Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arleta M

nie chce się sam wymeldować... pomóżcie!

Polecane posty

czekam na pierwsza rozprawe w sadzie, 18 grudnia. Mąz wyprowadzil ie do kochanki 18 sierpnia. W umowie przedrozwodowej ktora wspolnie zawarlismy zobowiazal sie wymeldowac do konca wrzesnia i dzis sprawdzalam w urzedzie ze tego jeszcze nie zrobil. Chce w poniedzialek isc do Sądu z tą umową i zlozyc wniosek o jego wymeldowanie. Czy ktos z Was wie czy Sąd weżmi tą umowę po uwagę i go wymelduje czy trzeba czekac zeby iles miesięcy nie mieszkal ? Odpiszcie proszę!

Do końca września, to do końca września. Jeszcze ma czas, więc o co chodzi?

chodzi o to, że pytalam w UM bo mowil ze juz to zrobil. Okazalo sie ze oklamal. Zadzwonilam , zeby mu przypomniec, a on mi odpowiedzial, ze ma na wymeldowanie 5 lat... wiec raczej nie ma checi, zeby to zrobic sam. Czy to nie ma znaczenia ze podpisalismy umowę? Jak sie zalatwia tekie wymeldowanie? Wiecie?

A to faktycznie, wychodzi na to, że facet będzie kręcił. Wydaje mi się, że w takich sprawach ważniejsze są przepisy, a nie jakieś wasze umowy. No chyba, że ta umowa jest jakaś "ważna" :) pod względem prawnym, była zawierana u jakiegoś prawnika, czy coś?

Niestety okazal sie zwyczajna swinia. Spisalismy umowe sami i podpisalismy sie, podaja numery dowodow. Prawnik mi powiedzial, ze to ma wartosc prawną. Cz ktos wie kiedy można kogos wymeldowac? Chodzi mi o wymeldowanie administarcyjne.