Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati019

Duży problem- buu

Polecane posty

Gość pati019

Czy jeżeli ponad 2 miesiące temu poroniłam i do tej pory nie byłam u ginekologa to może to być coś bardzo groźnego? Robiłam wcześniej USG i niby było wszystko w porządku ale teraz wydaje mi się, że nie jest. Ktoś wie może coś na ten temat?

Gość pati019
Pewnie nie tu gdzie trzeba wżuciłam ten temat. Sorki...

Gość pati019
A to może być bardzo groźne? Wiesz co z tego może się zrobić? Jakieś guzy czy coś?:'(

nie wiem dokladnie , ale moze byc to niebezpieczne dla zdrowia i zycia , poniewaz jest to martwa tkanka i po prostu moze zaczac sie rozkladac dlatego zawsze trzeba isc do lekarza, aby sprawdzil czy wszystko wyszlo czasem zdarzaq sie , ze nawet po porodzie trzeba na sile lozysko wyciagac, bo sie nie urodzilo, a czasem spokojnie wychodzi idz do lekarza po prostu - nie zwlekaj sorry za tak pozny odpis

matko - dopiero teraz sie skaplam, ze 2 miesiace temu to bylo zakrecona dzisiaj jestem z deka:) jak wsio z toba w porzadku i nie czujesz sie zle ani nie masz dziwnych uplawow , to chyba jest ok skocz do ginekologa po prostu na badanie - powiedz mu o sytuacji - on cie zbada pod tym katem i wszystkiego sie dowiesz - wlasciwie bardzo sie dziwie ze nie poszlas do lekarza od razu

Gość kikx
a skad ona wiedziala ze poronila jak nie byla u lekarza?????

Gość kikx
berenka przecierz to chyba nienormalne jest nie?

skoro wiedziala, ze jest w ciazy , po czym byla akcja pod tytulem \" prawdopodobnie ronie\" , a potem ciazy ciag dalszy nie nastapil - no to pewnie stad a jak jeszcze w rodzinie ma jakas pielegniarke i zapytala , aby potwierdzic - noi to pewnie stad tak czy inaczej - do lekarza powinna byla isc od razu , skoro nie poszla wtedy - powinna isc teraz i sprawdzic pod tym katem czy wsio ok - rytunowe badanie moze tego nie zalatwic - lekarz musi wiedziec o co chodzi

Gość hnba
pati - jestes tu?

Gość hnba
roznie moze byc jezlei masz objawy-wysoka goraczke ok 40stopni, nie do zbicia w co watpie, bo pewnie nie pisalabys tu wtedy - to moze byc sepsa zalezy jak zaawansowana byla ciaza i czy wymagala oczyszczenia resztek jesli zobaczysz wysypke w jakiej kolwiek postaci na skorze. nie czekaj nawet 15 minut i dzwon po pogotowie z drugiej strony - nie wpadaj w panike. wiele kobiet przezylo poronienia nawet o tym nie wiedzac tak wiec sepsa jest tu najgorsza, smiertelna opcja

oj - chyba juz spi :( miejmy nadzieje , ze jutro tu zajrzy tak na marginesie , to mysle pati , ze ty nie boisz sie po prostu tej wizyty? bo nie musisz powodzonka :)

Gość kikx
no ale jak sie jest w ciazy to chyba ma sie lekarza 'prowadzacego' ?

no niby normalnie tak ale czasem kobiety ida na wizyte nr 1 i zwlekaja z wyborem lekarza prowadzacego ja bym wolala miec od poczatku

Gość kikx
no ja tak samo

Gość hnba
sepsa moze sie i wtedy zdarzyc. nawet po ciazy zakonczonej urodzeniem zdrowego dziecka jest ryzyko, ze nie urodzi sie cale lozysko nie wszytsko wyczysci i nawet po jakims czasie zaczyna sie zakazenie watpie jednak by bylo to mozliwe p 2 miesiacach ale nigdy nie wiadomo. wysoka goraczka szybko rosnaca czy wysypka to sa sygnaly ze trzeba jak najszyciej jechac do szpitala. czasami kwestai pol godziny, zeby uratowac zycie

oj - juz jej moze nie strasz - chyba by wspomniala o goraczce - a na pewno skoczylaby do szpitala ja mysle , ze pati po prostu bala sie tej wizyty ale fakt faktem - takich rzeczy nie powinno sie bagatelizowac

Gość pati019
Dzięki za odp:-) Objawów nie mam żadnych, żadnej gorączki ani nic o czym pisała hnba. Tylko martwię się ponieważ jak miałam miesiączke to trwała ona aż 9 dni i po niecałych trzech tygodniach znowu 8 dni. Teraz minęły 2 tygodnie i na szczęście jeszcze nie mam. Mam nadzieje, że pojawi się w normalnym terminie i że już będzie w porządku. Do ginekologa zamierzam pójść w tym tygodniu. A konsultowałam się z lekarzem i powiedział, że to jest normalne bo musi się wszystko uregulować. Ale to nie był ginekolog. A więc uważasz berenka, że 2 miesiące (za 2 tyg. będą już3:-() to nie jest aż tak dużo? I, że jak by coś było to da się usunąć? Bo kurde boje się iść do tego ginekologa i dlatego pytam.

Gość pati019
No i ta ciąża miała zaledwie kilka tygodni.

Gość pati019
????????????????????????????????????????????????????????????????????

witam :) mam nadzieje , ze bylas juz u lekarza wybacz, ze tyle czasu nie odpisywalam , ale mialam lekki problem z danymi z kafe i temat ten mi gdzies zaginal :( jesli o mnie chodzi , to 2 miesiace , to dluuugi okres czasu a wlasciwie czemu sie boisz? nie musisz opowiadac wsio przeciez - tylko strikte o wlasnym zdrowiu i finito pewnie masz juz wizyte za soba napisz jak ci poszlo pozdrawiam i jeszcze raz - wybacz, ze tak pozno