyż własne, samoleczące mechanizmy oczyszczania zostały upośledzone. Rozwinęły się w niespotykanej dotąd skali przewlekłe cierpienia zwane chorobami cywilizacyjnymi. A przecież zdrowie można odzyskać szukając ratunku nie w chemii leków, lecz dzięki powrotowi do życia zgodnego z odwiecznymi prawami Natury! Równowaga w organizmie odpowiada równowadze w żywieniu! Dlatego naglącą potrzebą jest pozytywne nastawienie, usprawnienie własnych, samoleczących mechanizmów, przywrócenie wiary w vis mediatrix naturae. Jedną z najskuteczniejszych i najbardziej naturalnych metod leczenia chorób współczesnej cywilizacji okazała się głodówka lecznicza lub jej odmiana - dieta warzywno-owocowa, a następnie radykalna zmiana stylu życia przez wprowadzenie zdrowego żywienia na stałe". - Koszt książki w księgarni to 11,- zł - życzę ci dużo zdrowia i silnej woli.