Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraniowo

Śluz w ciąży?

Polecane posty

Gość staraniowo

Chcialam sie dowiedziec jaki powinien byc s;uz w ciazy??

Gość staraniowo
W ogole?? A jak sie pojawi to jaki powinien byc?

Gość nana123456
sluzu w ciąży może byc duzo lub mało, ja czasem mam sucho przez 2 tyg i np. jeden tydzien gdzie jest troche sluzu. kolor moze byc od mlecznego do zółtego. tylko jak jest zolty to uwazaj czy nie masz innych objawów jak pieczenie bo to moze byc stan zapalny. niepokojacy sluz jest wodnisty, zielonkawy, brunatny lub krwisty nie powinien tez miec zapacu zwłaszcza tzw. ryby. tak czuc wody płodowe. moze miec lekko podkwaskowy zapach.

Gość staraniowo
a jak jest wodnisty ciagnacy i mam takie uczucie naoliwieniw srodku?? A jak wyglada szyjka macicy w ciazy??

Gość nana123456
hm wiesz co...taki sluz to ma sie w dni płodne...nie pamietam jak to było na pocz. ciazy...ale jak nie ma stanu zapalnego czy brzydkiego zapachu to jest ok..szyjke mozna zobaczyc tylko na usg dopochwowym, ma kształt litery c i jest zamknieta od wewnatrz i z zewnatrz. prez pochwe sama jej nie zobaczysz, tylko lekarz wziernikiem, alle to tez tylko samo ujscie

Gość staraniowo
ale chyba moge okreslic czy jest otwarta czy zamknieta to sie czuje tym opuszkiem palca.

Gość staraniowo
moze ktos jeszcze wie jak wyglada sluz podczas ciazy??? prosze...

Gość nana123456
wiesz co nie rozumiem cie, jak sama chcesz sobie szyjke badac, przeciez na tym trzeba sie znac, jak masz jakies watpliwosci powinnasc isc do lekarza

Gość staraniowo
no mozna samemu ,starm sie o dzidzie i wiem bo pytalam sie wczesniej pani doktor...mozna badac otwartosc zamknietosc miekkosc twardosc wysokosc....mozna przeciez

W ciąży szyjka KONIECZNIE musi być zamknięta i twarda.Natomiast może ale nie musi być: rozpulchniona, wysoko umieszczona.

Gość staraniowo
czyli musi byc zamknieta i twarda ,ale do tego moze byc troche rozpulchniona i wusoko umieszczona?? Zatem nie moze byc taka otwarta. Jak dotkne palcem to ta ze tak powiem dziurka nie moze miec wielkosci opuszka palca??