Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stephanie1234

temperatura a ciaza

Polecane posty

Gość stephanie1234

Hej.Mam pytanie.Czy przez cala ciaze,temperatura utrzymuje sie powyzej 37 stopni?

1. Nie, tylko do około 90 dni2. Nie musi wynosić 37 - pułap jest indywidualny dla każdej z ciężarnych. jedna ma 37,6 a druga 36,6

Gość upppupppppppupppppppp
jaki mam kupić kwas foliowy, jak planuje ciaze??? i jak brac?

Gość stephanie1234
dzieki ngLka .Jesli dobrze zrozumialam,mozna miec "normalna"temperature36,6 nawet przez pierwsze trzy miesiace ciazy?

Gość stephanie1234
a spotyka sie tez temperature ponizej 36,6 np.36,3?

Gość upppupppppppupppppppp i ile cu
ale podobno folik jest o wiele drozszy od jego odpowiednikow. i ile czasu przed brac i ile w czasie ciazy.

Gość deeedeee
Temperature mierzy sie po przebudzeniu. Masz 2 rodzaje: poziom wyzszy i nizszy. Jesli dojdzie do zaplodnienia, temp utrzymunje sie na wyzszym poziomie. I tak sa kobiety, ktore maja np. 36,3, a w ciazy 36,5. Musisz znac swoja PTC (podstawowa temp ciala czyli nizszy poziom). Wtedy analizujac obecna temp wzgledem PTC mozesz mowic o podwyzszonej temp. Kurde, ale napisalam..

Gość deeedeee
zapytaj farmaceuty najlepiej.

Gość stephanie1234
Dzieki,wiec mierzac temperature w drugiej polowie dnia nie otrzymam wiarygodnego wyniku?Ja mam przecietna temperature 36,6 ,teraz utrzymuje mi sie 36,8 ,ale wydaje mi sie to maly wzrost jak na ciaze?!

1. Chodzi o temperaturę wewnętrzną, nie zewnętrzną. Ją otrzymuje się pry pomiarze przy styku złonami (pochwa, odbyt, usta) - w 1 miejscu przez cąły cykl. Zaraz po przebudzeniu i przed wstaniem z łóżka, o jednej godzinie, po min. 3h snu i PRZEZ CAŁY CYKL. Bo nie jest ważne ile temperatura wynosi ale jaka jest różnica między tymi przed - a po owulacji.po owulacji temperatura ZAWSZE wzrasta, niezależnie od ciąży.

Gość stephanie1234
czyli mierzenie pod pacha i w srodku dnia mija sie z celem???

Gość stephanie1234
hm-temperatura mierzona w narzadach rodnych pokazuje 37,2 a pod pacha jest znacznie nizsza,ale moja podstawowa temperatura wewnetrzna moze tyle wynosic bez ciazy ?czy sie myle?

Gość stephanie 1234
moze ktos mi jeszcze podpowie jak to jestz ta temperatura?

Trzeba przestrzegać warunków!Nie mierzymy w ciągu dniaNie porównujemy pomiaru spod pachy z tą przy styku z błonami - jedna jest wewnętrzna a druga wewnętrzna, nie ma między nimi stałej różnicyNie mierzymy gdzie chcemy.I nie mierzymy RAZ tylko codziennie i cały cykl, przed wstaniem, zaraz po przebudzeniu o stałej godzinie, po 3h snu minimum.Nie spełnienie CHOĆBY JEDNEGO z w/w warunków powoduje, że pomiary są zupełnie niewiarygodne i nie nadają się do wyrokowania o czymkolwiek.

*jedna jest wewnętrzna a druga zewnętrzna - tak miało być

Gość stephanie 1234
wielkie dzieki ngLka,swiatla z ciebie kobieta;-)Pozdrawiam

Gość deeedeee
No wlasnie.. nie napisalam najwazniejszego. Podejrzenie ciazy zachodzi, gdy temp na wyzszym poziomie utrzymuje sie co najmniej 18 dni. Ale dobrze, ze nGLka czuwa :)

Gość stephanie 1234
deedee rowniez dzieki;-)

Gość iwi kiwi
Mam pytanie do was , od prawie roku staramy sie mezem o dzidzi, jedno poronilam w grudniu tamtego roku :( obylo sie bez czyszczenia... Zawsze po owulce i spadku tempki do 36,4 mialam szybki wzwyz az do 36,9 a czasem szybko 37,3 piersi bolaly dopiero pare dni przed miesiaczka ..a teraz ten cykl mam dziwny bo tepneratura wzrasta bardzo pomalu ,kazdego dnia o jedna kreske, np. przed owulka 36,6 potem 36,4 i 36,7 ,potem kazdego dnia teraz wzrasta o jedna kreske a dzis o 0,5 dodam ze strasznie mnie bola sutki, normalnie nieda sie dotknac, oczuwam bole brzucha jak na miesiaczke, bole krzyzy, zmeczenie i sennosc, noi mam brak apetytu chociaz w brzuchu burczy hmmm aha od czasu do czasu mam piecznie wpiersiach ,jakby szczypanie, bola w srodkowej czesci i jakby pod spodem...niechce sie zbytnio ludzic ale mozliwe ze to ciaza? kochalismy sie od 11dc do 14 i miedzy 16a 17stym dc codziennie ...moje cykle to 28-29dni regularne... Czy sadzicie ze ta dziwna tepnmka i takie szybkie bole sutek i piersi(na drugi dzien po owulacji)moga swiadczyc o ciazy? Dziekuje slicznie za odp.pozdrawiam

Gość iwi kiwi
aha zapomnialam dodac ze dzis jest 18dc

Gość iwi kiwi
gdzie wy jestescie , dlaczego mi nikt nieodpowiedzial ?

iwi kiwi1. Kady cykl jest inny - i jak pisałam - nie jest ważne ile wynosi temperatura wyższa ale jak duża jest różnca między przedwzrostowymi (najwyższą z 6ciu przedwzrostowych) - a tymi po wzroście.Co znaczy, że z Twojego opisu niewiele mozna wywnioskować, bo jeśli w 1 cyklu najwyższa z szóstki przedwzrostowej wynosić będzie 36,7 a najyższa z wyższych 37,3 - to odpowiednio przy najwyższej przedwzrostowej 36,3 - najwyższa po wzroście może mieć tylko 36,9.Liczy się ilość kresek różniących przedwzrostowe od wyższych. Różnica między 37,7 a 37,3 wynosi 0,6 stopnia - tak samo między 36,3 a 36,9. Jeśli różnica w którymś z następnych cykli wyniesie np 0,8 - to można podejrzewać.Ale to wszystko to tylko założenia a nie stałe zależności. Tak na prawdę prawdziwym i jedynym pierwszym potwierdzeniem ciąży będzie pozytywny test ciążowy.Wszelkie objawy mogą wskazywać tak samo na ciążę jak i na zbliżającą się miesiączkę bo nawet w tak wczesnym etapie ciąży - w grę wchodzą wyłącznie odczucia wywołane TYMI SAMYMI hormonami - co \"na miesiączkę\".

Gość iwi kiwi
Moja najnizsza to 36,4 a najwyzsza nawet dochodzila do 37,5 a ten cykl jest inny niz poprzednie, nadal sie tak samo czuje, doszly mdlosci troszke ale niezawsze, w sumie to dzis 20dc wiec jeszcze troszke mam czasu do @ Tak bardzo bym chciala zeby sie wreszcie udalo ...

Gość Anna84
mam pytanko wieczorem miałam 37,2 a rano ale po wstaniu 36,2 tydzień spóźnienia miesiączki bóle brzucha apetyt słodycze zagrywam warzywami bóle krzyża czy to może oznaczać ciąże... czekam na odpowiedz

Gość dyduska
witam Panie, mam nadzieje ze ktoras mi odpowei :) Otóż nie wiem kiedy dokladnie mam miec miesiaczke poniewaz w polowie opakowania tabletek antykoncepcyjnych przestałam je zazywac po czym mialam krwawienie, a wiadomo ze tak sie dzieje i nie byla to prawidlowa miesiaczka . Czy spodziewana date okresu mam liczyc od poprzedniej prawidlowej miesiaczki czy od daty wystapienia krwawienia po przerwaniu brania tabletek. Mam nadzieje ze zrozumiale jest to o co probuje zapytac.

Gość magdafikus
Witam.proszę mi powiedziec w dniach niepłodnych jaka powinna byc temperatura w pochwie?Do ilu stopni może dojśc, jakie są granice temperatury w dni niepłodne i płodne.Czy w dniu niepłodnym jestem 3 dzień po okresie moze byc temperatura 37.8 kresek, bo taką miałam.Od wczoraj zaczęłam odczuwac takie łaskotanie w podbrzuszu,lekkie pobolewanie,czyżby dni płodne sie zaczęły? Dzisiaj to samo.Kochałam się z mężem w piątek 10 pażdziernika i w sobotę wieczorem.A okres skończył mi się wieczorem w piątek prawie wcale już go nie było.Proszę o szybką odpowiedż.Dodam, że mam bardzo nieregularne miesiączki.

Gość magdafikus
Co do tematu mojego to jak byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem poczatek ciąży to jak mierzyłam temperaturę w pochwie to miałam ponad 37.

Gość iwi kiwi
Dziewczyny powiedzcie mi co otym sadzicie jesli okres w tym cyklu spoznil sie 3dni, plamienie zaczelo sie 3ciego ,4tego lekkie krawawienie i 5tego plamienie ..potem jeden dzien przerwy i 7mego znowu plamienie lekkie przy siusiu.. i to byloby na tyle niby okresu..ale temperatura wcale nieopada nisko, najnizsza mam 36,3 a teraz utrzymuje sie wciaz na 36,7-36,8 dzis jest moj 11dc i nadal nic..odczuwam zgage i nudnosci noi odrazu po niby plamieniach mam ciagniecie jajnikow bole podbrzusza.. Robilam test ale negatywny, czyli ze w ciazy niejestem ale skad ta temperatura taka wyzsza?czy wszystko wporzadku jest ze mna?moze ktoras z was tez tak miala?